Alonso: "Ar fi o surpriză ca Red Bull să nu câştige în Australia"

de Daniel Popescu
Joi, 14.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Red Bull şi-a ascuns adevăratul potenţial în teste şi că echipa lui Sebastian Vettel va domina Marele Premiu al Australiei.

Red Bull Racing nu a impresionat în cele trei sesiuni de teste din această iarnă, însă numeroşi analişti consideră că tripla campioana mondială îşi ascunde adevărata formă pentru startul sezonului.

Această opinie este împărtăşită inclusiv de Fernando Alonso, care anticipează că Red Bull va domina cursa de la Melbourne.

"Nu sunt sigur despre McLaren, dar 100% Red Bull nu a forţat monopostul la limită pentru că au avantajul ultimilor trei ani şi au un monopost foarte dominant şi se simt confortabili. Se simt optimişti şi îşi vor folosi întregul potenţial în cursă. Va fi o surpriză dacă Red Bull nu este în fruntea tuturor după avantajul pe care l-au avut anul trecut, dar sunt optimist că am redus foarte mult această diferenţă. Aşa că poate că nu suntem cei mai rapizi, dar nu suntem la 1.5 secunde în spate ca anul trecut", a declarat spaniolul pentru agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Sosit la echipa în sezonul 2010, Alonso nu a obţinut încă niciun trofeu pentru echipa italiană şi admite că simte nevoia ca acest lucru să se schimbe în 2013 după trei sezoane dominate de marele său rival, Sebastian Vettel.

"În fiecare an începi cu o motivaţie proaspătă, nu contează ce s-a întâmplat în sezonul precedent sau cum ai terminat campionatul.

Dar este adevărat că sunt în al patrulea sezon cu Ferrari şi trebuie cu adevărat să schimbăm acest rezultat. Anul acesta avem un monopost mai bun cu care să începem campionatul şi trebuie doar să continuăm să îmbunătăţim. Dacă luptăm cu acest monopost până în ultima cursă a anului sunt mult mai optimist", a mai precizat el.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • lashto
    era o vreme cand era o surpriza sa nu castige Ferrari. Desi Vettel a dominat in ultimii 3 ani, nu e asta o garantie ca va fi tot sus si anu asta.
    11 4
  • GrosJan
    Toata lumea spune sa asteptam calificarile si cursa sa vedem ce si cum, care pe unde este. Pe ăsta insa, l-a apucat deja tremuriciul ca RBR nu stiu ce ... asta e paranoia
    9 11
  • gabitamu
    cam da! poate incearca sa se scoata cine stie! oricum nu cred ca mai ajunge anu asta unde a fost anu trecut! sper sa ma insel pt. spectacol
    2 7
  • Personal nu cred ca aceasta cursa va fii definitorie pentru forma,performanta monoposturilor,poate de la a teia cursa poti trage ceva concluzii.Circuitele si conditiile sunt destul de diferite,pot excela unii acum,si data viitoare sa se zbata in penibil,si invers...personal astept sa se finalizeze 3-4 curse pentru a face o medie cat de cat realista.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru