Alonso: "Daca nu va place F1 uitati-va la altceva"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.03.2010
Fernando Alonso i-a indrumat pe fanii Formulei 1 care nu au agreat spectacolul din prima cursa a sezonului sa se indrepte spre alte competitii sportive.

Marele Premiu al statului Bahrain a fost aspru criticat de presa internationala si de o parte dintre piloti pentru lipsa de spectacol, intrucat depasirile au lipsit cu desavarsire in plutonul fruntas, iar strategiile de cursa au fost practic similare. Cu toate acestea, Fernando Alonso a luat apararea Formulei 1 si crede ca fanii care nu reusesc sa inteleaga Formula 1 ar trebui sa se uite la alte competitii sportive.

"Trebuie sa fim calmi si sa asteptam cateva curse inainte ca noile reguli sa aiba un impact asupra spectacolului. Nu cred ca regulamentul a schimbat spectacolul. Aici este vorba despre tehnica si despre cat de precis esti in termeni de mecanica si inginerie. Oamenii care vor mai mult spectacol ar trebui sa analizeze daca vor sa se uite la Formula 1", a declarat spaniolul.

Referindu-se la numarul limitat de depasiri din Formula 1, pilotul Scuderiei Ferrari crede ca lucrurile sunt la fel de mai bine de un deceniu. "A fost ceva normal in ultimii 15 ani. Daca trebuie sa facem doua opriri la boxe, va ramane la fel, mai mult sau mai putin", a adaugat el.

Alonso a primit un sprijin neasteptat chiar din partea unuia dintre cei mai mari rivali ai sai.

Michael Schumacher considera ca depasirile nu trebuie sa fie punctul definitoriu al Formulei 1 si ca lucrurile care se petrec in garajele echipele conteaza foarte mult in stabilirea rezultatului final.

"Daca un meci de fotbal se termina 0-0 inseamna ca a fost plictisitor? Daca un meci de baschet se termina 100-100 inseamna ca este incitant? Formula 1 nu este motociclism si nici baschet. Formula 1 a avut intotdeauna mai putine depasiri. Spuneti-mi si mie cand au fost mai multe depasiri? Intotdeauna exista oameni inteligenti care stiu cum putem imbunatati si cum sa facem lucrurile mai bune. Nu este usor", a precizat Schumacher.

Comentariile legate de spectacolul din Formula 1 au venit din partea a doi piloti care au cucerit impreuna 9 titluri mondiale.

Via | The Guardian

Comentarii (45)

  • mare prost...
    bou mai esti Alonso...
    12 16
  • NeoGalaxy
    Au cucerit 9 titluri impreuna :) Fernando 2 si Schumi 7 = 9 titluri :)))) Si asta nu inseamna ca au dreptate dar nici ca se inseala. Totusi au concurat destul de mult incat sa stie cu ce se mananca Formula 1. Iar spectacolul inseamna pentru fiecare doar castigarea cursei de favoritii lui. Nu exista persoana care sa spuna ca s-a bucurat de un sezon in care favoritii lui au pierdut dar sigur va spune ca a fost spectacol intr-un sezon in care favoritii lui/ei au castigat/dominat :) Se numeste natura umana pana la urma si daca exista un factor care ne domina destinele se numeste subiectivism :)
    11 9
  • webber
    cine stie, stie...
    Au mare dreptate ambii piloti. Cine nu este multumit ca nu sunt mai multe depasiri inseamna ca atat intelege din acest sport, pentru el la atat se reduce acest sport - la depasire.... Sunt atat de multe aspecte frumoase de urmarit in f1 - tehnica foarte evoluata, cei mai buni piloti din lume, apropiati ca valoare. In asta consta frumusetea formulei 1. Si tot asta face sa fie depasirea atat de rara. Daca sunt prea multe depasiri, ceva nu este in regula. Ori masina, ori pilotul este un dezastru. Ati vazut ce usor a fost depasit Vettel in cursa trecuta. V-a placut ?? Tocmai de dragul depasirilor si inflatia de regulamente imbecile din ultima vreme. Nu sunt fanul lui Alonso, dar de data asta bravo lui. Da, cine nu este multumit sa incerce altceva. Nu este f1 pentru el.
    8 5
  • mmmda...
    Si totusi, dupa indelungi analize, eu am ajuns la concluzia ca vreau sa urmaresc FORMULA 1 dar cu SPECTACOL - well, mr Alonso?! Sper sa nu supar pe nimeni, dar parerea mea este ca Alonso nu iasa din "stilul" sau cu declaratia asta...
    9 6
  • ctlnmihai
    Alonso: "Daca nu va place F1 uitati-va la altceva"
    probabil daca n-ar fi reusit sa-l depaseasca pe Vettel ,Alonso ar fi fost si el de acord cu parerile fanilor.. in rest aroganta marca Alonso
    12 8
  • ctlnmihai
    Alonso: "Daca nu va place F1 uitati-va la altceva"
    Fernando Alonso (Ferrari): "Fara realimentare va fi dificil sa vedem depasiri, asa ca dupa primul tur pozitiile vor fi stabilite". Alonso se contrazice singur..
    9 7
  • ghostrider
    obiectiv vs. subiectiv
    Este clar cine este obiectiv si cunoaste indeaproape situatia, si cine este subiectiv, paralel cu adevarata lume f1 dar care "stie bine ce vrea". Ce nu stie este ca ce vrea nu poate exista in forma in care vrea m'nealui.
    4 2
  • ce a spus Alonso...
    cateva observatii...
    1. Nu cred ca sportul trebuie sa sacrifice totul pentru spectacol dar un sport suprem plictisitor va ajunge mai devreme sau mai tarziu in derizoriu... asa ca ar trebui mentinut un echilibru.
    2. Nu este vina lui Alonso sau a celorlalti piloti faptul ca lipseste spectacolul... asta nu le da dreptul ca totusi sa invite fanii (de pe urma carora castiga) la alte sporturi... daca audienta F1 s-ar muta la motoGP atunci as vrea sa vad ce ar spune atat Alonso cat si ceilalti piloti
    3. Stimate redactor, cand utilizati ghilimele trebuie sa reproduceti exact ce a spus personajul citat... intre ce scrieti voi si ceea ce a declarat Alonso este o diferenta de nuanta pe care cred ca este fairplay sa o mentineti.
    Multumesc :).
    7 2
  • manolachef
    amuzant
    Este amuzant cum bravi "experti" in F1 de sorginte mioritica (experti ce nici macar nu au condus un cart sau nu au calcat nici macar cu piciorul pe un circuit) se grabesc in mod ridicol sa contrazica doi asi ai volanului.
    6 4
  • NeoGalaxy
    Intrebare: Cum definesc fanii (indiferent ai carui pilot sau echipa) spectacolul in Formula 1? Va invit la o discutie, simpla, maxim 10 cuvinte. Eu personal sunt curios de raspunsuri :)
    3 4
  • Reinhold's Joest
    Stati linistiti,
    f1 nu dispare subit daca se reorienteaza nemultumitii. Sunt destui fani adevarati.
    8 1
  • Reinhold's Joest
    Start
    Ce-ar fi sa incepi tu Neo.
    4 0
  • ctlnmihai
    spectacol in F 1
    depasiri, dueluri roata la roata, accidente soldate doar cu avarierea monoposturilor..
    2 5
  • ctlnmihai
    spectacol in F 1
    erori ale mecanicilor ,gen singapore 2008 ,sau mclaren 2009
    3 5
  • go Vettel
    Ce a spus Alonso e cam deplasat.Schumi e Schumi.Pt. mine exista F1 si Moto GP.Restul sunt amanunte.Oricum scuderia Ferrari a cam dat cu bata in balta cu declaratiile sezonul asta,asa ca vorba lui Mike Gascoyne............**************.
    5 7
  • marian06
    Parerea mea este ca cei doi mari campioni nu gresesc. Spectacol o sa fie in 2010 dar acesta va fi influentat mult de circuite. Cred ca aici este problema. Daca incercam sa revedem cursele de pe circuitele noi (proiectate de Tilke) observam ca sunt sigure dar nu spectaculoase. Intrebarea este ce categorisim a fi spectaculos... Poate accidentele ???? .... desi nu cred ... S-a spus ca in Bahrain a fost o cursa plictisitoare; poate eu gresesc dar nu prea au fost curse spectaculoase in anii precedenti ( exceptie in 2004 si 2005). Sunt convins ca in Australia cursa va fi mai spectaculoasa
    5 1
  • manolachef
    Spectacol in F1
    mie imi place sa urmaresc si pilotajul pur (chestia cu genunchiul si jetul de aer, butonul pentru kers altele asemenea nu tin de pilotaj dar culmea, menirea lor este sa aduca "spectacol" dand mai multa viteza monopostului la un moment dat). Imi place sa vad o franare curata, fara blocare a rotilor. Imi place sa vad o intrare perfecta in viraj cat mai aproape de apex ( orce altceva nu tine de exigenta pilotajului in F1) . Imi place sa vad o iesire puternica si curata din viraj, "nechinuita". Si mai imi place sa vad ca masinile raman pe circuit, si cum erorile mecanicilor lipsesc. Accidentele nu fac parte din spectacol in opinia mea.
    8 1
  • Alonso
    Dak ar durea prostia Alonso ar fi primul kare s-ar vaita!Iar a luat fumuri in cap si sper sa i le scoata repede!Cit despre aceasta afirmatie sper ca fani formulei 1 sa aiba o reactie la postiile pe care le-a zis!Masinile din ziua de azi le pot conduce si maimutele cum zicea odata cineva!
    7 9
  • Fernando
    Alonso are dreptate. Din punctul meu de vedere spectacolul sta in altceva, nu ma intereseaza K1 pe pista, nu vreau tumbe si efecte dramatice. Vreau sa vad cea mai buna tehnologie in mainile celor mai buni piloti. Cat despre comentariile conationalilor mei care stiu, cu mare pricepere sa improaste cu noroi, nu voi comenta. Astept ca cei care se ocupa de moderare sa-si faca treaba.
    9 5
  • salutare
    cu astia doi se mandreste Formula1?
    vai de mama lor!!!
    4 8
  • roberta83
    Meey, stupid people, voi tocmai ii contraziceti pe cei mai titrati piloti de pa pista, pai daca si maimutele pot pilota, eu va astept pa pista.
    7 7
  • mad
    Pai cu cine mandro?Cu tine?
    4 6
  • buna
    @neo
    Dupa umila mea parere,stiu ca nu o respecti dar asculta-mi parerea,spectacol in F1,inseamna ca cel putin 2 piloti,din echipe diferite(de preferinta),sa se lupte roata la roata,nu K1,cum zicea cineva aici.ci fair play pe pista,pana in ultimile tururi,de preferinta chiar ultimul sau asa cum a fost acordat titlul acum 2 ani,pana in ultima curba a acelui Grand PrixO cursa in care sa se poate efectua depasi.
    O cursa in care sa nu existe spectacol doar intre ultimii aflati in cursa!!!
    4 6
  • salve ......ma minunez deunde atia specialisti
    multi tampiti isi dau cu parerea.............
    care spectacol ???????? sau show pentru astia mai englezi ........
    se spunea odata ...daca ai masina si pilot ai capionatul....acum ca mai lupota astia cat de cat egal v-ti trezit voi aia mari specialisti in F1 sa comentati .......
    PS: F1 nu inseamna jucatul pe XBOX sau PC..........
    3 8
  • F1-zones si Kingslayer
    In primul rind ii robert si nu roberta! si doi ti sa parut a fi senzationala formula 1!Pai hai sa ne uitam 500 de tururi la nascar k ii mai spectaculoasa!Ce sa vezi in Bahrein k 24 de piloti se plimba si fac teste?Norok k abandonurile si problema lui vettel sa k altfel adormeam !


    P.S kingslayer dak te crezi specialist inscriete la Tvr si comenteaza k mikidutza ala!Traim intr-o tara liber si avem dreptul sa ne exprimam parerea!Vorbesti tu de xbox si pc pai akolo ai ce vedea!Pt cultura ta general orice pilot de formula 1 se antreneaza pe xbox sau pc !Mai citeste intii sa faci comparati!
    4 4
  • NeoGalaxy
    @mad79: Am pus o intrebare, si eram curios daca vor exista diferite pareri. Asta nu inseamna ca o sa incep sa fac misto de fiecare raspuns doar pentru ca il consider gresit. Inseamna ca ma voi gandi la ceea ce spune fiecare. Oricum parerea mea este ceva mai simpla poate dintre toate. Eu doresc sa castige cel mai bun pachet masina-pilot. Cel putin pentru mine asta este Formula 1: perfectiunea fuziunii dintre pilot si masina. Masina isi face treaba ei, pilotul in schimb o utilizeaza. Formula 1 este pentru mine varianta tehnica a curselor in Star Wars. Eu sunt sigur ca nu orice maimuta poate conduce un monopost pentru ca eu sunt o maimuta si sigur nu fac mai mult de 10m in linie dreapta cu orice monopost fie el Ferrari, Williams sau Force India. Primul tur, daca il termin, va fi la cateva ore dupa plecarea de la linia de start. Si asta desi in jocurile de condus sunt destul de talentat, dar... jocurile sunt ceva, Formula 1 este cu totul altceva :)

    Totusi, Fernando si Schumi (eu aranjez pilotii dupa prima litera sau dupa primele 2, depinde de caz :)) sunt 2 campioni si piloti foarte buni care totusi... stiu mult mai multe ca noi. Deci parerea lor mi se pare cea corecta. Si asta o spune unul care nu este neaparat fan Fernando, este si contrariat de idea ca Schumi sa conduca un Mercedes si asa mai departe.

    @Kingslayer: Am si eu un Phenom II pe AM3. Iti iei un Phenom x6 cand apare?
    4 2
  • Roberta83
    Pai daca tie iti place mai mult Nascar, fa bine si urmareste acolo! Ce-ti place tie nu trebuie sa-mi placa si mie si viceversa. Daca doi oameni care incaleca bolizi de sute de cai, basca si castiga campionate la care tu te-ai uitat pana acum isi "dau" cu parerea asta nu inseamna ca sunt prosti. Iar daca tu inca n-ai dureri nu inseamna ca esti destept! Hai la culcare, draguta!
    4 2
  • ctlnmihai
    phenom X 6
    Cand e preconizat sa apara Neo??
    1 1
  • ..daca tot vorbiti
    Apropo, astia care stiti multa F1 si criticati pe-aici, nu prea v-am vazut la general in Champ F1. Sa fie de vina cunostiintele de F1?
    1 7
  • ctlnmihai
    F1-zone
    eu n-am noroc la jocuri..
    3 2
  • ctlnmihai
    F1-zone
    si e mai usor sa critici
    3 2
  • ctlnmihai
    Neo
    Am gasit..pe 26 aprilie :D
    1 1
  • spectacol
    Alonso a spus, " oameni care vor mai mult spectacol, ar trebui sa analizeze daca vor sa se uite la formula 1". Tot el a mai spus ca este doar prima cursa dupa noi schimbari de regulament, strategii si tactici si ca spectacolul va trebui asteptat in urmatoarele 3-4 curse. De retinut ca ambele comentarii au fost sustinute si de Schumacher. Sunt opinii exprimate de cei mai titrati piloti ai momentului. Alte comentarii ar fi de prisos.
    4 2
  • link
    http://www.justin.tv/kinggink#r=KqDFHmo~
    1 0
  • A1
    multumiri
    0 0
  • A2 link
    Are cineva?
    0 0
  • Link A2
    http://www.justin.tv/tvbruno_sports_bbb20#r=KqDFHmo~
    0 0
  • Spectacol
    Alonso nu gandeste cand vorbeste, Schumacher este prea subiectiv. Orice sport traieste datorita spectatorilor si audientei. Daca toate lumea care spune ca in Bahrain a fost plictiseala nu s-ar mai uita la F1, atunci Alonso ar trebui sa se faca sofer de camion. Orice sport din lumea asta dispare (sau ramane la nivel de amatori...) fara o audienta si fara suporteri.
    Este adevarat ca sunt mai putine depasiri in F1 decat in alte sporturi cu motor, insa in Bahrain a fost atinsa o limita. Sper sa fi fost doar o intamplare, poate viitorul ne va dovedi ca se poate si ceva spectacol in actualele conditii (insa toti se gandesc sa isi conserve locul si anvelopele, nu sa mai castige o pozitie). Caci pana la urma nimeni nu se uita 2 ore la tv doar ca sa vada niste masini alergand in cerc. Trebuie si un alt motiv ca sa ne tina atentia treaza...
    6 3
  • putina rabdare..
    Tocmai ca Alonso a gandit-o si inca foarte bine. E adevarat, in Bahrain cursa nu a avut elemente de spectacol, dar amintiti-va cum erau primele 4-5 curse ale anului trecut si nu numai. Era mai bine cand se bateau doar cei de la Brawn intre ei? A te apuca sa tragi concluzii "profunde" despre spectacolul F1 dupa prima cursa a anului, este in cel mai bun caz o eroare. Alonso, tocmai asta afirma. Felul in care a fost denumit articolul si traducerea acestuia poate sa incite, recomandarea mea e sa-l cititi de la sursa. O gasiti voi.
    5 2
  • spectacol
    Eu urmaresc constant formula 1 inca din 1985 si pot sa spun ca formula 1 de astazi este la ani lumina ca si spectacol , fata de formula 1 de atunci . Astazi , cine este in pole position si reuseste sa se mentina acolo si dupa primele viraje , este aproape sigur castigator . In anii 80 , oricand se putea rasturna situatia pe parcursul unei curse , indiferent de pozitia de plecare de pe grila de start . Din pacate , cam acelasi lucru care se intampla in F1 de astazi , se intampla si in alte sporturi auto . Orice ar spune Alonso sau Schumacher , marea majoritate a spectatorilor vor sa vada depasiri , pentru ca depasirea inseamna implicit SCHIMBARE . Unde nu exista schimbare , monotonia omoara totul .
    2 5
  • ymy
    Nu esti singurul care urmareste F1 din anii 80. Sunt situatii incomparabile. Regulamentele au suferit schimbari dramatice in ceea ce inseamna siguranta pilotilor, in acei ani se murea pe pistele de curse. In plus, tehnologia incorporata intr-un monopost a evoluat atat de mult incat zona de "spectacol" a cuprins-o pe cea tehnologica astfel incat astazi procesul prin care o masina de F1 este contruita, setata, pusa pe circuite reprezinta in sine un factor de spectaculozitate in sine. Trebuie sa ne hotaram ce fel de spectacol vrem sa vedem. Iar aici parerile sunt impartite. Da, vreau depasiri, da nu sacrificand performanta pura, nu in dauna sportului. Inca o data, incercati sa aveti rabdare, suntem la a doua cursa, anul trecut nu s-a agitat nimeni si nu aveam 4 echipe care sa se bata la varf. Sa fie de vina faptul ca Ferrari are prima pozitie in clasament?
    6 1
  • diesel08
    Eu unul nu ma plang de lipsa spectacolului . Urmaresc fiecare cursa asa cum este si sunt multumit de faptul ca pot totusi vedea aceste superbe masini de formula 1 , care sunt varful sporturilor cu motor pe patru roti . Totusi , declaratia lui Alonso , nu mi-a starnit deloc simpatia si este cel putin sfidatoare fata de iubitorii acestui sport .
    In ceea ce priveste diferentele de care spuneai , intre monoposturile de atunci si cele de acum , evident ai dreptate , si bineinteles , nu doresc spectacol cu orice risc , in dauna securitatii pilotilor . Senna a fost pilotul meu preferat si am murit facand spectacol . Nu doresc sa mai vad vreodata asa ceva .
    1 0
  • SALVE
    @Kingslayer: Am si eu un Phenom II pe AM3. Iti iei un Phenom x6 cand apare?
    Cum toata lumea a vazut performanta excelenta dar si potentialul de overclocking de care este capabil noul six-core Core i7 980X de la Intel, acum asteptam cu totii replica celor de la AMD. Conform unor informatii neoficiale, noul Phenom X6 bazat pe nucleul Thuban va fi lansat pe 27 aprilie iar denumirile procesoarelor din aceasta serie sunt deja prezenta in BIOS-urile catorva producatori:

    * AMD Phenom X6 1035T – 2600 MHz
    * AMD Phenom X6 1055T – 2800 MHz
    * AMD Phenom X6 1075T – 3000 MHz
    * AMD Phenom X6 1090T Black Edition – 3200 MHz

    Spre deosebire de Intel care a lansat pana acum doar modelul de varf cu un pret aproximativ de 1000$, AMD va ataca si utilizatorii care nu beneficiaza de buzunare atat de largi dar totusi au nevoie de un six-core. Daca Core i7 980X este fabricat pe 32nm si beneficiaza de Hyper-Threading (poate folosi 12 thread-uri), Phenom X6 este practic un Phenom X4 la care i s-au adaugat inca 2 nuclee, procesul de fabricatie si arhitectura fiind aceeasi (45nm). Acesta este motivul pentru care nici macar varianta Black Edition a seriei Phenom X6, cu multiplicator deblocat, nu se va apropia ca performanta de echivalentul sau de la Intel. Gama de preturi se asteapta sa fie intre 200 si 500 euro.
    1 0
  • AMD
    pe 27 aprilie apare AMD x6
    1 0
  • alonso
    alonso degeaba are 2 titluri castigate ca mie mi se pare pe departe cel mai prost din f1 de cand a plecat shumi din f1 nu m-am mai uitat acum ca sa reintors am inceput din nou sa ma uit dar parca ma enerveaza alonso asta si ma enerveaza cel mai rau ca l-a luat ferari echipa mea de suflet oricum din ce spune acolo nu e adevarat au fost curse daca va amintiti bine de airton senna a plecat de pe locul 18 si a ajuns pe unu deci 18 depasiri facute de un singur pilot
    in cursa asta nu cred ca au fost 10 depasiri asa ca sa nu mai vb atata chiar a fost o cursa proasta si nu neaparat din cauza lor ci si din cauza noilor reguli
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru