Alonso crede că Hamilton vrea să plece de la McLaren pentru că nu câştigă titluri

de Daniel Popescu
Vineri, 14.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Lewis Hamilton este îndreptăţit să-şi dorească plecarea de la McLaren, întrucât echipa a câştigat un singur titlu mondial începând din sezonul 2000.

Plecarea de la McLaren (n.r - din 2007) a fost cea mai bună decizie din viaţa mea.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso este susţinătorul surpriză al plecării lui Lewis Hamilton de la McLaren, în mijlocul speculaţiilor că Mercedes îi pregăteşte un contract de 20 de milioane de lire sterline pe sezon. Pilotul Scuderiei Ferrari consideră că Hamilton este interesat să plece nu neapărat datorită salariului mai mare, cât mai ales prin prisma faptului că McLaren a obţinut un singur titlu mondial în acest mileniu, şi acela câştigat chiar de britanic.

"Plecarea de la McLaren (n.r - din 2007) a fost cea mai bună decizie din viaţa mea. McLaren este o echipă grozavă, dar au câştigat titlul mondial în 2008 doar în ultimul viraj al ultimei curse. Dacă eliminăm acel titlu, trebuie să mergi înapoi mult timp pentru a găsi altul. Aşa că dacă Hamilton evaluează opţiunea de a pleca, nu văd de ce cineva ar trebui să spună că nu este posibil", a declarat spaniolul.

Totuşi, opţiunea Mercedes nu este cea mai bună din acest punct de vedere, întrucât germanii au obţinut o singură victorie de la revenirea în Formula 1 în 2010.

Hamilton este singurul capabil să câştige fără să aibă cea mai bună maşină.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
În plus, Alonso a avut cuvinte de laudă la adresa calităţilor rivalului său de la McLaren, afirmând că Hamilton este singurul pilot care poate câştiga curse fără să aibă şi cel mai rapid monopost. "Hamilton este singurul capabil să câştige fără să aibă cea mai bună maşină, ceea ce este evident în contextul în care ceilalţi câştigă doar când au un monopost bun", a adăugat el.

Alonso are un avans de 37 de puncte în clasament în faţa lui Hamilton cu numai şapte curse înainte de finalul sezonului, însă susţine că trebuie să lupte de fiecare dată pentru victorii pentru a-şi putea adjudeca titlul mondial la finalul sezonului.

"Va fi greu să gestionez diferenţa de puncte, pentru că toată lumea va ataca.

Întreaga situaţie se poate schimba într-o cursă care nu merge bine. Aşa că trebuie să continuăm să dezvoltăm, să muncim din greu şi să încercăm să câştigăm curse. Nu ne putem gândi să terminăm pe cinci, pe patru sau pe podium sau cum să gestionăm diferenţa, trebuie să ne gândim la victorii. 37 de puncte nu înseamnă nimic", a mai precizat el.

Via Marca, Motorsport (1), Motorsport (2)

Comentarii (8)

  • mileniu
    =1000ani :) Poate-ai vrut sa spui deceniu = 10ani. Una alta Alonso ii cam curenteaza pe cei de la McLaren. Se pare ca dupa inclestarea din 2007, Alonso si Ham(cel putin pe baza declaratiilor de dupa acea perioada ale celor doi) au devenit mai apropiati, prieteni as putea zice! Sunt multe speculatii in aceasta perioada legate de plecarea lui Ham de la McLaren, dar cred ca sunt doar speculatii. Telul lui este sa castige campionate, cred ca mai presus de bani! Si unde altundeva poate face treaba asta mai bine decat la McLaren, cel putin in aceste imprejurimi? Plus ca este cu ei de la 8 ani, iar la capitolul asta ar trebui sa fie recunoscator si mai mult loial in astfel de situatii cand trebuie sa semneze un nou contract! Una alta, eu cred ca pana la urma va semna cu ei si chiar as putea pune pariu ca-si va incheia cariera la McLaren. Alaturi de Ferrari, McLaren sunt cele mai prolifice echipe de F1 din toata istoria sa. Cand zici F1, te gandesti prima data la aceste doua echipe! Ok...cum zice Alonso ca n-au prea mai castigat trofee in ultimul deceniu, dar au fost acolo in aproape toate sezoanele. Ferrari n-au fost departe cu exceptia anilor 2000 in care Schumi a dominat!
    4 5
  • cand aveti indoieli legate de Hamilton, recititi articolul asta: http://formula1.automarket.ro/stiri/alonso-crede-ca-hamilton-vrea-sa-plece-de-la-mclaren-pentru-ca-nu-castiga-46700.html
    3 3
  • frumoase cuvinte... adevarul e ca si alonso are cam aceeasi valoare cu a lui hamilton
    6 7
  • N-am mai scris demult pe aici, dar nu ma rabda inima!
    Cine vorbeste?! Echipa ce nu mai castigat nimic de dupa epoca `schumi`?????????????
    Stiu, o sa spuneti: dar titlul cu Kimi? Da, acela este ultimul titlu castigat de macaronari! Au avut un pilot mare si l-au vandut pentru un tractorist!
    Asta este!
    3 2
  • . "Hamilton este singurul capabil să câştige fără să aibă cea mai bună maşină, ceea ce este evident în contextul în care ceilalţi câştigă doar când au un monopost bun"

    Bravo mai Alonso, batranetea te destupa la minte.
    @dany - nu este adevarat. Hamilton e mai rapid, acesta fiind si unul din motivele in care intra in clinciuri cu lentii de pe pista si abandoneaza des.
    0 0
  • GrosJan
    "Hamilton este singurul capabil să câştige fără să aibă cea mai bună maşină, ceea ce este evident în contextul în care ceilalţi câştigă doar când au un monopost bun"

    Alonso o spune, asa ca, fanilor, dati un restart la idei ... Alonso incepe sa spuna adevarul. E momentul cel mai bun ca fanii sa se trezeasca.
    0 2
  • @je observ ca esti bine informat.. ferrari e in cadere libera din 2007, din ce in ce mai prosti
    0 1
  • nu cred ca ar avea unde sa plece si nici nu ar vrea pentru ca mclaren chiar daca nu a castigat titluri, macar s-a luptat in fiecare an, ceilalti au avut evolutii sezoniere
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru