Alonso: "Calificarile vor fi decisive in Australia"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.03.2010
Fernando Alonso considera ca sesiunea de calificari va fi decisiva pentru stabilirea castigatorului Marelui Premiu al Australiei.

Dupa victoria obtinuta in prima etapa a noului sezon de Formula 1, Fernando Alonso isi indreapta atentia spre Melbourne, gazda Marelui Premiu al Australiei.

Dublul campion mondial a sosit pe continent inca de la finalul saptamanii trecute pentru a se acomoda cu fusul orar si anticipeaza ca rezultatele din calificari vor fi decisive pentru stabilirea invingatorului, in contextul in care depasirile sunt limitate pe circuitul stradal Albert Park.

"Depasirile nu au fost niciodata usoare si cel mai important lucru este rezultatul din calificari, la fel ca pe toate circuitele stradale. Trebuie sa vedem cum se comporta pneurile cu diferitele cantitati de combustibil si cu temperaturile, care vor fi diferite fata de cele din teste si din Bahrain", a declarat spaniolul pe blogul sau oficial gazduit de Ferrari.

In urma victoriei repurtate in Bahrain, Ferrari a luat o optiune importanta in lupta pentru titlul mondial, insa Alonso a avertizat din nou ca McLaren, Mercedes GP si Red Bull Racing nu pot fi eliminate din ecuatia luptei pentru titlul mondial.

"Dubla de la Sakhir ne da incredere si a reprezentat un rezultat grozav pentru munca grea depusa asta-iarna, dar nu putem lua nimic de-a gata.

Trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant, sa ramanem calmi si concentrati, pentru ca la Melbourne incepem de la zero. Pentru mine nu s-a schimbat nimic: sunt patru echipe si opt piloti care lupta pentru victorie si trebuie sa dam totul pentru a ramane in fruntea tuturor", a adaugat pilotul Scuderiei Ferrari.

Desi Marele Premiu al statului Bahrain a consemat prima sa victorie in combinezonul Ferrari, Alonso a admis ca spectacolul a lipsit de pe circuit. Cu toate acestea, spaniolul se declara impotriva unor schimbari de regulament si spune ca fanii ar trebui sa astepte cateva curse inainte de a judeca spectacolul de pe circuit.

"Este adevarat ca cursa din Bahrain nu a fost cu adevarat spectaculoasa, dar este prea devreme pentru a vorbi despre schimbarea regulamentului. Trebuie sa asteptam si sa vedem curse diferite inainte de a verifica situatia, fara sa fim emotionali. Schimbarea permanenta a regulilor produce mereu confuzii pentru fani", a incheiat el.

McLaren si Red Bull si-au manifestat deja intentia de a introduce doua pitstop-uri obligatorii in timpul curselor, in speranta ca acest lucru va diversifica strategiile echipelor.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    Forza Ferrari! Forza Felipe & Fernando! Forza le rosse :PPP
    6 2
  • Alonso
    Ca si pe circuit este modest si rational si ceea ce mi se pare mai important, este ca isi respecta adversarii pe circuit si in padok. Le doresc mult succes atat lui (Alonso) cat si echipei Ferrari. De la Schumacher in prima perioada, Ferrari nu a mai avut un pilot mai motivat si mai hotarat ca Alonso. Daca ii vor acorda atentie vor avea de castigat.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru