Alonso: "Cei de la Red Bull critică pneurile pentru că nu ştiu să piardă"

de Daniel Popescu
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Red Bull Racing a criticat vehement pneurile Pirelli în ultima perioadă pentru că nu vor să accepte că nu mai au cel mai rapid monopost.

Uneori se întâmplă ca, atunci când câştigi prea uşor mai mulţi ani, să fie dificil să pierzi unele curse.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Red Bull Racing a fost cel mai mare critic al pneurilor Pirell în acest sezon, echipa afirmând în mai multe rânduri că nu poate profita de adevăratul potenţial al monopostului RB9 întrucât este nevoită să gestioneze pneurile.

Fernando Alonso consideră însă că Red Bull vrea doar să ascundă faptul că, după trei sezoane în care a cucerit şase titluri mondiale, nu mai deţine cel mai bun monopost de pe grila de start.

"Ştim că Barcelona a fost o cursă bună pentru noi şi nu atât de bună pentru unii dintre competitorii noştri. Unii dintre aceşti competitori susţin că au un super-monopost, dar ultimele trei pole position-uri au fost realizate de un alt monopost, când pneurile erau noi. Uneori se întâmplă ca, atunci când câştigi prea uşor mai mulţi ani, să fie dificil să pierzi unele curse", a declarat spaniolul.

Piloţii Lotus se plâng de pneuri.

Au acceasi problemă ca şi noi, dar la un nivel mai mic.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a negat însă această ipoteză şi susţine că Red Bull Racing nu este singura echipă care s-a arătat nemulţumită de modul în care se degradează pneurile Pirelli din acest sezon.

"Asta se întâmplă pentru că, atunci când ai de ales între declaraţiile celor de la Red Bull şi Marussia, presa preferă să citeze Red Bull. Aşa că impresia este că noi ne plângem. Dar aud vocile piloţilor la întâlniri şi, chiar dacă presa spune că Lotus are cel mai bun monopost pentru aceste pneuri, piloţii lor se plâng de pneuri. Au acceasi problemă ca şi noi, dar la un nivel mai mic. Asta nu înseamnă că nu se mai plânge nimic în afară de noi", a explicat germanul.

Via Reuters, Autosport

Comentarii (30)

  • Il felicit pe Vitel ca-si compara teoriile cu ale celor de la Marussia. De aici se sustrage ideea privind adevarata lui valoare.
    21 17
  • Alonso se tot contrazice in declaratii...pana acum red bul avea cel mai bun monopost si el declara ca poate castiga si fara sa aiba acest beneficiu , dar ACUM zice ca red bull nu are cel mai bun monopost. poate ar trebui sa fie barbat odata si sa recunoasca ca de la inceputul anului au avut un monopost foarte bun nu ca red bull e ma rapid mercedes la fel, ei sunt pe locul 3 dar castiga....recunosc sun fan mercedes si pana acum nu am avut nimic cu alonso dar incepe sa devina antipatic prin declaratiile sale..
    15 30
  • Cand pune punctul pe i, lumea il considera antipatic. Nu, antipatici sunt plangasciosii de la Redbull.
    25 13
  • @Altair19
    Raspunsul tau , nu are nici cea mai mica legatura la acest subiect, iar cand alonso spune ceva despre RDB, se refera din anumite puncte de vedere .
    14 9
  • Cine vorbeste!!! Alonso, care anul trecut spera la o penalizare a celor de la Red Bull pentru a castiga? Apropo de cine nu stie sa piarda.

    Sa-l vedem peste cateva curse ce va mai spune.
    18 29
  • Adevarul este ca Vettel nu a meritat,nu merita si nu va merita sa fie campion in f1,masina a castigat,nu pilotu.
    28 15
  • Ferrari si Alonso nu s-au dus cu jalba in bat la FIA dupa fiecare victorie Redfools din ultimii 3 ani! Au bagat barbia in piept si au incercat sa imbunatateasca situatia! Despre asta e vorba acum. @blaj, lasa ca anul trecut Redfools au tremurat si se rugau ca Alonso sa aiba un abandon! Iar anul asta sa nu te grabesti, o sa ti-i vezi mai incolo ce-or sa mai debiteze cand vor pierde sefia in clasamente!
    21 8
  • Schumy
    Haha, iar o sa capete de batut Vitzelushul de la bunul lui coechipier! Un singur cuvant pentru championu de plastic: MEDIOCRITATE!
    20 12
  • @adfa, eu zic ca are legatura, ce intelegi tu din replica asta:''Uneori se întâmplă ca, atunci când câştigi prea uşor mai mulţi ani, să fie dificil să pierzi unele curse." prea usor ala ce inseamna? adica cel mai bun monopost asta inteleg eu. Alonso stie sa strecoare subtilitatile in ce spune ca sa ii poata intepa pe red bull. Inteleg ca are ceva cu red bull , e frustrat asta este. nici monopostul W04 nu gestioneaza bine pneurile, iar atat hamilton cat si rosberg au spus k sunt probleme cu pneurile. Asta ce inseamna ca sunt si ei plangaciosi?
    11 17
  • @altai19
    Daca au probleme cu pneurile sa-si puna la punct monopostul, asta e ideea. Nu sa schimbi pneul din mijlocul sezonului ca asa iti vine pa sapca! Puteau sa critice in iarna cand au testat la greu! Hai pa! Frustratilor!
    17 9
  • @@altair hai sa te intreb ceva atunci: Dc au modificat regulamentul in 2011 aproape de jumatatea sezonului, sylvestone cred ca era?( ca aveau red bull avantaj cu blown difuserul ala -nu mai stiu cum se numea exact-.) De ce nu au gasit ceilalti solutia cu blown difuserul lor sa il faca sa functioneze asa bine

    Offtopic: formula 1 a ajuns un circ la propriu totul se invarte in jurul DRS-ului, KERS-ului, aerodinamicii si pneurilor acuma. Asta nu mai e formula 1, tataie berni ar trebui sa demisioneze!
    11 8
  • @altair19-la Silverstone 2011 a fost interzisa maparea aia ciudata a motoarelor renault, si doar acolo. Dupa aceea s-a revenit. Regulamentul a fost modificat in 2012. Documenteaza-te.
    5 7
  • @Flo da stiu ca s-a revenit imediat dupa sylverstone, dar pentru o cursa A FOST modificat, mai documenteaza-te ;) ce spui tu de 2012 , atunci a fost schimbarea radicala in sensul ca s-au interzis mai multe chestii.
    5 7
  • ayrton4ever
    @altair... Rezolvarea este simpla... nu te mai uita la f1
    7 7
  • @altair Eu cred ca tu bati campii si stai sa analizezi declaratiile pilotilor(esti critic literar?! jurnalist?! NU.) in loc sa privesti faptele - Alonso munceste, nu sta sa se compare cu Senna. Apropo, Sebi o sa se tot simta ca Senna de acum incolo... si brazilianul tot cu 3 titluri mondiale a ramas :))
    Hai, succes pentru Mercedes(la locul 10)!
    10 12
  • aici Alonso are dreptate,caci se pricepe foarte bine sa piarda,genial de bine!
    7 13
  • Stati linistiti , anul asta tot Red Bull o sa castige, la anul nu se stie. Alonso are si el niste momente mai placute dar sa fie linistit ca iar o sa-si ea umulinta.
    5 4
  • @altair19-deci eu spuneam "la Silverstone 2011 a fost interzisa maparea aia ciudata a motoarelor renault, si doar acolo"-ca sa-ti traduc din limba romana acel "doar acolo" inseamna doar Silverstone?Pricipesti copilu'?
    6 4
  • @danoe
    Unde-ai fost ascuns pana acum soricel mic? Aberai la greu anii trecuti, vad ca esti la loc, nu ti-ai pierdut forma, Spor la macinat!
    9 5
  • @danae
    Ei lasa ca vor invata si cei de la Red Bull sa piarda. Acum isi fac incalzirea.
    11 7
  • sa pierzi titlul incercind sa-l prinzi din urma pe Petrov ...nu cred ca mai poate egala cineva o asemenea invatatura!
    8 7
  • Marian
    Cat de penibil sa fii sa vorbesti despre Red Bull ca nu stiu sa piarda in conditiile in care sunt pe primul loc si la piloti si la contructori in acest sezon la fel ca in cele precedente. Si anul trecut Red Bull a inceput mai prost si au avut un sfarsit de sezon en fanfare. Alonso pilotul nascut talent si mort speranta (la Ferrari) ar fi fost zburat de mult daca nu venea cu bani de acasa.
    17 8
  • Anghel
    Hamy in ultima cursa era dupa cateva tururi era jalon pentru Wiliams :)), sa nu razi cu lacrimi?Pleci de pe 2 si termini pe 12? Fara probleme tehnice, doar din "viteza pura".
    9 0
  • @mariana
    Prea inteligentule, Alonso are cele mai mari venituri castigate din sportul asta:)))), si e singurul care s-a luptat in 3 ani cu-adevarat cu redfools. Aia care aduc bani de-acasa n-au salariu:))) Energizantele au castigat da acum incep sa piarda, en fanfare;)
    8 14
  • @ferr inteleg ca esti ferarist convins si asta atrage un subiectivism exagerat din partea ta, dar lamaureste-ma te rog ce treaba are senna in discutia asta?? esti total pe langa subiect. Inteleg frustarea feraristilor ca de cand e Alonso la ferarri nu s-a vazut nimic si imi spui ca munceste? ce pilot munceste? care dintre cei de pe grila a dezvoltat monopostul? poate schumacher in perioada ferarri 00'-04'. in ziua de azi inginerii in functie de datele transmise de telemetrie si cele din tunelul de vant imbunatatesc monopostul. Asa ca lasa-ma cu munca asidua depusa de santander si al lor Alonso. E talentat nimic de zis, dar fara un monopost competitiv niciun pilot nu poate ajunge campion. chestiile enuntate de multi si in alte postari ca munceste, ca nu a avut monopost dar a stors totul din el, ca ceilalti incalca regulamentul sau mai stiu eu ce deriva din simplu fapt ca sunt fani ferarri si nu accepta infrangerea. Astept contraargumente si nu prostii de genu de cand te uiti la f1, chestii la misto sau alte aberatii.
    11 9
  • octav71
    Deja e raboi psihologic in toata regula. Au trecut vremurile cand totul era pe pista :)
    Pentru @mariana: cele mai mari venituri castigate din sportul asta le are Michael Schumacher, care s-a luptat cu: Senna (prea putin pentru noi din pacate), Raikonen, Hakinen, Villeneuve si Alonso. Suficient?

    @Automarket: sunteti neinspirati in alegerea pozelor, este stearsa poza, Alonso nu face nimic, este degeaba in poza asta.
    5 1
  • Marian
    @mariana cand ai sponsori de categoria Santander nu e mare lucru sa primesti inapoi sub forma de salariu un mic procent. La finalul carierei care nu este departe Alonso va ramane doar cu banii, trofeele sunt la ala micu. Imi aduc aminte acum ceva timp (cam de multisor) cand Eddie Irvine radea de Mika Hakkinen pt. ca el la Ferrari avea salariu mai mare. Hakkinen a ramas insa in istorie.
    10 2
  • Ba voi sunteti depasiti total...
    Nimeni nu stie de aici ce inseamna Ferrari pentru F1 (da, sunt fan Ferrari).
    Lasand la oparte subiectivitatea, obiectivitatea este ca fara Ferrari F1 moare.
    Ferrari deja a demonstrat ca a fost, este si va fi mereu cea mai buna echipa din F1.
    Iar cand va aud ca Alonso la Ferrari in 3 ani de zile nu a facut nimica... Ziceti-mi care dintre pilotii din F1 cu o masina destul de modesta (sa nu spun chiar mediocra in unele cazuri) a reust sa tina pasul si chiar sa fie in fata adversarului sau direct pana in ultimele secunde ale ultimului `premiu` al anului? Evident adversarul direct cu o masina mult mai competitiva la acel moment.. Deci??? Nimeni!!!
    Si pentru cine nu stie cum a aparut, si de unde s-o tras cocina de rbr in F1 aiurea de voi.
    3 11
  • Vettel
    @Sadox. Iti doresc sa ai parte de rezultate cu Ferrari cum a avut Ferrari de cand a venit Alonso la ei. Cand o sa concureze Ferrari singura sa vedem cine se mai uita la F1
    9 3
  • SINGAPOREZUL
    Mda,nimeni nu e perfect.(nu-i asa?)
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru