Alonso: "Am revenit la rezultatele obişnuite, sper să urc pe podium"

de Daniel Popescu
Sambata, 21.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că locul şapte obţinut pe grila de start din Singapore reflectă adevăratele performanţe ale monopostului Ferrari, dar speră să termine cursa pe podium.

Nu este nimic nou faţă de alte weekenduri. Ne chinuim un pic în calificări, dar duminica ne apropiem de podium sau chiar urcăm pe podium.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari a obţinut doar locul şapte pe grila de start, în timp ce rivalul său Sebastian Vettel, aflat la adăpostul unui avans consistent de 53 de puncte, va pleca din pole position.

Spaniolul admite însă că se aştepta la o astfel de desfăşurare a calificărilor, întrucât Ferrari a obţinut rezultate mediocre pe circuite care necesită o forţă de apăsare aerodinamică majoră, aşa cum este cel din Singapore.

"Nu am fost competitivi în niciuna dintre sesiunile acestui weekend şi din păcate ne chinuim un pic cu ritm comparativ cu principalii noştri rivali. Dar într-un fel nu este nimic nou faţă de alte weekenduri. Ne chinuim un pic în calificări, dar duminica îmbunătăţim lucrurile, ne apropiem de podium sau chiar urcăm pe podium. Aşa că mâine vom încerca să ne facem duminica noastră bună, să câştigăm cât mai multe puncte şi să vedem unde termină cursă competitorii noştri", a declarat el.

Esential 5 este numarul de curse din acest sezon in care Massa a obtinut un rezultat mai bun in calificari decat Alonso
La polul opus, Felipe Massa este încântat de locul şase obţinut pe grila, brazilianul urmând să plece pentru a cincea oară în acest sezon din faţa coechipierului său, la primul weekend de cursă după ce a aflat că va părăsi Ferrari la finalul anului.

"Am schimbat complet monopostul după antrenamentele de ieri.

Ultima sesiune de antrenamente tot nu a fost perfectă, aşa că am schimbat din nou monopostul pentru calificări şi am reuşit un tur grozav în Q3. Sunt foarte bucuros pentru modul în care am început weekendul şi pentru calificările pe care le-am făcut. Am făcut un tur grozav în Q3 şi sper să am o cursă bună mâine", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (9)

  • Sa vad daca si acum Ferrari are tupeul sa il declaseze pe Massa in favoarea lui Alonso....
    26 14
  • GrosJan
    bine zis rezultate obisnuite. A venit sa rupa gura targului in 2010 si in loc de asta i-a obisnuit pe tifosi cu rezultate d'astea d'ale lui
    25 18
  • liliacu
    din cate se stie, alonso ii cam incurca cursele lui massa la singapore
    25 13
  • andrey_1293
    "Duminica ne apropiem de podium sau chiar urcăm pe podium" - cum ar vrea ei sa castige titlul la constructori cu performantele astea? O echipa cu pretentii de titluri mondiale, trebuie sa lupte pentru victorii, nu sa se apropie de podium sau chiar sa urce pe el. Sunt foarte curios ce va face Raikkonen la anul cu masina asta.
    4 1
  • bbrunes
    @GrosJan, da, i-a obisnuit cu astfel de rezultate, mereu luptand pentru titluri, victorii, campionat..kimi nu cred ca ramanea dupa 2010 la ferrari data fiind masina lor si faptul ca el conducea ce i se oferea, fara a influenta dezvoltarea monopostului, asa ca se alegeau cu massa si cine stie ce debutant ce nu putea scoate mai mult de cateva puncte. Alonso a facut atat de multe pentru echipa din 2010 pana acum, incat nu au ce-i reprosa...
    4 2
  • pacat de monopostul asta, arata incredibil de bine, dar si degringolada de la ferrari arata si mai bine, gurile rele il critica pe vettel dar cand ma uit cata ordine si disciplina este la echipa aia... ca si la mercedes de altfel numai ca exista un pic de gargara ca la ferrari unde este cea mai mare gargara :)
    22 9
  • ohhh ... da
    Cei care cititi doar rezultatele finale din calificari va mai informati si despre altceva ? Sau doar rezultatul final conteaza?
    In toate cele trei antrenamente Alonso a fost inaitea lui Massa. Asta a fost in calificari
    6 4 Felipe Massa Ferrari 1:45.658 1:44.376 1:43.890
    7 3 Fernando Alonso Ferrari 1:45.115 1:44.153 1:43.938
    Adica pe un tur Massa a fost mai rapid cu 0,048 sec si acum il ridicati in slavi? Incredibil cata ipocrizie pot avea unii!
    Din partea mea sa castige Massa maine cursa sa arate cat de bun pilot e. Problema e ca .... nu poate.
    3 5
  • nu mai speri abandonurile adversarilor?
    15 6
  • .....asa te vrem alonso.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru