Alonso crede că Vettel va fi imbatabil în China

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 14.04.2011
Fernando Alonso sugerează că Sebastian Vettel va obţine o nouă victorie în China în urma prestaţiilor excelente din primele două curse ale sezonului.

Sebastian Vettel a dominat cu autoritate debutul noului sezon, obţinând două victorii pe circuitele de la Melbourne şi Sepang după ce a plecat de fiecare dată din pole position.

McLaren s-a evidenţiat ca echipa cea mai ameninţătoare la adresa supremaţiei germanului, în timp ce Ferrari plăteşte tribut prestaţiei modeste din calificări. În acest context, Fernando Alonso anticipează că Vettel va rămâne imbatabil şi în Marele Premiu al Chinei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Aşa cum am văzut deja în Australia şi încă o dată în Malaezia, performanta noastră din cursă a fost mult mai bună decât în calificări. La Sepang, atât eu cât şi Felipe Massa am concurat într-o formă suficient de bună pentru a termina pe podium, iar asta a fost o indicaţie importantă, chiar dacă nu am obţinut tot ce am fi putut obţine (n.r - Alonso a terminat cursa pe locul şase). Evident, aş vrea să lupt întotdeauna pentru victorie, dar în acest moment, un monopost, cel pilotat de Vettel la Red Bull, pare să fie de neatins", a declarat spaniolul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Italienii vor introduce o serie de îmbunătăţiri pentru monopostul 150 Italia cu scopul de a reduce decalajul comparativ cu McLaren şi, mai ales, Red Bull, însă Alonso a minimalizat importanţa acestora şi susţine că obiectivul echipei nu se schimbă.

"În acest Mare Premiu, obiectivul nostru va fi similar cu cel din Malaezia, adică să ne descurcăm cât de bine putem în calificări şi să încercăm să exploatăm fiecare oportunitate care va apărea în cursa", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (13)

  • Alonsito
    Button crede ca se poate apropia de RBR iar Alonso ..... a pierdut din start cu atitudinea asta de "luzar". Daca masina merge bine in cursa sau in calificari -- inseamna ca MERGE. Deci nu ar avea scuze ca se califica slab.......
    9 11
  • E.S Alonso
    alonsito
    Mai baiatule eu cred ca tu te uiti la alt campionat de F1.....iti sugerez sa te uiti la campionatul de F1 de pe Terra. bafta ca-ti trebuie
    12 15
  • Ferrari......
    .......nu sint ,,italieni",nu speculeaza toate oportunitatile ivite in cursa.Degeaba au fost rapizi in cursa,rezultatul final a fost slab.Domenicali nu este omul potrivit-nu are singe in instalatie-restul echipei tehnice de odinioara doarme in front,pit-stopurile sint printre cele mai lungi si plictisitoare.Mare dezamagire ptr.fanii acestei echipe.Le-ar trebui BRIATORE-e singurul care i-ar pune pe picioare.
    17 4
  • Briatore...
    ...nu poate sa vina la Ferrari pana nu pleaca Massa. Altfel o sa il omoare repede si o sa se supere lumea.
    11 4
  • mobius
    strategie
    Sunt de acord cu "hasu", referitor la Domenicali, am spus-o si eu de multe ori si as da ca exemplu doar calificarile q3 ale ultimului MP. Se pare ca am avut dreptate strategului (calul Troian), sosit de la Red Bull nu prea isi face treaba sau o face pentru Red Bull. In privinta lui Briatore ideea am gandit-o si eu, nu mai stiu daca am exprimat-o dar ar fi intr-adevar o solutie pentru Ferrari in momentul de fata.
    7 4
  • Alonso se plange acum cum se plangea Mclaren inainte de Australia. Si duminica il vezi pe podium. E foarte clar pt toata lumea - in cursa monopostul Ferrari are performante foarte bune.
    10 7
  • deja infrant?
    ma asteptam la mai mult din partea lui alonso. mai sunt multe etape pana sa afirmi sus si tare "Evident, aş vrea să lupt întotdeauna pentru victorie......Red Bull, pare să fie de neatins", asa ca nu e nici o problema. decat sa se planga mai bine sa puna osul la treaba si sa faca tot posibilul sa aiba rezultate bune, atat in calificari cat si in curse. teoria fara practica e moarta.
    6 6
  • ctlnmihai
    mobius
    1. Nu cred că Neil Martin ,,joacă,, pentru Red Bull. 2. Ferrari își vor reveni dar nu știu când..
    9 5
  • Alonsito
    se pare ca sunt mai multi de parere ca Alonso pleaca la lupta deja infrant cu atitudinea pe care o are. Dar las' ca va trambita victoria atunci cand chiar nu s-ar putea, in stilu-i caracteristic.
    Masina este, strategia este facuta impreuna cu Alonso!!! Si pana la urma, orice strategie pica de proasta daca pilotul nu reuseste sa puna in practica. Si reciproca e valabila. O strategie mai defectuoasa va parea stralucita cand ai un pilot capabil (vezi Shumacher in anii de glorie) . Unde mai pui ca ii ridici si pe altii cu asta ......
    2 6
  • Alonsito
    Nuca tare pentru Alonso nu este RBR. Este Vettel. In ciuda teoriei conspiratiei, Vettel s-a maturizat, Webber a imbatranit. De acolo diferenta.
    Deci cu un astfel de Vettel, gata cu pomana pentru Alonso si cu "s-a luptat la titlu cu o masina ... bla, bla, bla". Deja fanii Ferrari tin pumnii lui Hamilton!!! Vettel fiind acum inamicul nr. 1, atat pentru McLaren cat si pentru Ferrari. Este induiosator cum se aliaza rivali vechi impotriva noilor veniti .....
    4 10
  • Alonsito
    @E.S Alonso
    si tie ce nu-ti convine Bishuce? Nu erai cu RBR anul trecut? Ai facut alt cont si ai dat ipocrizia pe impostura? Care impostura? Aceea de te dai "aerodinamician".
    4 4
  • Alonso...
    Nu-l mai inteleg, sper sa dovedeasca contrariul wekend-ul acesta.
    3 1
  • performante
    Pai eu nu inteleg ceva... In cursa este bine dar in calificari sunt probleme. Atunci de ce in ultimele calificari atat Alonso cat si Massa au efectuat numai cate un tur cronometrat in ultima partea a calificarilor?!? Cu toare ca imi place de Ferrari nu pot sa nu remarc fatul ca in utlima calificarile din Malaezia, Hamilton si Button au iesit pe circuit devreme si s-au luptat sa scoata ceva timpi mai buni. In schimb pilotii Ferrari au stat la boxe pana in ultimul moment. Pai, daca din greseala se intampla ceva si scoteau un timp mai mare?!?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru