Alonso anunţă noul obiectiv pentru Ferrari: "Să câştigăm cât mai multe puncte"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.03.2012
Fernando Alonso susţine că este important ca Ferrari să câştige cât mai multe puncte în startul sezonului înainte de a avea un monopost capabil de victorii pentru a rămâne cu şanse la titlu.

Ferrari a început dezamăgitor noul sezon competiţional din cauza unui monopost F2012 care nu este încă suficient de bine pus la punct pentru a asigura victorii.

Echipa a ratat pentru prima oară în ultimii ani prezenţa în ultima parte a calificărilor, însă Fernando Alonso a recuperat poziţii preţioase în cursa de la Melbourne şi a ocupat în cele din urmă locul cinci. Până la upgrade-ul semnificativ anticipat pentru Marele Premiu al Spaniei, Alonso spune că este vital ca echipa să câştige cât mai multe puncte dacă vrea să rămână în cursa pentru titlul mondial.

"Nu suntem în situaţia pe care o doream la startul sezonului 2012, dar după 11 ani în Formula 1 înţelegi cât de lung este campionatul, ce trebuie să faci pentru a avea cea mai bună maşină şi ce trebuie să faci când nu ai cea mai bună maşină. Trebuie să câştigăm cât mai multe puncte posibil în următoarele curse, iar într-o perioadă scurtă de timp vrem să obţinem podiumuri şi să câştigăm curse.

Dacă reuşim să facem asta avem suficient timp pentru a micşora diferenţa. Dacă nu reuşim, înseamnă că nu am făcut o treabă suficient de bună", a declarat el în paddock-ul circuitului de la Sepang.

Coechipierul său Felipe Massa are de rezolvat probleme suplimentare, iar Ferrari îi va oferi în Malaysia un şasiu complet nou, întrucât cel utilizat la Melbourne a avut caracterisitici diferite de cel folosit în teste.

"În teste nu am avut niciodată o problemă precum cea pe care am avut-o în Australia. În fiecare zi, zi după zi cu Alonso în monopost, nu a fost nimic ciudat sau diferit. Iar apoi am sosit în Australia şi am observat că totul este diferit. A fost principalul subiect de discuţie în această săptămână pentru a afla ce s-a întâmplat. Sunt sigur că acum este în regulă", a declarat brazilianul.

Performanţa modestă a lui Massa din Australia a atras un val de critici din Italia, presa solicitând mai mult sau mai puţin direct Scuderiei să-l înlocuiască cu piloţi precum Jarno Trulli sau Adrian Sutil.

Brazilianul insistă însă că nu este afectat de relatările din presă.

"Singurul lucru de care îmi pasă este monopostul. Nu-mi pasă de criticile din presă, am o muncă de îndeplinit. Singurul lucru la care lucrez este să pilotez monopostul şi să obţin 100% din monopost convins că am făcut tot ce am putut mai bine", a mai precizat el.

Via | FIA

Taguri: Alonso, Ferrari, Massa

Comentarii (6)

  • ee, cum se apropie Massa de Alonso (ca timpi - cum s-a intamplat in teste) hopa se intampla ceva si il trage inapoi. Alonso asta (cu multa convingere de sorginte Santander) nu m-ar mira sa incerce cu Massa ce a vrut cu Hamilton (ca el e pilotul nr 1, si ca trebuie sa fie favorizat. Cand a inteles ca nu tine spiciu asta la Ron a inceput sa se dea defavorizat). Dar se pare ca la Ferrari tine chestia.
    Imi amintesc cum inaintea primei curse din 2010 Massa il cam batea pe Alonso mai cu kartu mai cu ce gaseau si nu i-o convenit lui alonso care dadea banu la echipa ..... De atunci gata cu Massa ....
    1 8
  • Ferrari
    :) sper sa nu spuna peste vreo citiva ani ca obiectivul este sa intre in puncte...
    7 3
  • Alonso
    Alonso in ciuda problemelor cu bolidul a facut o cursa super si a demonstrat inca odata ca are talent, jos palaria pt cusra de la Melbourne s-a tinut foarte bine...
    12 1
  • cursa "super". Ar trebui sa va ganditi la cursa in termeni de intreg weekend-ul de cursa. Adica te califici bine, sa pleci mai din fata sa ai sansa la mai multe puncte. La final punctele conteaza. Daca murea motoru in calificari nu ai avea ce sa ii reprosezi lui Alonso dar asa ... pe iarba bre?
    0 0
  • Dar tu te-ai gindit la tot weekend-ul cind ai scris asta? De pe 12 cu masina mai slaba a ajuns pe 5 si Hamilton care a avut un weekend super din pole pe 3.
    Nu sunt fan Alonso si niciodata n-o sa fiu dar e talentat, si Hamilton tot e talentat si cred ca o sa mai fie campion mondial si primu si al doilea.
    5 0
  • @ddorel
    dar tu te-ai gandit ca eu nu m-am referit nicio clipa la Hamilton? Am judecat doar situatia lui Alonso relativ la acest "cursa super" şi nu relativ la ce a facut altu. Asa l-as putea compara cu Raikkonen care a plecat din spate si a facut o cursa si mai "super" da la ce bun?
    Acum sa-ti fac pe plac, o sa ma refer si la Hamilton. Nici Hamilton nu a scos maximul dar tot a luat mai multe puncte decat Alonso fara ca macar sa faca o cursa "super".
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru