Alonso: "Dacă intrăm la boxe la Sepang, terminam cel mult pe nouă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a apărat încă o dată decizia Ferrari de a-l lăsa pe circuit cu o aripă faţă deterioarată în debutul cursei de la Sepang, afirmând că ar fi terminat pe nouă sau 10 dacă intra la boxe.

Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze în al doilea tur al Marelui Premiu al Malaysiei după ce şi-a avariat aripa faţă în urma unui incident cu Sebastian Vettel în primul viraj.

Spaniolul ar fi putut intra la boxe la finalul primului tur pentru a înlocui componenta defectă, însă echipa i-a transmis să rămână pe pistă cu scopul de a schimba aripa faţă la prima înlocuirea a pneurilor.

Chiar dacă aripa faţă a monopostului Ferrari a cedat complet în turul doi, dublul campion mondial a luat încă o dată apărarea echipei şi susţine că ar fi terminat cursă cel mult pe locul nouă dacă ar fi intrat la boxe.

Urmareste Automarket
"După ce vezi rezultatul este uşor să spui că ar fi fost mai bine să opresc la boxe.
Dar este o decizie care a fost luată în câteva secunde şi ne-am gândit că putem continua pentru încă un tur pentru a schimba simultan şi pneurile. În orice caz, simulările de cursă arată că, dacă m-aş fi oprit pentru un nou nas, aş fi terminat pe nouă sau 10, aşa că nu am pierdut nimic. Problema nu a fost că nu am intrat la boxe. Defecţiunea s-a petrecut din cauza unei coliziuni şi trebuie să evităm asta în viitor"
, a declarat el.

În plus, Alonso a afirmat încă o dată că îşi va încheia cariera în Formula 1 la Ferrari, în condiţiile în care actualul sau contract urmează să expire la sfârşitul sezonului 2016. "Da, aşa voi face. Este cea mai bună echipă din lume, nu există nimic mai presus de Ferrari", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • In 2010 Alonso a pierdul campionatul la 4 puncte diferenta, in 2007 la un punct iar in 2013 la 3 puncte. Mai bine intra la boxe si termina pe 9.
    14 1
  • in 2012 la 3 puncte
    7 1
  • JugaruGabi
    Asta suna ca zicala aia cu vulpea si strugurii...
    5 8
  • Si ce ma daca Alosno o pierdut acele titluri...??? toti marii campioni au pierdut cate ceva... toti, absolut toti...
    Anul aceesta Alonso v-a luat titlul.
    Si cu aceea declaratie cum ca Ferrari este cea mai buna echipa din lume in F1...are dreptate, Ferrari este cea mai buna echipa din istoria F1.
    Si de ce sa intre la boxe, sa termine pe 9? ce demonstra? a vrut sa faca ce nimeni altcineva nu a mai facut... daca il mai tinea 1 tur 2, aripa fata era eroul etapei.
    FORTA FERRARI
    13 5
  • ildottore
    normal. ce sa zica si el dupa ce a abandonat. era bine sa intre si astfel cu o strategie buna intra in puncte, asa, sa se pregateasca in continuare.
    4 5
  • Eu zic ca locul 7 era al lui, cu sanse mari de a termina pe 6, iar daca stau sa ma uit cine a iesi pe 5, eu zic ca locul 5 e cel mai potrivit. Deci a pierdut vreo 10 puncte nu 2 sau 1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru