Alonso critică Ferrari: "Vorbim prea mult şi aducem prea puţine update-uri"

de Daniel Popescu
Vineri, 26.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a criticat declaraţiile oficialilor Ferrari cu privire la update-urile pregătite pentru ultimele curse din cauza faptului că acestea nu aduc îmbunătăţiri reale monopostului.

În timp ce alte echipe vorbesc puţin şi aduc multe update-uri, noi vorbim foarte mult şi aducem update-uri mici.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari a anunţat în această săptămână ca va introduce update-uri pentru fiecare dintre ultimele patru curse cu scopul de a-i oferi lui Fernando Alonso cea mai bună şansă să câştige titlul mondial.

În plus, echipa a evaluat o serie de componente pentru India în cadrul unui test în linie dreaptă în Spania ca reacţie la închiderea temporară a tunelului de vânt de la Maranello, din cauza rezultatelor contradictorii oferite de acesta. Alonso nu este însă impresionat de declaraţiilor oficialilor Ferrari şi, într-o serie de declaraţii mai puţin obişnuite din partea sa, critică echipa pentru lipsa de update-uri cu adevărat semnificative.

"În timp ce alte echipe vorbesc puţin şi aduc multe update-uri, noi vorbim foarte mult şi aducem update-uri mici. Vorbele nu au nicio valoare. Marţea, miercurea şi joia vorbim foarte mult despre noile componente pe care le introducem în fiecare cursă, dar au fost multe zile de vineri în care cuvintele nu au valorat nimic.

Vom vedea dacă acum cuvintele sunt adevărate sau nu, dar de cinci-şase curse nu am văzut nimic pozitiv", a declarat el.

Trebuie să îmbunătăţim monopostul comparativ cu Red Bull, dar este imposibil să facem ceea ce au făcut ei.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso face referire indirectă şi la strategia celor de la Red Bull, care au introdus în Singapore un sistem de tip DDRS asemănător cu cel al rivalilor de la Lotus, însă în lipsa unui anunţ oficial acesta a fost descoperit de presa internaţională abia la finalul cursei următoare de la Suzuka. În plus, spaniolul pare deja resemnat că va lupta cu Vettel pentru titlu cu un monopost inferior.

"Trebuie să îmbunătăţim monopostul comparativ cu Red Bull, dar este imposibil să facem ceea ce au făcut ei. Nu putem aspira să avem cel mai rapid monopost", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (27)

  • GrosJan
    Mai zi-le maestre. Pregateste sezutul pentru sutul care va sa vina. Si meri de fa echipa cu Petrov.
    10 22
  • GrosJan
    "dar de cinci-şase curse nu am văzut nimic pozitiv"
    ... pentru ca nu ai aruncat o privire si la Massa. Doar vorbim, vorbim, vorbim
    14 20
  • Probleme in paradis!! :)) Sa vedem unde va concura alfonzo din 2014.....
    8 13
  • Anonymous
    @GrosJan O stire despre Alonso si Ferrari si acelasi handicapat comenteaza.
    12 8
  • Declaratia lui este corecta. Ferrari tot vorbeste dar in cursa nu se intampla mare lucru. Totusi din punctul de vedere al echipei, discutiile astea se poarta in cadrul echipei si nu prin presa. In final, declaratiile din presa nu fac masina mai rapida...altfel o va lua pe drumul lui HAM.
    20 2
  • mobius
    Este pentru prima data cand lasa diplomatia deoparte si critica echipa de maniera aceasta.Tot ce spune este foarte adevarat, probabil a ajuns la disperare, este al doilea titlu pe care il pierde cu Ferrari, din cauza echipei. Probabil echipa incearca sa-i faca loc lui Vettel, langa Massa. De altfel Domenicali declara inca de acum patru, cinci curse ca Ferrari nu va putea aduce monopostul in situatia de a fi capabil sa lupte pentru titlu. Sa fi fost oare ceva dinainte stabilit? Nu pot risca sa duca lupta in ultima cursa, spaniolul este imprevizibil si ar putea sa uite si sa castige campionatul. In legatura cu sesiunea de transferuri din acest an, am o vaga banuiala ca nu s-a incheiat si ne mai rezerva surprize.
    19 9
  • Sper sa plece cat mai curand din cadrul echipe rosii, nu este bine vazut si sper sa revina la mclaren.
    3 14
  • GrosJan
    povestea e asa: Alo cu un monopost superior in spatele lui Petrov. E nevoie doar sa-l depaseasca pe Petrov. Nu reuseste. Ok, echipa+el au gresit strategia (oricum abia la urma s-a vazut ca e gresita). Dar a tinut doar de el sa faca o depasire cu un monopost superior. Deci nu as spune ca a pierdut DOAR din cauza echipei in 2010.
    In rest sunt de acord. Se cam vede disperarea.
    Schumacher a reusit sa se impuna in fata lui Hill cu o masina putin mai slaba. Alonso nu are nicio sansa in fata lui Vettel. Dar sa zicem ca Vettel nu e Hill. In plus, un mare plus, nu putem fi absolut siguri ca RBR e mai buna decat Ferrari. E foarte posibil ca Alonso sa fie mai slab si decat Vettel si decat Webber.
    11 18
  • GrosJan
    povestea este asa: Alo cu un monopost superior in spatele lui Petrov. E nevoie doar sa-l depaseasca pe Petrov. Nu reuseste. Ok. echipa-el au gresit strategia (oricum abia la urma s-a vazut ca e gresita). Webber in spatele lui Alo cu un monopost superior, e nevoie doar sa-l depaseasca pe aceast. Nu reuseste. Ok. Nu putem fi absolut siguri ca RBB e mai buna decat Ferrari. E foarte posibil ca Alonso sa fie mai slab si decat Vettel si decat Webber, dar este posibil ca Webber sa fie mai slab ca Vettel si Alonso, la fel cum este posibil si ca Vettel sa fie mai slab ca Webber si Alonso. Alonso in schimb este mai slab cam ca toti pilotii de pe grila, poate doar sa fie mai rapid ca Karthikeyan si Pic, comic nu? Se cam vede disperarea si frustrarea din ceea ce spun, pentru ca n-am nici argumente valide si nici idei pe care lumea sa le imbratiseze. Dar atata pot si este pacat sa ma opresc din a-l denigra pe Alonso.
    10 11
  • Mai cum le stii tu pe toate GrosJane.
    Ai uitat ca in 2010 in ultima cursa motorul monopostului lui Alonso era limitat ca si turatie si putere din lipsa de motoare disponibile ?
    Daca tot il denigrezi de cate ori vezi numele lui Alonso raspunde-mi te rog la o intrebare: De ce oare Alonso a castigat in ultimii 2 ani toate cursele care s-au desfasurat pe ploaie si asta indiferent de cat de bun/slab e Ferrariul de sub el ? Mai mult ! Anul asta Ferrari are doua pole in calificari. Ambele pe ploaie, ambele obtinute tot de Alonso. Si tu il compari cu piloti de la coada clasamentului ?
    Ceva imi scapa in modul tau de gandire !
    Sau tie iti scapa ceva ?
    21 8
  • GrosJan
    eu nu dau axiome "Alo este cel mai bun ever si orice neajuns in ce-l priveste are o explicatie care sa-l absolve de orice vina." Si de aici fel de fel de constructii fanTastice.

    Eu am contestat doar siguranta asta de a face afirmatii ... "sigure" si imbratisate de inconstienti dar pasionati. In realitate lucrurile sunt mult mai pamantene decar ar vrea unii. Fata de un sofer de tir, Alonso se fabulos. DAR fata de pilotii de F1, e doar (INCA) UN PILOT DE F1 SI ATAT.
    Uneori poti avea o zi mai buna, alteori nu. Uneori prinzi o setare buna, alteori nu. Uneori prinzi un update bun, alteori nu. Uneori poti prinde un intreg sezon pe o masina buna, alteori nu. Uneori poti da de un coechipier slab, alteori dimpotriva ..... Uneori echipa vrea sa-ti saboteze coechipierul, alteori nu. Uneori te antrenezi destul, alteori nu. Uneori ceva, nu stii ce nu pica bine in felul in care astepti sa se comporte monopostul alteori dimpotriva. Pot continua cu multe d'astea. Mai sunt multe...
    Deci, ca sa ajungi campion de F1 trebuie sansa. Si asta poate veni cu noroc sau tragand multe sfori murdare. Alonso a avut sansa lui si a luat doua titluri. Sa zica un mare mersi. Si cred ca si zice.
    Cand pica o sansa din asta, faci rost de background. Si sunt si mari asteptari. Si mergi la echipe bune, si iar apar noi sanse, sau ... nu. Ca sa vezi cat depinde de sansa. Acum normal ca fiind la Ferrari de 3 ani Alonso sa fie inca in prim plan. Cand a revenit la Renault nu mai era. Era in pluton. Nu avea sansa. Aveau altii. Acum are el si nu au altii, cum ar fi un Perez POATE, sau altul invizibil dar care poate merge foarte bine dar nu se vede ca nu are cum sa se vada.
    Ce garantii avem noi ca Alonso e cel mai bun sau ca nu cumva sunt chiar vreo 2, 3 in pluton care sunt momentan mai buni? Ce garantii avem ca Vettel e mai slab ca Alonso sau ca dimpotriva?
    PAI NU AVEM!!
    Asta am sustinut mereu, asta cred si daca vine in contradictie cu supraestimarile voastre pentru un adulat, sorry pentru voi. Trezirea!
    Micile consideratii, raportarea la un coechipier slab sau nu, altele asemenea, cioara de pe gard etc., sunt foarte inselatoare.
    Asta e F1!! TREZIREA!!
    10 13
  • Nu-mi dau seama cine spune ca "Alo este cel mai bun ever" in schimb eu ma numar printre cei care spune ca "Alo este unul dintre cei mai buni piloti in acest moment", iar cei mai buni sunt vreo 3-4 la numar. Care sunt cei mai buni dintre cei mai buni pentru ca sincer pilotii de F1 sunt pentru mine cei mai buni din lume alaturi de cei din raliu.

    Cat despre restul... multa vorbarie degeaba si fara nici un sens. Pentru a ajunge campion mondial iti trebuie un pachet bun, din care fac parte: pilotul, monopostul, motorul, strategia si norocul. 75% conteaza pachetul monopost + motor, 5% norocul, 15% pilotul si 5% strategia. Ferrari au in acest moment: 15% + 60% (monopostul + motorul) si poate inca 5% la noroc. Dar pierd 15% din acelasi patchet monopost + motor si 5% strategie pentru ca sunt paraleli cu asa ceva.

    Vettel oscileaza in performante, cand are un monopost bun se vede, cand nu-l are este Webber cel care iese in fata, dar Vettel cu un monopost care nu-i pe placul lui nu scoate nimic din el. Nu inseamna ca nu-i un pilot bun dar este un pilot care are nevoie de un monopost perfect pentru a merge ceas. Este crescut pe idea de pole position + victorie + fastest lap (nu conteaza asta, restul sunt importante).

    Alonso in schimb s-a remarcat atat in varianta speed (pole + victorie, cand are un monopost capabil) cat si in varianta mind (loc aleator pe grila, poate o clasare buna sau o victorie la final).

    In pluton sunt piloti mai buni, dar nici unul inca nu iese in evidenta. In afara de Perez care ajutat de un strateg bun, s-a pliat pe acele strategii si a scos puncte frumoase si cateva podiumuri. Restul... cam liniste desi mai sunt cateva diamante inca neslefuite gen: Hulkenberg, Di Resta, poate si Grosjean. Nu stiu inca ce sa zic de Rosberg care nu prea pare nici un luptator nici stie cu ce se mananca monopostul si nici strategie. Dar nici cei de la Mercedes inca nu merg bine.

    Dar tripleta de asi este FA, SV, LH, in ordinea numelui si nu a prenumelui. Care-i cel mai bun? Ah aici intervine calitatea monopostului. As spune ca toti trei sunt exact la fel de rapizi dar Vettel si Alonso sunt ceva mai celebrali in timp ce Hamilton... eh trebuie sa se mai maturizeze. In rest, sunt la fel de buni. Webber, Massa, Button, Raikkonen sunt langa ei, dar doar prin apropiere.

    In rest, sa vedem cum o sa fie cursa din India, asa ca va urez un weekend placut in continuare :P
    12 7
  • jos palaria pt aceasta declaratie
    3 0
  • GrosJan
    dar de unde stii tu ca sunt doua grupe valorice de piloti si care cu cine sunt populate? Dar ca Hamilton a dovedit ca e mai rapid decat Alonso ai uitat? Acum ii pui pe acelasi nivel? Mai rapid am zis!
    Parea ok postul tau pana cand ai inceput sa semeni gogorite in asfalt ...
    Si cine esti tu sa desconsideri restul motorsportului in afara de F1 si raliu? Crezi ca in moto gp sau fia gt sau dtm sunt numai imbecili? Di Resta de unde a venit? Webber de unde?

    Restul multa vorbarie ha?
    Dar de specificitatea in motorsport AI AUZIT?
    Adica stilul unui pilot se preteaza mai bine pentru o anumita sectiune din motorsport. Du-l pe Alonso in campionat de turisme si foarte probabil o sa ai surpriza ca o sa fie cam la urma si asta si dupa mult antrenament. Imagineaza-ti ca disciplina in care a excelat Alonso nu exista, nu a existat. Nu ai fi auzit de Alonso in motorsport, ai fi pupat un campion de Fia Gt probabil.

    Da, F1 e regele in motorsport, dar asta nu inseamna ca sunt cei mai buni piloti acolo. Tot ce poti spune e ca sunt cei mai buni din "disciplina" monopost.

    Si asta nu e tot . Stai sa vezi si sa te crucesti. Intr-o fornula inferioara poate fi un pusti cel mai bun in acest moment, dar care nu a ajuns inca in F1 ca nu si-a platit toate politele in formulele inferioare. Poate ajunge in F1 sau nu, depinde. Uite un (aproximativ) astfel de exemplu: Raikkonen a venit direct in F1 dupa vreo 20 de curse de monopost si s-a integrat excelent. Hamilton a venit din Gp2 si a batut campionul mondial. Crezi ca nu l-ar fi batut si cu un an in urma daca ar fi venit in F1?

    Unii ok, reusesc sa fie rapizi in discipline destul de diferite dar sa ajunga si campion numai de Surtes am auzit.
    6 5
  • Este Hamilton mai rapid ca Alonso? Poate este n-am nici cea mai mica idee. Este Alonso mai rapid ca Hamilton? Poate este, n-am nici cea mai mica idee. Daca merg pe bicicleta sau unde sa fie mai rapid? La 100m sprint? La 200m sprint? Hamilton poate se spala pe dinti mai rapid ca Alonso sau? Hamilton este mai rapid in a abandona, este foarte rapid in a face greseli si este extraordinar in a face declaratii inutile, in toate aceste lucruri este mai rapid ca Alonso. Dar intr-un monopost amandoi sunt acolo. Chiar si pe aceasi masina, faptul ca Alonso a fost pe pozitia x sau faptul ca Hamilton a fost pe pozitia y nu inseamna ca-i mai rapid deca primul si nici invers. Hamilton concurase pe masina McLaren din GP 2 ani bun, ma mir ca Alonso a fost in stare sa se adapteze doar intr-o cursa unui monopost foarte diferit de cel Renault pe care il pilotase in anii trecuti. Aici se vede cat de usor se adapteaza pilotii buni, Alonso, Raikkonen pe alte monoposturi mai ales daca ne gandim ca Fisichella si Badoer nu s-au descurcat deloc cu F60-ul, desi ultimul era pilotul oficial de teste Ferrari si cunostea acel monopost in detaliu.

    Cred ca la fotbal Alonso este mai rapid ca Hamilton pentru ca Alonso cam ca toti pilotii Ferrari iau parte la partida in scopuri caritabile care se joaca inainte de MP Monaco.

    In rest, piloti de renume, il dau pe Hamilton ca un pilot rapid, nu mai rapid ca Vettel, Alonso, Button, Massa sau periuta de dinti, ci ca UN PILOT RAPID. Ceea ce sincer cred ca au dreptate.

    Motorsportul este o categorie din sport care are la baza folosirea unei masini sau automobil intr-o forma sau alta. Nu ma intereseaza cum piloteaza alti piloti in alte grupe pentru ca fiecare grupa are specificul ei. Dar nu sunt blocat pe Alonso, si nici nu pup alti campioni din FIA GT. Hamilton putea sa aiba un accident sau sa nu se nasca niciodata si astazi n-am fi discutat despre el. Sau poate Alonso nu se nastea si sincer nu-mi dau seama pe cine-ti varsai tu ura si frustrarile. Sunt multe posibilitati, intr-un univers paralel Alonso a murit sau intr-un altul nici nu s-a nascut, la fel si in situatia lui Hamilton. Dar in toate universurile alternative tu esti la fel de frustrat si plin de venin, pentru ca asta te caracterizeaza. Si mai ales urasti adevarul, ai o ura fantastica fata de adevar. Asta este valabil in orice univers in care tu esti viu, adica traiesti, chiar daca nu existi.

    Si asta nu este tot. In Formula 1 se ajunge pe baza talentului si pe baza sanselor. Ai talent iti cresc sansele, n-ai talent scoti bani din buzunar. Poate nici Schumacher nu ajungea in Formula 1 daca Weber nu scotea 100.000 de dolari din buzunar. Poate nici Hamilton nu ajungea in Formula 1 daca tatal lui nu aveai bani sa-i cumpere cartul. Poate nici tu nu te nasteai daca parintii tai stiau ce-o sa ajungi sa spui. Poate... prea multi de poate... shit happens.

    Poate intr-o zi o te schimbi si o lasi ura asta deoparte, poate vine timpul sa terminam odata discutia despre cine este mai bun Hamilton sau Alonso. Sincer pentru mine nu conteaza care-i mai bun. Hamilton isi face treaba cum stie mai bine, Alonso o face ceva mai bine, dar fiecare pilot este talentat in felul lui si pe felia lui. Momentan as spune ca Alonso este ceva mai serios si dedicat decat Hamilton, talentati sunt amandoi dar Alonso are ceva mai multa exp, ceva mai multa dedicatie si mai ales foarte multa concentratie. In rest, amandoi sunt piloti buni. Fac parte din tripleta de aur a Formulei 1, cei mai valorosi piloti. Din fericire nu-i nevoie sa discutam despre care este mai bun, pentru ca nu asta conteaza.

    Hamilton a venit din GP 2 si a pierdut in fata campionului mondial, pentru ca a iesit la egalitate cu acesta, desi cunostea masina, avea echipa de partea lui si campionul mondial fuseste sabotat de propria echipa. Nu cred ca pentru Hamilton a contat ca a batut un pilot cu mainile legate la spate si schiop. Dar poate pentru tine conteaza, pentru ca vad ca te macina.

    De Surtes n-am auzit din pacate, daca te referi la Surtees este cu totul altceva. In anii in care el a concurat cred ca s-a descurcat foarte bine. Singurul pilot care a reusit sa castige atat pe doua roti cat si pe patru roti, va ramane mult timp singurul pentru ca in acest moment distantele dintre discipline sunt din pacate abisale. Plus necesita un antrenament titanic, pe care nu-l mai vad realizabil. Dar cine stie, om trai si om vedea.

    Cat despre 2007, din pacate este un an de uitat, numai si numai prin prisma acelui scandal, un scandal care din pacate a patat cariera unui pilot, si a costat echipa puncte valoroase si doua titluri. Nu este un lucru cu care n-as mandri, mai ales ca Hamilton a mintit in numeroase randuri atat in 2007 cat si in anii urmatori. Dar asta nu inseamna ca nu-i un pilot talentat ci doar ca nu este la fel de dedicat si motivat ca altii. Si OMG cat prostii spune prin declaratiile alea...
    8 1
  • @GrosJan fabulezi!Tu ai o problema la cerebel cu Alonso si Ferrari-::Eu zic doar atit-Duminca Victorie pentru VETTEL si asta doar ca are o masina mai buna si o echipa mai inchegata decit cei de la FERRARI-nu comparam pilotii-Alonso si HAM ai dau clasa lui VETTEL oricand!
    2 1
  • GrosJan
    nu Andrei nu-ti mai obosi creierasul degeaba. Care e mai rapid cand se joaca cu Alinuta. Despre asta era vorba, doh...
    4 7
  • @AndreiF1...nu pot decat sa ti srang mana si sa te salut,chiar daca doar virtual!Prin cele doua posturi ai expus poate mai bine decat as fi facut o eu,o sinteza f apropiata sau chiar reala a ceea ce inseamna F1 de un an,un an si ceva.Este linistitor sa vezi ca aici nu posteaza doar "latraii" sau redusii cu pretentii de genii,pentru care,asta e probabil singurul loc unde sunt bagati in seama,si sunt bucurosi chiar si pentru voturile negative !!!
    4 0
  • GrosJan
    yup. Sinteza foarte apropiata sau chiar reala ... spuse el un geniu impresionist si impresionat al artei F1. Mah, F1 nu e arta sa faceti voi eseuri cu ce va trece prin cap. Dar daca tot va face sa va simtiti mai destepti, continuati, AICI e locul potrivit pentru asta. Spor!
    2 3
  • GrosJan
    ook, mie imi convine, victorie pentru Vettel. Stiti care e cel mai bun lucru ca nu castiga Alonso titlurile? Ca nu mai au sansa tantalaii sa vina sa spuna ca Alonso e cel mai bun pentru doar pentru ca a castigat. Sunt obligati sa puna mintea la contributie si sa gaseasca scuze. Asta e cel mai frustrant lucru pentru ei, ca trebuie sa caute scuze in loc sa jubileze. Deci spor, abia astept sa vad ce mai debitati :)
    2 3
  • Putem sa ne contrazicem noi cat vrem, ramane faptul ca Alonso a dat si el, intr-un final , cu biciul. Foarte, foarte ciudat, in contextul in care trebuie sa recunoastem ca spaniolul beneficiaza de sprijinul echipei - in defavoarea flagranta a lui Massa.
    Hm, o sti el ceva ce noi nu stim... ma indoiesc ca doar pierderea titlului mondial de-anul asta l-ar face pe Alonso sa reactioneze asa. Poate vorbele alea cu Vettel la Ferrari n-or fi doar vorbe-n vant.
    2 1
  • GrosJan
    Tu ai o hiba la creieras. Tu cand auzi de Ferrari si Alonso ti se intuneca imaginea !
    Las-o fratioare mai moale ca ajungi la Balaceanca. Daca castiga Vettel titlul la piloti tu castigi cateva miloane de euro? Sau $ ? Sau lei?
    Fiecare e liber sa tina cu ce pilot vrea. Nu o sa convinigi niciodata pe sustinatorii altui pilot ca tu ai dreptate si Vettel e cel mai bun. Intotdeauna vor exista contra argumente. Problema ta e ca nu esti in stare de o discutie civilizata cu nimeni. De ce ? Nu stiu, "mingea" e in curtea ta.
    1 1
  • GrosJan
    dar tu ce castigi ca-l pupin pe Alonso? Esti foarte foarte iritat si reactionezi ca atare. Nu crezi ca nu numai ca nu castigi ci chiar pierzi?
    Eu macar ma distrez. Eu scriu pentru tine. Esti fraier. Iar prostia atrage agresorii. Eu vad un fraier care dr. q stie de ce il doare asa tare de imaginea lui Alonso pe automarket si rad de el iritandu-l. Politica site-ului permite asta. Sorry pentru tine. Stai aici si incasezi sau te retragi. Mingea e in terenul tau.
    3 1
  • GrosJan
    @Dumitru
    se poate schimba bascula centru fata dar nu stiu cat de bine te vei simti sa lucri cu bascula altuia.
    2 1
  • pablo256r
    "ai o hiba la creieras", '... Balaceanca" ... zpuse el indignat ca nu poate purta o discutie civilizata pe automarket. Of, of ...
    2 0
  • @GrosJan sa mergi la un control-dar rapid esti in pericol atac cerebral!
    0 1
  • Inapoi la Alonso si stirea de mai sus, ma bufneste (oarecum) rasul cand ma gandesc la iritarea spaniolului. Dar pe de alta parte...ce poate cere omul? e intr-o echipa de italieni pursange, prin definitie deci deschisi dialogului (nu zic mai multe sa nu supar pe cineva). Asta-i stilul italianului, complet diferit de al unui neamt sau englez, care tace si face.
    Italienii, de multe ori, si fac, dar si le zic inainte...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru