Alonso ameninta ca se retrage din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Fernando Alonso sustine ca se va retrage din Formula 1 in cazul in care constructorii si marile echipe vor parasi competitia ca urmare a regulamentului tehnic impus de FIA.

Ferrari a pierdut miercuri procesul intentat Federatiei Internationale de Automobilism pe tema regulamentului tehnic, iar viitorul Formulei 1 este mai incert ca niciodata sub spectrul amenintarilor formulate de 5 echipe ca vor parasi competitia.

Fernando Alonso, singurul pilot care concureaza in prezent in Formula 1 cu doua titluri mondiale la activ, a admis ca este ingrijorat de situatie si a sugerat ca este pregatit sa paraseasca Formula 1 daca marile echipe se vor retrage din competitie.

"Este foarte ingrijorator. Daca marile echipe si marii constructori pleaca din F1 eu nu vreau sa pilotez pentru echipele mici, pentru ca nu ar mai fi vorba despre F1. In plus, sunt multe alte competitii. Pentru mine este ciudat ca nimeni nu s-a gandit cat de mult stricam sportul. Nu pot sa inteleg cum putem avea patru noi echipe si sa pierdem 7 dintre marii constructori. Si nu este vorba numai despre cei 7 constructori, ci si despre cei mai buni 10 piloti din lume. Formula 1 nu mai este interesanta", a declarat spaniolul pentru publicatia Autosport.

Alonso nu a exclus posibilitatea de a concura in competitia Le Mans in viitorul apropiat, asa cum intentioneaza sa faca Ferrari si Toyota daca acestea se vor retrage din F1.

"Sper sa concurez in cel putin o cursa pe an, dar am fost de doua ori campion mondial si mi-ar placea sa castig mai multe competitii din sporturile cu motor", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Alonso, FIA, regulament

Comentarii (6)

  • Foarte bine !
    Parerea mea este ca nu se va retrage nici o echipa si pana la urma se va gasi o cale de mijloc intre FIA si echipe. Atat FIA cat si echipele au interese comune si ... este vorba de foarte multi bani. In fond F1 este o afacere pentru ei.
    Cat despre alonso, daca vrea sa se retraga ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar face ! Du-te alonso si sa nu te mai intorci ! Stiu, stiu ca multi vor sari in sus dupa ce vor citi dar ... pentru mine alonso e un om de nimic, un santajist ordinar.
    0 0
  • alonso
    un mare campion nu poate sa faca altceva decat sa apere interesul marilor echipe pentru care a concurat sau,cu care s-a luptat.Orice alt comentariu vis a vis de stirea de fata tine de zona inculturii a vulgului si da masura celui care-l face:)
    0 0
  • Bravo
    Dovada de verticalitate si barbatie , bravo Alonso fiti uniti ca altfel va calca max in picioare
    0 0
  • Din nou la inaltime
    Este primul care ia atitudine si o atitudine corecta relativ la ce se intampla in F1. Asta dovedeste ca are mult respect pentru tot ce inseamna F1 asa cum am cunoscut-o si cu se pare ca n-o sa mai fie, este mediul in care a crescut si in care s-a consacrat. Isi respecta in primul rand adversarii. Din nou pentru Alonso tot respectul. Cat despre comentariile rauvoitoare la adresa sa, sunt de acord cu diesel08.
    0 0
  • antrenamente?
    antrenamentele sunt astazi? de ce?
    0 0
  • @cristinared
    asa se intampla in fiecare an la monaco
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru