Alonso: "Este o victorie incredibilă, dar asta nu schimbă nimic"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.03.2012
Fernando Alonso a admis că victoria obţinută în Malaysia a venit ca o surpriză şi avertizează că Ferrari nu deţine încă un monopost capabil să continue sezonul în acest mod.

Fernando Alonso a câştigat duminică Marele Premiu al Malaysiei la capătul unei curse afectate semnificativ de ploaie în care a rezistat atacurilor finale ale lui Sergio Perez.

Spaniolul este încântat de victoria nesperată după ce a plecat doar de pe locul opt al grilei de start, însă a admis că Ferrari nu este încă în măsură să repete o asemenea performanţă şi în condiţii obişnuite.

"O mare surpriză. Nu am fost competitivi în Australia şi nu am fost competitivi nici aici, iar obiectivul a fost să câştigăm cât mai multe puncte posibil. Iar duminică au fost 25, un rezultat incredibil. Un rezultat grozav pentru echipă, am fost calmi în condiţii extreme. Felicitări echipei, care merită această victorie. Traversăm momente dificile, dar cu siguranţă ne vom aminti de această duminică", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

Alonso a fost însă precaut în declaraţii atunci când a fost întrebat cum va evolua Ferrari în următoarele curse şi insistă că monopostul Scuderiei este departe de a fi competitiv.

"Sincer să fiu (victoria) nu schimbă nimic.

Suntem într-o poziţie în care nu vrem să fim: luptăm să ajungem în Q3 şi să câştigăm câteva puncte. Obiectivul a fost să nu pierdem prea multe puncte şi duminică nu am pierdut niciun punct. Este o veste pozitivă după două curse, dar vin cursele din China, Bahrain şi de la Barcelona, iar echipa depune multe eforturi. Avem încredere unul în celălalt şi această victorie ne va face foarte fericiţi în următoarele două zile, dar asta nu schimba determinarea de a continua să câştigăm", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (6)

  • Magico
    Bravo Alonso si miiiiii de multumiri din partea tuturor fanilor Alonso si nu in ultimul rand fanilor Ferrari. Datorita tie formula 1 are spectacol....tu esti sarea si piperul....forza FERRARI...!!!!!
    18 3
  • Alonso
    A fost intradevar o demonstratie de talent din partea lui, pt asta il respect. Toti stiu ,pina si pe Perez lau avertizat ca Alonso nu da nimic pur si simplu
    P.S. Iaca sa fost Hamilton la Ferrari cred ca era foarte bucuros fiindca putea sa dea vina pe masina, asa la McLaren nu poate sa zica nimic de bolid, si trebuie sa puna substanta cenusie in miscara sa alcatuiasca alte pretexte. :)
    Mercedes sa vazut clar ca in regim de cursa mai au mult de lucru
    19 3
  • Simona
    bravo Alonso !!! esti un pilot excelent, sper sa ai o masina buna cat mai curand,
    Ferrari ramane Ferrari oricine ce ar spune, chiar daca acum nu exceleaza in F1 !
    13 2
  • Cel putin Alonso e constient ca daca Ferrari nu vine cu niste update-uri majore care sa imbunatateasca monopostul, in calificari nu vor avea sanse nici sa prinda Q3.
    12 0
  • mobius
    luciditate si fair-play
    Ca de obicei Alonso este rational si realist si ca intotdeauna evalueaza corect situatiile. Munceste mult pentru echipa si pentru el bineanteles, ii doresc mult succes in continuare, il merita din plin.
    8 0
  • felicitari
    A fost o cursa de milioane si a aratat inca o data care este valoarea lui Alonso care pur si simplu a predat o lectie de determinare si inteligenta in condus la mare viteza.Ar trebui sa aiba o masina cu care sa se poata bate la pole-potision si la victorii pe fiecare circuit si sunt convins ca va arata mult mai bine decat acum.Jos palaria pentru el si pentru echipa si la cat mai multe victorii
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru