Alonso: "Am reacţionat emoţional la finalul cursei de la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.06.2010
Fernando Alonso şi-a cerut scuze pentru criticile aduse comisarilor de cursă de la Marele Premiu al Europei, afirmând că a reacţionat emoţional la cald.

Fernando Alonso i-a acuzat pe comisarii de la Valencia de "manipularea" rezultatelor cursei, după ce Lewis Hamilton a terminat pe locul doi în ciuda faptului că a fost penalizat cu un drive-through pentru depăşirea Safety Car-ului.

În schimb, pilotul Scuderiei Ferrari a respectat regulamentul şi a încheiat doar pe locul nouă, considerându-se astfel nedreptăţit. La două zile după încheierea cursei, Alonso a explicat pe blogul său găzduit de Ferrari ca reacţia sa a fost pur emoţională.

"Evident, în lumina mai clară a zilei, sunt mult mai calm decât am fost în momentele de la finalul cursei. La momentul respectiv am reacţionat emoţional şi, în acea situaţie, este foarte uşor să adopţi un ton şi să spui lucruri care pot fi interpretate greşit, ridicând suspiciuni, un lucru pe care nu am avut nicio intenţie să îl fac. Sigur, înţeleg că comisarii de cursă au un job dificil şi că deciziile pe care trebuie să le ia nu sunt atât de uşoare".

"Ceea ce am vrut să spun este că piloţii care au respectat regulamentul au suferit din păcate mult mai mult decât cei care l-au încălcat, chiar dacă au fost penalizaţi.

Şi nu mă refer la niciun pilot în mod particular. Este o problemă generală şi cred că ar trebui să vorbim despre asta cu calm, pentru a ne asigura că astfel de lucruri nu se vor mai repeta", a explicat dublul campion mondial.

De altfel, oficialii FIA au fost de acord să organizeze o şedinţă extraordinară a Sporting Working Group înainte de Marele Premiu al Marii Britanii de săptămâna viitoare, tocmai cu scopul de a clarifica regulamentul în privinţa Safety Car-ului.

"Am fost mulţumit să aud că FIA a reacţionat prompt organizând o întâlnire a Sporting Working Group şi sunt sigur că toate punctele de siscutie vor fi clarificate într-o manieră cuprinzătoare", a mai precizat el.

După Marele Premiu al Europei au existat speculaţii conform cărora FIA analiza posibilitatea de a sancţiona Ferrari pentru criticile aduse comisarilor de cursă. Totuşi, în lumina noilor declaraţii făcute de Alonso, este foarte probabil că forul mondial să renunţe la această iniţiativă pentru a pune capăt definitiv acestui conflict.

Via | Ferrari

Comentarii (14)

  • Bogdan
    Parerea mea
    Avand in vedere derularea evenimentelor in cazul acestei curse parerea mea este ca Hamilton ar fi trebuit descalificat,
    Mi-am tot pus intrebarea cum ar fi judecat comisarii cursei daca ambii piloti Ferrari ar fi depasit impreuna cu Hamilton safety car-ul.
    14 12
  • @Bogdan
    E interesanta intrebarea dar daca s-ar dovedii ca cei 4 comisari sunt de partea lui Hamilton/McLaren iti pot da eu raspunsul:i-ar fi descalificat pe toti trei; ar fi preferat sa renunte la Hamilton pentru a putea impusca doi "iepuri" dintr-un foc(pilotii Ferrari) constientizand ca pt.McLaren ramane "nevatamat" Button ce aducea puncte importante pt. echipa sa.
    11 5
  • TRIST
    Adevarul e undeva la mijloc, ham a avut tupeu si a trecut, cu nesimtirea poti castiga multe chiar si un titlu mondial , sa minti si multe altele pe care le face Ham, dar trebuie sa recunosc ca a speculat bine situatia, si a castigat, Shumi a speculat si el o miscare dar a patit-o, depinde de cine e comisar, Alonso si in gen Ferrari au norocul lor, asa ca tupeul e pe primul loc, deocamdata, in rest numai bine la toti si feriti-va de codul meteo cat puteti
    5 6
  • @Bogdan
    Mi-au parut deasemenea interesante alte pareri date de anumiti useri: "Alonso e nesimtit in declaratii, pe cand the big Lewis e nesimtit pe pista. Analizati si judecati. Obiectiv"-Draga FIA, pedepsele date de legi au rolul de reeducare si descurajarea acelora ce sunt la un pas de a savarsi fapta ilicita(pedespele voastre dau rezultate, dupa cum se observa,de-a-ndoaselea).Un alt user spunea ca Hamilton l-a ajuns pe Schumacher la viclenie dar n-o sa-i depaseasca nr-ul de victorii si de titluri castigate.
    13 4
  • Eu cred ca undeva departe de evenimentele din cursa frustrarea este de prtea McLaren si a altora. ''Cum dracu reusesc cei de la Ferrari fara Jean, Brawn si bineinteles Shumacher sa se tina de noi'' in conditiile in care Domenicali este cam incet in progrese.
    Este doar o parere asa ca hai Ferrari.
    9 5
  • Texte, vorbe, texte, vorbe, texte, texte
    L-au obligat sa declare asta. Cine poate crede asa ceva? E clar ca se temeau de repercursiuni!

    Moare de ciuda fernandel ca a trebuit sa zica asa ceva
    7 6
  • nu e prima odata
    Nu e prima data cand Hamilton incalca regulamentul.
    Nu neg ca este un pilot foarte bun, dar pe cat de mare pilot este tot pe atat de mare este si trisor.
    10 4
  • @xiorel
    Ce citai tu mai sus, ambele pareri erau spuse de mine.
    3 1
  • @dmd
    Felicitari pentru adevaruri! ;)
    4 1
  • ctlnmihai
    coanda
    Esti foarte glumet .,,Frustrare la Mclaren''..N-au fost frustrati la inceputul sezonului cand erau in urma celor la Ferrari si sunt acum cand se bat la titlu cu Red Bull..dar este un semn bun ca sunteti optimisti
    1 2
  • ctlnmihai
    Alonso:
    La cat de trufas este Alonso sigur a fost invatat de apropiatii lui sa-si schimbe declaratiile date dupa cursa...,,am reactionat emotional''..Reactia lui nu se datoreaza emotiei se datoreaza mai ales neputintei..
    1 3
  • @ctlnmihai
    "N-au fost frustrati la inceputul sezonului cand erau in urma celor la Ferrari"-stiau ca mai au resurse pentru a-i invinge dar dupa cum precizeaza "@coanda" sunt frustrati ca-si rup oasele dar in oglinda tot mai vad masina rosie :))
    "Reactia lui nu se datoreaza emotiei se datoreaza mai ales neputintei.."- de ce n-ai terminat fraza: "neputintei de a fura"? Te zgaria pe inima? :))
    3 0
  • ctlnmihai
    Ai dreptate ! Merge si ,,neputintei de a fura'' ,daca imi aduc aminte de informatiile Ferrari schimbate intre el si De la Rosa sau de accidentul lui Piquet din Singapore..
    0 1
  • mobius
    frustrari
    Reactia lui Alonso dupa cursa a fost cat se poate de normala si oricine in locul sau ar fi reactionat la fel. Este normal sa ai un sentiment profund de nemultumire cand vezi ca initiatorul si aparatorul legii ce guverneaza F, avantajeaza pe cei care fura si ii dezavantajeaza pe cei corecti. Briatore a avut dreptate, pentru fapta sa (a incalcat cu buna stiinta regulamentul, se vede foarte clar, creindu-si un avantaj de aproape un tur fata de cei din spate), Hamilton ar fi trebuit descalificat, pentru ca pedeapsa pe care a primit-o o primeste de exemplu, cineva care doar taie o sicana. La Singapore, Alonso nu a avut nici un amestec in accidentul lui Piquet, nu a avut cunostiinta de nici o regizare a accidentului (daca asa ceva ar fi avut loc intr-adevar), victoria sa nu a fost urmarea acelui accident, iar Massa care spune ca din cauza asta a pierdut titlul de CM, ar trebui sa-si aminteasca cum a pierdut o cursa, plecand cu furtunul de alimentare cu benzina dupa el, sau cum a pierdut ultima cursa din cauza unui alt furt al aceluiasi Hamilton.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru