Alonso consideră că a pierdut titlul încă din luna iulie

de Daniel Popescu
Marti, 15.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că eşecul update-urilor introduse de Ferrari în cursele din luna iulie au fost decisive pentru pierderea titlului mondial în acest sezon.

Esential 90 de puncte este diferenta dintre Vettel si Alonso in clasament cu patru curse inainte de finalul sezonului
Sebastian Vettel are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga titlul mondial pentru a patra oară consecutiv, ca urmare a celor şase victorii obţinute în ultimele şapte curse, dintre care cinci consecutive.

Totuşi, Fernando Alonso consideră că titlul a fost decis în luna iulie, atunci când update-urile introduse de Ferrari pe monopost nu au avut rezultatele aşteptate.

"Cred că problema este dezvoltarea monopostului. Nu ne-am adaptat la pneuri şi nu am făcut paşii înainte la care ne aşteptam. În special la cursele din iulie am sosit cu câteva update-uri bune pe hârtie, dar nu atât de bune pe circuit. Cred că asta a încetinit performanţa pe care ar fi trebuit să o avem", a declarat spaniolul.

În special la cursele din iulie am sosit cu câteva update-uri bune pe hârtie, dar nu atât de bune pe circuit.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Declaraţia să este foarte asemănătoare cu cea făcută de şeful Stefano Domenicali tot în această săptămână, iar cei doi au aceeaşi opinie şi în privinţa pneurilor.
Dublul campion mondial admite că schimbarea pneurilor a avut un impact negativ asupra performanţelor obţinute de Ferrari.

"Schimbarea celor de la Pirelli a fost un punct suplimentar. Este clar că unele echipe au pierdut un pic de performanţă, iar alte echipe precum Sauber au avut beneficii. Dar cei de la Pirelli au fost nevoiţi să schimbe pneurile pentru că acestea explodau. Nu a fost o decizie luată pentru a face mai bună o echipă sau alta. A fost o schimbare pentru a putea concura în continuare în campionat şi nu am avut ce să facem", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • O afirmatie plina de fair-play.
    30 2
  • ferrari - italia, pirelli - italia...normal ca nu arunca vina (doar) pe pneuri.
    Totusi din punctul meu de vedere ferrari "a luat apararea" cam mult celor de la pirelli...prea mult fairplay. Am impresia ca anul viitor se vor intelege foarte bine cu pneurile...ca intre italieni.
    Noi va luam apararea, voi ne ajutati cu "rotile"....Sau poate gandesc prea departe si nu e posibil asa ceva.
    4 10
  • A avut ghinionul sa concureze de 3-4 ani impotriva unui monopost redbull reusit,altfel...nu cred ca ar fi avut probleme cu pilotii acelei echipe,mai repede cu un Kimi,Lewis,Rosberg...!Dat asta e,zicem ca de fiecare data:poate la anul ?!
    13 6
  • Eu consider ca ai pierdut titlurile de cand ai semnat cu Ferrari in 2009.
    8 2
  • "Dar cei de la Pirelli au fost nevoiţi să schimbe pneurile pentru că acestea explodau. Nu a fost o decizie luată pentru a face mai bună o echipă sau alta."

    alo, fanii lui Alonso. Luati aminte la ce spune idolul vostru. Deci gata cu ineptia ca FIA a "schimbat regulile in timpul jocului" ca sa favorizeze RBR
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru