Alonso: "Avem şanse semnificative la titlul mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Fernando Alonso consideră că rezultatul cursei de la Monza va juca un rol important în lupta pentru titlu, însă consideră că are şanse "semnificative" să cucerească trofeul.

Revenit în lupta pentru titlu în urma celor 43 de puncte câştigate la Hockenheim şi Hungaroring, Fernando Alonso a înregistrat un regres în Belgia, acolo unde a abandonat pe ploaie şi a coborât la 41 de puncte de liderul Lewis Hamilton.

Privind înainte spre Marele Premiu al Italiei, spaniolul admite ca următoarea cursă va fi importantă pentru moralul echipei.

"Nu neg că cursa de la Monza va fi foarte importantă. Pe circuitul nostru de acasă va trebui să facem totul pentru a evita să pierdem puncte; un rezultat bun aici ar reprezenta un boost grozav. Dacă lucrurile merg prost, lupta nu se va încheia, dar va fi o lovitură grea pentru moralul echipei", a precizat dublul campion mondial pe blogul sau găzduit de Ferrari.

Cu toate acestea, Alonso rămâne încrezător în şansele sale la cucerirea titlului mondial şi crede că decalajul de puncte poate fi surmontat datorită celor 150 disponibile pentru ultimele şase curse. În aceste condiţii, pilotul Scuderiei Ferrari afirmă că are şanse "semnificative" la cucerirea celui de-al treilea trofeu din carieră.

"Întotdeauna am spus, şi repet acum, că în cursul sezonului norocul şi ghinionul tind să se echilibreze unul pe celălalt, aşa că sperăm că acum ne vom lua revanşa.

Prima <finală> a mers prost, dar mai sunt încă şase. Am spus că oricine va face cea mai bună treabă va lua titlul: evident, acum trei dintre noi trebuie să recupereze terenul pierdut la Spa (n.r - Alonso, Jenson Button şi Sebastian Vettel). Cu acest sistem de punctare şi cu modul în care decurg cursele sunt convins că încă avem şanse semnificative. Există 150 de puncte, suficiente pentru a inversa situaţia. Trebuie să rămânem calmi şi concentraţi pentru a reface diferenţa cât mai repede posibil", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (23)

  • rayn380
    Nando
    optimist pana la ultima cursa.....
    13 3
  • Schumy fan 4 ever
    prea optimist!
    16 1
  • optimism
    Cateva grame de optimism inseamna mai multa forta de lupta si cateva zecimi/sutimi de secunda castigate. Daca as avea o echipa cu un pilot fara optimism ar insemna sa-i fac bagajele si sa plece.
    18 8
  • Schumy fan 4 ever
    @321xiorel123: mai vorbim in 7 zile...
    Daca nu este penalizat eu imi voi cere scuze. oricum exagereaza la greu. deja mi s-a luat de mascariciul asta de Alfonzo.
    12 12
  • ctlnmihai
    Alonso: "Avem şanse semnificative la titlul mondial"
    Titlul se joacă incă...După Monza se vor clarifica multe lucruri..Un eventual eşec acolo coroborat cu o depunctare a piloţilor Ferrari in urma scandalului de la Hockenheim = Adio titlu ptr. Alonso
    18 2
  • Inca are sanse micute
    Alonso mai are sanse la titlu din punct de vedere matematic, nimic de contestat!
    DAR!
    Analizand putin situatia se observa urmatoarele:
    1. In joc mai exista maxim 150
    2. Doar 3 piloti au reusit dupa 13 curse sa stranga mai mult de 150 puncte. In joc mai sunt doar 6 curse.
    3. Alonso a reusit sa stranga in medie 10puncte pe cursa in cele 13 curse desfasurate. Rezulta (matematic) ca ar mai strange inca 60.
    4. Alonso mai are un singur motor nou dupa care incep penalizarile.
    5. Se judeca manevra facuta in Germania care poate fi defavorabila lui Alonso.
    6. Masina Ferari nu este superioara masinii McLaren sau RedBull, monoposturile par a fi egale.

    Inainte de Monza sansele pt titlu sunt:
    1 LH - 30%
    2 SV - 25%
    3 MW - 20%
    4 JB - 15%
    5 FA - 10%
    11 5
  • Alonso = vise, aberatii
    Ok, probabil ca si dupa ultima cursa din acest sezon Alonso va ramane tot optimist chiar daca el nu va deveni campion mondial. Asta este, unii se impaca bine cu ideea
    10 8
  • Strategia
    Problema la Ferrari din pacate este nu atat tehnica cat este de natura strategica. Prea des fac gafe de strategie in cursa / calificari ... si Domenicali e principalul vinovat. Daca pierd capionatul, ar cam trebui retrogradat, sa mai invete. Jean Todt avea experienta in curse, Domenicali nu are astfel de experienta si mai bine si-ar angaja un strateg gen Jean Todt. Domenicali cred ca e f bun manager tehnic pentru ca masina a fost competitiva in mod constant.
    12 2
  • optimist pana la capat
    in general este bine sa fi optimist si numai asa poti sa faci ceva cu adevarat semnificativ in viata dar nu trebuie sa te rupi de realitate ca incepi sa pari altceva. Desi sunt cu Ferrari si m-ar face foarte fericit sa vad echipa mea pe primul loc cred ca anul acesta este ratat si ar trebui sa ma bucur daca termina pe locul doi. La echipa sunt probleme, dupa cum am mai spus le lipseste un "Jean Todt" , in momentele de glorie ale lui Ferrari eu cred ca daca lipsea cineva din echipa de atunci altfel s-ar fi scris istoria acestei echipe, Alonso este destul de bun dar numai el nu poate duce echipa in frunte , dupa cum a prezis si DRAKo parerea mea ca Hamilton va fi fericit anul acesta
    8 1
  • sanse da, semnificative ba
    @rayn380 - chiar crezi ca o sa fie "in carti" pana la ultima cursa ?
    @unii/altii
    Tot vad ca e invinovatit aproape exclusiv Domenicalli. Ce vina are Domenicalli ca Alonso tot parcheaza in gard sau ca nu e competitiv in calificari ?
    Daca masina e rapida si fiabila, echipa din spatele pilotului si-a facut treaba. Daca este vorba de un pilot adevarat, carismatic si cu personalitate (asa cum este vazut Alonso) si "cunoaste mai bine" isi impune punctul de vedere si asupra strategiei. De fapt strategia la orice echipa depinde foarte mult de informatiile furnizate de pilot si de cum doreste sa procedeze acesta.

    Dar ca fan Alonso-Ferrari nu poti spune nici ca masina e proasta nici ca pilotul e slab. Solutia: e de vina "strategia". Genial !!!
    9 3
  • masuri ce cresc sansele
    In presa italiana se zvoneste ca strategul celor de la RBR, Neil Martin, bun prieten cu Pat Fry, un alt proaspat transferat la Ferrari, este pregatit sa se imbrace in rosu.
    Cu o astfel de achizitie sunt sanse ca macar sa nu mai de acu stangul in dreptul cei de la Ferrari
    6 5
  • ctlnmihai
    popicul
    E veche stirea
    5 3
  • @popicul
    vine si cu antidot impotriva greselilor de pilotaj ?
    6 4
  • Renault va rascumpara echipa de F1 iar Kimi Raikkonen ar putea alerga in 2011 pentru Renault, Petrov urmand sa alerge pentru Lotus-Renault
    http://www.worldcarfans.com/110090128193/carmaker-renault-considers-buying-back-f1-team---report
    5 0
  • fernando .a
    Nu trebuie sa ne da-m batuti pt ca ferrari a gresit in ultima cursa se intampla chiar si unui campion ca Alonso. Nu este un capat de lume, important este sa fie increzator in el si sa nu se de-a batut pt ca e un adevarat pilot. Atata timp cat inca mai poate si are sanse la titlu de ce sa nu declare ca se poate. Si bine inteles ca o sa poata pt ca e cel mai bun pilot......bafta ALONSO.
    6 4
  • Optimisul asta orb e mai mult prostie pura!
    5 5
  • fernando.a
    wholiviapart
    De ce e prostie pura pt ca-mi sistin favoritul..???? Prostie pura e atunci cand oameni ca tine nu au optimism si speranta. Optimismul meu intradevar e mare dar nu ORB pt ca daca faci un calcul matematic simplu iti dai seama ca Alonso are inca sanse, si nu numai el. Mesajul tau e MIC dar plin de URA. Bafta Alonso.
    4 6
  • unpesimist
    @fernando .a
    "Nu trebuie sa ne da-m batuti pt ca ferrari a gresit in ultima cursa se intampla chiar si unui campion ca Alonso"

    deci cand Alonso o propteste in parapeti:
    Ferrari a gresit in dauna lui Alonso SI NU a gresit Alonso in dauna lui Ferrari.
    Si fanii astia Alonso. De necrezut....
    7 5
  • Alonso
    @F1_Zone : Nu uita ca in aceeas cursa si Hamilton a gresit si Vettel a gresit. (Si Schumacher a grsit in curse in general) nu cred ca este pilot fara greseli. Alonso nu imi place, dar sa gerelalizezi ca "Alonso tot parcheaza in gard sau ca nu e competitiv in calificari" mi se pare cam mult. Eu vad mai multe greseli de strategie decat de pilotaj la Ferarri.
    7 2
  • fernando a.
    Asa e, ai dreptate hebb...strategia la Ferrari e deplorabila, insa Alonso e un pilot bun cu tote ca si el face greseli ca toti ceilalti.Bafta Alonso.
    4 0
  • @hebb
    Hei, eu nu am facut referire la Ham, Vettel etc. Nu il comparam pe Alonso cu acestia din acest punct de vedere.

    Nu deturna ce am spus. Uite ca sa fii multumit, Ham a gresit, Vettel a gresit mult mai mult, Schumacher a gresit de asemenea. Insa in cazul lor vina nu a fost aruncata de fani pe vreun alt angajat la echipa. Intelegi ?

    Deci atentie:
    - am spus strict ca fanii lui Alonso refuza sa vada si sa recunoasca faptul ca zeul lor greseste in toate cazurile, inclusiv acolo unde este evident ca vina ii apartine lui Alonso exclusiv. Mai mult decat atat, se gasesc si niste explicatii 'fan-tastice' !.

    In final, stii de ce procedeaza astfel fanii in ce il priveste pe Alonso ?
    - pentru ca recunoasterea vinei acestuia vine in contradictie cu faptul ca "e Zeu"
    3 2
  • fernando a.
    F1_Zone
    Ca de obicei exagerezi dar imi place ca esti amuzant:))). Alonso parcheaza tot timpul in garduri, hai sa nu ne imbatam cu apa rece. In fine, trebuie sa existe pareri contradictori ca astfel nu se poate nu-i asa F1_Zone. Bafta alonso.
    4 3
  • @fernando .a
    Ok, nu te mai deranjez din visare. Las asta in sarcina apei reci din pahar (in loc de sampanie) de la finalul campionatului.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru