Alonso: "Aş fi putut câştiga cursa de la Sepang"

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că ar fi avut şanse să câştige cursa de la Speang dacă nu ar fi abandonat în turul doi din cauza unei defecţiuni la aripa faţă.

Fernando Alonso a avut un start bun în cursa de la Sepang, însă şi-a avariat aripa faţă după ce l-a lovit uşor din spate pe Sebastian Vettel, iar ulterior a preferat să rămână pe circuit, iar componenta a cedat şi l-a forţat pe spaniol să abandoneze.

El afirmă însă că, în absenţa acestei probleme, ar fi avut posibilitatea să lupte pentru victorie, având în vedere ritmul de cursă al celor de la Red Bull.

"Am avut un monopost bun şi nu cred că eram prea în urma celor de la Red Bull în cursă. Nu au avut toţi aşii în acest weekend. Nimeni nu a fost rapid în mod deosebit, aşa că am fi putut lupta pentru victorie. Avem ceva lipsuri în privinţa ritmului de cursă, dar avem trei săptămâni în care să muncim şi să aducem componente noi. Toată lumea va face asta, dar sperăm să facem un pas înainte mai mare decât ceilalţi", a declarat el.

Urmareste Automarket
Şeful Stefano Domenicali a dezvăluit că decizia de a-l menţine pe circuit pe Alonso chiar dacă avea o defecţiune la aripa faţă a aparţinut integral echipei, care a sperat că spaniolul poate concura câteva tururi în plus înainte de a intra la boxe pentru a înlocui componenta simultan cu echiparea cu un nou set de pneuri.

"Ne-am asumat un risc.

După atingere, cursa nu era terminată şi am considerat că situaţia este una de tranziţie spre circuit uscat. În condiţii normale ai fi intrat la boxe, dar în această tranziţie, dacă consideri că aripa poate supravieţui, încerci să câştigi timp. Ai putea avea şansa să opreşti la boxe pentru a schimba pneurile cu cele de uscat şi să fii eroul săptămânii. Din păcate, aripa nu a stat pe loc", a precizat italianul.

Comentarii (18)

  • "din cauza unei defecţiuni"??? Asa se numeste mai nou cand lovesti masina si-i rupi aripa?
    28 11
  • S-a trezit si asta. Ma mir ca nu a dat vina pe niciun pilot pt faptul ca a lovit masina!!
    28 14
  • BALATESCU
    o decizie proasta .....la costat scump pe Alonso !
    30 2
  • Ba da...sigur a fost de vina si Mark ca a intrat in fata lui si a creat mai multa presiune aerodinamica pe aripa si de asta s-a rupt. Probabil se plictisea prin padock si a zis sa mai zica si el ceva ca prea au acaparat aia de la RBR toata presa cu scandalul lor
    17 19
  • ar fi trebuit sa intre la boxe dupa primul tur, nu sa se vaite. e vina lui ca nu a gestionat situatia. asa e el, se plange mereu, de parca n-ar avea nici o vina. saracutu..:))
    25 18
  • da...se potrivea mai bine "din cauza unei avarii"...dar nu asta e important....important e ca nu a tinut aripa inca 5-6 tururi...
    Daca tot a ramas pe circuit trebuia sa nu forteze asa mult pe linia dreapta, dar ce a fost a fost...sa speram la mai bine
    9 9
  • unde vezi tu ca s-a plans?
    15 13
  • @bobby e vorba de faptul ca tot timpul gaseste motive pentru nereusitele sale "puteam sa castig cursa din Malaiezia". asta nu inseamna sa "te plangi"? hmmm...:)
    14 15
  • Mie nu mi se pare asa...a spus doar ca in termeni de performanta monoposturile au fost apropiate si avea sansa lui la victorie...cum a avut-o si webber, vettel, hamilton etc. Se plangea daca spunea ca monopostul nu a fost bun s-au ca l-aavariat din cauza unui alt pilot sau ca el a vrut sa intre la boce dar echipa nu l-a lasat... In articol scrie doar ca avea sansa lui la victorie si ca echipa a decis sa mai ramana pe circuit, decizie cu care a fost de acord, deci consider ca au luat-o in comun (in momentul de fata prin echipa inteleg mecanici, pilot si altii care mai au treaba pe acolo)
    14 4
  • *boxe
    1 1
  • ayrton4ever
    Din nou o stire tradusa de domnul Daniel... numai buna sa starneasca forfota-ntre fraierii ce cad in plasa:)
    8 4
  • bai asta cica `rossi`: Alonso o spus punctul lui de parere, nu e nevoie sa il citesti tu...
    De o mie de ori mai bine a spus el aici, decat vettel pe circuit.. :)))
    7 6
  • ghita444
    Nu stiu ce a fost in capul tau ,draga Alonso cand ai intrat in masina lui Vettel ,si nici de ce nu ai intrat la boxe pt a schimba aripa fata, oare ai inceput sa simti presiunea de la Ferrari si incepi sa gresesti,nu stiu ce a fost in capul tau ,draga Domenicali cand nu l-ai chemat tu la boxe pe Alonso si nici nu stiu ce e in capul lui Luca Cordero di Montezemolo cand te mai tine capul teamului Ferrari ,evident este o ''palarie'' care iti vine tot timpul pe ochi, si tu nu vezi realitatea.Cat priveste teamurile Red Bull si Mercedes vizavi de de ce s-a intamplat in Speang [ordine de echipa] mare rusine.........valabil si la Ferrari
    10 3
  • jmecheru asta se gandea deja la osanale ce ar fi urmat daca el talentosus ar fi rezistat un tur in fata lui webber cu aripa rupta.

    In rest, parerea lui. Eu sunt de parere ca s-ar fi clasat si in urma lui massa daca nu ar fi ordine de echipa.

    Si incepe sa semene tot mai mult cu fanii sai. A vazut cu doar un tur mai putin decat fanii cursa la teveu.
    13 5
  • mirel_f1
    Greseala la costat scump pe Alonso la Sepagn probabil ca si dorinta de victorie la facut sa forteze la maximum,plus decizia de a nu intra la boxe ... asa e viata ...
    2 1
  • Seyda Neen
    nu mai plange Baby,Red Bull iti da aripi!
    7 5
  • SI EU PUTEAM CISTIGA CURSA ....VISE TRACTORISTULE ....HE HE HE .............VARZA
    3 1
  • @BOXU Exact, si tu puteai castiga cursa (pe calculator, mod easy). Poate e tractorist, dar cat bani are acest 'tractorist' ar cumpara 100 carpituri de casa cum ai tu.
    Nu e nici vina lui Alonso nici a stuff-ului, nu risti, nu castigi!
    Daca ar fi intrat la boxe in 4-5 tururi ar fi fost nevoit sa reintre pentru a schimba pneurile.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru