Alonso: "Calificările nu mai sunt atât de importante în 2013"

de Daniel Popescu
Vineri, 12.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso nu este îngrijorat de faptul că este învins cu regularitate în calificări de Felipe Massa şi afirmă că poziţia pe grila de start nu mai este la fel de importantă ca în trecut.

Felipe Massa s-a poziţionat în faţa lui Fernando Alonso pe grila de start în ultimele patru Mari Premii, iar o performanţă similară la Shanghai ar reprezenta un record negativ în cariera pilotului spaniol.

Cu toate acestea, Alonso afirmă că nu este deloc îngrijorat de această perspectivă şi a avut puterea să glumească pe marginea acestui subiect.

"Nu am mai dormit din Australia. Mănânc doar orez alb. Îmi cade părul. Este o adevărată dramă. După 200 de curse este surprinzător că două sesiuni de calificări contează atât de mult. Sunt mulţumit că asta contează, pentru că atunci când voi termina în faţa lui va însemna că am făcut un tur stratosferic. Vom vedea dacă voi face magia aici sau mai târziu", a declarat el.

Urmareste Automarket
Redevenind serios, spaniolul consideră că rezultatele din calificări au o importanţă mai mică în acest sezon comparativ cu perioada în care Bridgestone era furnizorul cauciucurilor.

"Calificările sunt mai puţin importante şi îşi pierd importanţa an de an.

Au fost ani când era vital să pleci din prima linie sau din pole position, dar de când a venit Pirelli calificările sunt tot mai puţin importante. În primele două curse ale sezonului Kimi Raikkonen a câştigat destul de uşor după ce a plecat de pe şapte, iar în Malaysia putea câştiga oricine", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • forza alonso,castigi lejer in china.....
    15 9
  • mişto caru
    pai daa, maa, cand te bate massa constant nu mai conteaza ...
    14 9
  • sa vezi cand l-o pierde massa in urma pe alonso. Atunci o sa spuna ca de fapt cine aduce banu conteaza. Ca asa e si la gitanos
    11 10
  • JugaruGabi
    De cand a venit Pirelli si a stricat tot, da... :)
    7 2
  • @ mistocaru'
    adu ti aminte cum stateau lucrurile anul trecut pe vremea asta..unde era massa..
    8 2
  • Daca o sa fie si in clasament peste Alonso pentru o perioada mai lunga de timp, massa va primi monopost mai putin performant:).
    10 7
  • mişto caru
    ion
    imi aduc aminte. Dar anu' asta e anu' asta si de ceva curse bune, inclusiv de anu trecut, massa e peste alonso. Si-a revenit
    5 5
  • nu stiu daca este vorba de o revenire in adevaratul sens akl cuvantului sau doar cand au nevoie de el, are parte de manopost bun. Anul asta in prima cursa l-au bagat la boxe mai tarziu decat trebuia si a pierdut timp cu penurile uzate si astfel Alonso i-a luat fata.
    4 3
  • mișto caru
    @Alex
    e, atunci inseamna ca massa a fost mereu mai bun si ferrari a facut greseala istorica sa mearga pe mana pilotului mai slab trei ani la rand. Dar banu, e ban si acolo la macaronari nu numai la noi.
    Alonso probabil ca ca nu mai are aceleasi "drepturi" contractuale fata de vechiul contract pe 3 ani. Italienii au tras linie si gata.
    3 2
  • @mistocaru, uite de ce revenire exceptionala are parte Massa, terminand la zeci de secunde in spatele coechipierului, chinuindu-se minute bune, 4-5laps-usuri sa-l depaseasca pe Di Resta, fata de Alonso ce de 2ori la rand i-a tras-o peste fata la vitel, Massa de pe 5 termina pe 6 in spatele celui ce-a plecat de pe pozitia a 8-a fata de Alonso ce pleaca de pe 3 si castiga cursa. E bun Massa omule... =))
    1 0
  • FERRARI
    normal ca nu prea conteaza ce faci in calificari , degeaba pleci din pole-position daca in cursa abandonezi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru