Alonso crede că şansele sale la titlu rămân intacte

de Daniel Popescu
Luni, 29.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a minimalizat importanţa victoriei lui Sebastian Vettel în India şi consideră că şansele sale la titlul mondial rămân în continuare intacte.

Sebastian Vettel a obţinut duminică a patra victorie consecutivă şi şi-a extins avansul la 13 puncte de Fernando Alonso într-o perioadă de timp în care pilotul Scuderiei Ferrari a obţinut doar 48 de puncte.

Confruntat cu perspectiva de a-şi vedea speranţele la al treilea titlu mondial diminuate, Alonso insistă că, din punctul său de vedere, nu s-a schimbat practic nimic.

"Nimic nu se schimbă într-o singură cursă. Mai sunt 75 de puncte în joc şi suntem la 13 puncte în spate, aşa că trebuie să îmbunătăţim. Nu suntem suficient de rapizi, în special sâmbăta, dar putem îmbunătăţi pentru Abu Dhabi sau SUA. Aşa cum am văzut cu Mark Webber, care a avut o problemă la sistemul KERS, astfel de lucruri i se pot întâmpla şi lui Vettel sau ni se pot întâmpla nouă, aşa că sunt optimist", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

Urmareste Automarket
Chiar dacă este optimist, Alonso a admis că Ferrari trebuie să aducă îmbunătăţiri semnificative monopostului F2012 pentru a putea spera la victorie în ultimele trei curse.

"Cred că trebuie să aducem noi componente în Abu Dhabi şi sperăm să îmbunătăţim competitivitatea monopostului şi să ne apropiem de Red Bull sâmbăta, dar şi duminica.

Mai sunt trei curse şi titlul este obiectivul principal. Trebuie să recuperăm câteva puncte. Ar fi frumos să terminăm în faţa lui Vettel, iar dacă putem câştiga va fi cu atât mai bine. Pentru asta avem nevoie să facem un pas înainte, pentru că în acest moment nu suntem capabili să câştigăm. Cred că în Brazilia va fi foarte bine şi sper să fiu fericit acolo", a adăugat el, referindu-se la faptul că ultima cursă a sezonului va avea loc pe circuitul de la Interlagos.

Via FIA

Comentarii (24)

  • Marian
    Vrabia malai viseaza.
    28 27
  • Stii tu mah asta, mai si comentezi aiurea . Multi prostii care sunt impotriva lui Alonso nu realizeza ca viata poate fi imposibila si IMPREVIZIBILA in viata Formulei 1.
    14 24
  • bbrunes
    Nu numai ca se pot intampla atatea, chiar si cu Vettel, insa cred ca asa procedeaza un adevarat campion..rusine pentru Webber care a renuntat sa mai lupte, cu toate ca detinea si cred ca detine in continuare sanse. Indiferent de masina, abandonuri si poate ghinionul care l-a adus din frunte pe locul doi, cred ca merita sa fie optimist, caci, in fond, nu cred ca mai are vreun scop in aceasta competitie, ca si toti ceilalti...scopul lor este acela de a acumula cat mai multe puncte pentru a deveni campioni. Ii inteleg pe alti piloti care au pierdut matematic aceasta sansa, insa nu este si cazul lui Alonso. Soarta nu este de partea lui, insa macar nu concureaza degeaba doar de dragul de a fi intr-o cursa..
    15 20
  • vettel
    Tot asa va vocifera pana duminica...Deja cand Seb va avea cel putin 25 de puncte diferenta poate atunci se va convinge acest campion mondial spaniol ca nu mai are nicio sansa :))
    19 15
  • x_zone
    neica alonso, ai vazut ca schuipimacher el tractoristo o sa pastereze monopostul amintire la retragere, ar fi cazul sa ai si tu grija de martoaga ta ferrari si sa ti-o atarni in cui deoarece numai pupi tu nici macar locul 2 pe podium, zi merci ca a avut webber probleme si inca o data merci ca daca mai erau 4-5 tururi pana la final te depaseau si webber si hamilton, poate briatore sa te mai aduca in lupta pt podium dar din pacate numai e prin f1 sa produca evenimente negative favorabile pt tine ;)
    17 28
  • AndreiF1
    Baietii de la Ferrari au trimis niste updates catre Abu Dhabi, si se pare ca munca in tunelul de vant al celor de la Toyota da roade, nu-i imposibil ca in cursa din Abu Dhabi sa nu mearga mai bine ca in India. Vom vedea in weekend, se pot intampla multe intr-o cursa, totul este posibil. Pot castiga cei de la Red Bull, poate cei de la Ferrari sau poate cei de la McLaren si diferentele sa scada in favoarea altora si asa mai departe. Se pot intampla multe.
    12 5
  • alfred
    Nu cred ca Ferrari va mai repeta greseala din 2010 cand au pierdut titlul in ultima cursa. Ferrari e o mare echipa si poate reveni oricand la orice ora, in orice tur. Ferrari are capacitatea sa-si surprinda adversarii. Nu au construit cel mai bun monopost, dar il pot imbunatatii. Insa Red Bull cred ca a aratat tot ce poate. Mai mult de atat nu cred ca mai poate. Asa ca Ferrari trebuie sa inventeze ceva, orice.
    8 15
  • Marius60
    E incredibil ce prostii poate sa debiteze acest pilot terminat. A pierdut peste 50 de puncte in fata lui Vettel in ultimele curse dar o tine sus si tare ca are aceleasi sanse la titlu, ca Hamiton e cel mai periculos pilot, ca Newey e de vina pt. succesul Red Bull etc. Mai bine taci si faci daca poti sa faci ceva decat sa vorbesti ca proasta in targ. Ca fan Ferrari ma simt prost cand vad declaratii de genul asta.
    25 12
  • Bai Marius60 Alonso a pierdut multe puncte in ultimele curse cu cele 2 abandonuri unde nu a fost vina lui ci a celor doi idioti pe nume Grosjan si Raikkonen.
    5 16
  • FRATILOR ASTA AM SCRIS TOT SEZONUL DESPRE ALONSO CA E UN PAPAGAL !!! DAR MULTI ATI BAGAT NEGATIVE PESTE NEGATIVE
    ACUM SPER CA MI DATI DREPTATE !! NU AM MAI SCRIS COMENTURI DE MULT CA VAD CA SUNT MULTI FANI ALONSO ORBITI DE CE ?? CE VAD EI BUN LA EL ?? MASSA CARE E PE CALE SA FIE DAT AFARA DIN F1 SI CU O MASINA MAI SLABA FACE CAM ACELASI LUCRU DE O VREME ..DECI CE FACE ALONSO ?? DA DIN PAPAGAL ......LOCUL 3 ERA CA SI ASIGURAT DAR POATE RAMINE PE 2 CA MAI ARE SI NOROC ...BINENTELES SI VETTEL NOROC CU CARUL DAR SE SI DESCURCA FATA DE INCEPUTUL SEZONULUI UNDE ERA VARZAAAAAA....!!
    3 11
  • Zici ca Alonso e terminat ?
    Ma faci sa rad. Ia cauta pe net inregistrarea cursei din India si incearca sa o revezi (te-as sfatui Sky Sports si nu sai peste Raci intro si post race). Marius, Alonso are salar dublu fata de urmatorul pilot din F1 care este Hamilton. Crezi ca e degeaba ? Daca te crezi atat de bun depune un CV la Ferrari pentru postul lui Stefano Domenicali.
    Daca tot ai un calculator ia mai uita-te o data la cursa din Malaezia (cauta un torent de la Sky Sports, e o filmare excelenta) sau Germania, sau multe altele pana cand sezonul actual a ajuns in Suzuka.
    Alonso nu e deloc un pilot terminat. Nu are cum sa fie pilot terminat unul care are sanse (teoretice sau practice ramane de vazut) sa fie campion in F1 fara sa aiba un pole in calificari pe traseu uscat (doar pe ploaie are si asta e specialitatea lui). Incearca sa revezi ceea ce am spus mai sus si revino te rog cu o impresie.
    5 12
  • cosmin
    ii de vina alonso ca ferrari nu au mai imbunatatit monopostul scemariu acesta lam vazut si in 2008 cand pe final nu au mai imbunatatit masina si lau privat pe massa de un titlu mondial si a castigat ham nemeritat
    3 12
  • AndreiF1
    @Marius60: Nu te supara ca-ti spun dar nu trebuie sa te simti prost cand vezi ce declara Alonso. Dar poti sa te simti prost pentru ca asta pari mai ales dupa ce am citit postul tau. Alonso a pierdut 50 de puncte in ultimele curse, dar Vettel nu are 50 de puncte avans, are doar 13. O victorie pentru Alonso, un loc 2-3 pentru Vettel si avansul s-a consumat. Nu este imposibil, plus mai sunt 3 curse din care doua pot produce multe surprize.

    Dar te lasa pe tine sa te simti prost, nu pentru ca esti fan Ferrari, pentru ca singur nu esti fan Ferrari ci pentru ca nu ai incercat sa-ti sustii pilotul in clipele mai grele in care chiar are nevoie de sustinerea noastra, a fanilor. Si eu pot sa spun ca ma simt prost ca Grosjean l-a scos din cursa, sau ca Raikkonen i-a provocat un accident pentru ca stia ca-l ajuta pe Vettel si are interestul asta, dar ar trebui ca ei sa se simta prost nu eu.

    Hamilton este cel mai periculos adversar dar la fotbal sau la 100M sprint pentru ca vezi tu... are nevoie de 3 victorii consecutive + abandonul urmatorilor piloti: Vettel, Alonso, Raikkonen si Webber, in toate cele 3 curse ramase. Daca s-ar intampla asa ceva da, Hamilton ar castiga titlul pentur ca ar avea 6 victorii, una mai mult decat Vettel cu care este la egalitate de puncte.

    Ceva ma face sa cred ca-i mai simplu in a spune prostii, asa ca te rog sa nu mai spui ca esti fan Ferrari, eu m-as simti prost in locul tau (nu te ajuta la nimic la minti), dar este mai grav daca nu stiai situatia punctelor din clasament in acest moment. Este mai grav pentru ca ori inseaman ca te simti prost des ori inseamna ca esti prost si nu stii nici cate puncte au pilotii si nici cate mai sunt in joc.
    7 13
  • Nu va mai certati aiurea alonso e un pilot adevărat mascariciu de vettel are noroc cu caru.cand nu a avut mașina ce a făcut?...
    2 11
  • Andrei
    Alonso are nevoie de o cursa in care el sa castige si Vettel sa fie pe locul 5. In acest fel se anuleaza cele 13 puncte diferenta dar tot nu e suficient. Vettel are 5 victorii iar Alonso 3. In Abu Dhabi se pare ca nu va fi ploaie asa ca ... meciul e strans !
    3 11
  • AndreiF1
    @Pablo256r: Da m-am gandit si eu dar sincer, sunt multe combinatii posibile. Cel mai important este sa vedem cum se descurca in Abu Dhabi, se poate intampla multe.

    Ce ma deranjeaza este comentariu baiatului ala Marian60 care nu numai ca minte ca-i fan Ferrari, problema lui de ce minte, dar.. dar minte si despre situatia reala din clasament. Cum frate Hamilton este pericol? Pericol pentru cine? Alonso se bate cu Vettel atata timp ca nu este in fata lui in cursa, este irelevant unde este Hamilton, care fara 3 victorii consecutive si abandonul tuturor celor care se bat la titlu n-are nici o sansa. Deci... situatia este simpla, Alonso trebuie sa termine cursele, toate in fata lui Vettel. Nu exista nici o alta solutie mai buna pentru el.
    4 11
  • Tapalaga
    Daca si Ham spune ca Alonso a fost cel mai bun anul asta atunci e limpede cum stau lucrurile.Am vazut ce poate Vitel cu un monopost mai slab decat al concurentei cum se pierde in penibil. Red Cows au avut un monopost mai bun ca Ferrari(per ansamblu) si anul asta sansa lui Vitel s-a numit Lotus. Daca in ultimele curse Vitel pateste ce-a patit Alonso unii dintre postaci o sa-si taie venele.
    5 11
  • Andrei
    Carcotasi sint multi, nu ai ce sa le faci.
    Anul trecut in Abu Dhabi Vettel a iesit din cursa din primul tur din cauza unei pene la roata dreapta spate. E ciudat ce s-a intimplat pentru ca abia au plecat de pe linia de start si nu l-a atins nimeni. Cursa a fost castigata de Hamilton urmat de Alonso si Button, Webber a fost doar pe locul patru, Massa pe cinci (la 50 de secunde de castigator). Ca si in India primele 6 masini pe grila de start au fost RBR, McLaren si Ferrari. Dupa cursa din cauza abandonului lui Vettel pe cinci a terminat Rosberg cu Mercedes.
    Anul trecut desi Alonso a terminat pe locul doi nu a avut nici o sansa sa-l depaseasca pe Hamilton. L-a depasit insa la start pe Button si Webber.
    Vom vedea ce va fi anul asta.
    Daca vor reusi cei de la Ferrari sa imbunatateasca un pic masina sansele lui Alonso de a castiga vor creste, insa trebuie sa termine urmatoarele 3 curse in fata lui Vettel. Vettel cu o masina buna este greu de batut dar nu imbatabil.
    5 11
  • andrei08
    va pun o simpla intrebare , fanilor FERARI ,oare cine inbunatateste masin ,ALONZO sau FERARI? pana in prezent am inpresia ca inbunatatirile le-a adus ALONSO ,atunci mai putem povesti ca ALONSO este un pilot terminat?sunt curios daca" marele Vtettel"ar putea sa aiba asemenea performante?viitorul o va demonstra si pe asta .
    5 11
  • Marius60
    Ma faceti sa rad. Au ajuns niste prostovani agramati sa imi spuna mie ce fan sunt. Sunt fan Ferrari nu fan Alonso. De cand a venit terminatul asta la Ferrari mi-a rapit jumate din placerea de a viziona F1. Nu am de ce sa revad cursa din India. Am toate rezumatele la F1 din 1973 pina in prezent si tocmai le-am vizionat recent din nou. De cand e Alonso la Ferrari nu a luat nici un titlu. Punct. Asta e valoarea lui. Am observat ca cititi dar nu intelegeti. Alonso a spus ca Hamilton e cel mai periculos pilot pentru el , dupa 2 luni Alonso e in spatele lui Vettel. Deci Alonso vorbeste ca proasta in targ. Alonso nu a reusit sa treaca de Petrov in 2010, cine il crede in stare sa treaca de Vettel sau alt pliot din primii 5 la Abu Dhabi?
    12 3
  • @ANDREI F1
    Andreif1,cred ca trebuie sa fii bolnav psihic sa consideri ca Raikkonen l-a lovit intentionat pe ala ca sa-l ajute pe Vettel!!! Ai o problema imensa cu caputul!!!!!!!!!!!! Du-te la un control baietel!!! Deci ala nu ia tilul pt ca Raikkonen l-a lovit INTENTIONAT!!! WOW,mare geniu tb sa fii!!! Iar Grosjean a lovit si pe altii,nu numai pe alfonzito. Deci a ruinat sansele la titlu si ale altora. Ca de exemplu,Hamilton. Dar la asta nu se pune, ca nu e un pilot simpatic si nu vb engleza cu accent de macaronar....
    2 3
  • andrei08
    Pt.Marrius60.
    Mi se pare ca esti putin mai mult absurd ori confuz ,dar cum poti sustine ca esti fan FERRARI ,din moment ce il sustii pe Vettel mai emncipatule de doi banii?
    0 6
  • Marius60
    De la Senna nu am mai avut pilot favorit. De unde ai dedus mai Hercule Poirot ca il sustin pe Vettel? Imi e chiar antipatic pentru felul cum ucide cursele cand este pe primul loc. Dar ce sa stie niste pusti agramati semianalfabeti. O sa va fac cadou abecedare si suzete. Eu sunt de vina ca ma cobor la mintea voastra si stau sa comentez ce zice un pilot terminat (Alonso).
    9 2
  • andrei08
    Daca Vettel tie antipatic ,Alonso ,sustii ca este terminat,pilotii favoriti nu mai ai de la Seena incoace, atunci de ce iti mai maninci batrinetile cu ceva ce nu te mai atrace ?Nu-i mai bine sa iti iei cirja si sa faci o plimbare prin parc in timpul curselor,mai mos MARIUS cel"moralist si intelept" ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru