Alonso explică strategia din calificări: "Pole position-ul era prea mult pentru noi"

de Daniel Popescu
Sambata, 06.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că a utilizat pneuri medium în calificări pentru că nu s-ar fi poziţionat mai sus de locul cinci în condiţii normale.

Când rivalii au forţat în Q3 şi am văzut un timp de 1:29.3 am ştiut că ei sunt un pic prea rapizi pentru noi.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari a adoptat o strategie diferită de cea a rivalilor în calificările pentru Marele Premiu al Germanii, iar Fernando Alonso şi Felipe Massa au utilizat pneuri medium în locul celor soft.

Alonso a obţinut locul opt pe grila de start în spatele coechipierului său Felipe Massa, însă afirmă că dacă ar fi concurat cu pneuri soft nu s-ar fi poziţionat mai sus de locul cinci.

"Când rivalii au forţat în Q3 şi am văzut un timp de 1:29.3 am ştiut că ei sunt un pic prea rapizi pentru noi. Aşa cum ne aşteptam, ştiam că ne-am fi calificat pe cinci sau şase cu pneul soft, iar cu cel medium pe şapte sau opt. Nu este clar ce strategie va fi mai bună în termeni de pneuri. Indiferent de pneul pe care îl ai, dacă eşti rapid termini pe podium, dacă nu termeni în afara punctelor. Totul depinde de ritmul de cursă, nu de pneuri sau strategie", a declarat spaniolul.

Am revenit la un nivel mai bun de competitivitate, dar fără îndoială trebuie să îmbunătăţim.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Chiar dacă a mărturisit că nu putea lupta pentru pole position, Alonso consideră că Ferrari a redus decalajul faţă de rivali comparativ cu echipele de top.

"Cred că am făcut un pas înainte.

Suntem mai competitivi decât la Silverstone, unde eram la 1.5 secunde în spate în antrenamente. Am revenit la un nivel mai bun de competitivitate, dar fără îndoială trebuie să îmbunătăţim. Nu am fost cei mai rapizi în zilele de sâmbătă, dar suntem încrezători pentru duminică pentru că monopostul are performanţe mai aproape de nivelul normal", a adăugat el. 

Comentarii (20)

  • Alonso avem incredere in tine ,stim ca cel mai bun pilot nu ne va dezamagi
    28 59
  • Singaporezul
    Massa in paprapeti si la boxe."avem incredere in tine".
    42 30
  • Singaporezul
    parapeti.Scuzi,scuzi.
    34 22
  • un fleac
    atat pot :))
    6 4
  • Alonso, amigo, trebuie sa obtii victorii, nu podiumuri. Trebuie sa-ti faci strategia pentru victorie, nu pentru podium. Daca nici in Europa nu-l bati pe Sebi, mi-e greu sa cred ca o vei face in Asia pe Singapore, India, Coreea s.a.

    Acum monopostul Ferrari iar este al 3-lea din competitie dupa Mercedes si Red Bull. In curand si Lotus ii vor depasi.
    17 41
  • Singaporezul
    Cum poti dori ca un pilot sa ajunga in parapeti ?
    Si Senna a ajuns in parapeti dar din pacate a si decedat din acesata cauza.
    32 39
  • silverstone
    singurii care au voie sa se bucure cand rivalii o dau de parapeti sunt fanii frustrati feraristi care de cate ori vettel sau hamilton o da de gard sar in sus de saracie :))))) scuze bucurie :))))) ca doar asa el macaronaro aduna si el ceva puncte in detrimentul celorlalti, eu zic ca macaronare sa concureze singur contra lui :))))))
    10 5
  • Sunt curios ce o sa fie cu strategia aleasa de Ferrari. Nu cred ca e in totalitate gresita avand in vedere ca si Button de la McLaren merg pe aceeasi strategie. De abia astept cursa.
    13 28
  • ce rusine , o echipa cum este ferrari sa ajunga sa nu se mai bata la pole position...nu doar ca nu se mai bat dar nici macar numai incearca...
    5 0
  • Daca Alonso ia un star un ( precum Masa la Silverstone) si ajunge langa cei de la RB avem o sansa mare sa-i batem, daca nu adio podium Vettel a invatat de la Sumi un lucru pe care nu as fi vrut sa si-l insuseasca de la rege, start and go, daca l-au pierdut din vizor dus va fi.
    Dar eu cred in Ferarri si in Alonso, insa echipa de aur ( Ros Brawn, Jean Todt si Michael Shumacher) nu va fi usor de egalat.
    Fortza ferarii!!
    5 1
  • Button si Hulkenberg pot alege cu ce tip de pneuri pornesc maine in cursa. Nu e neaparat necesar sa plece pe medium.
    Dar pare destul de probabil.
    8 29
  • Singaporezul
    @pablo Vad ca nu esti pe faza. .Singapore 2008, ring a bell?(pique in parapeti,alonso castiga cursa).Complimenti.
    32 15
  • Singaporezul
    PAblo ,si inca o data ca tie nu iti prea cade fisa,Pique(sau Massa acum) in parapeti,alonso la boxe si victorie in stilul Singapore 2008.Nu vreau raul nimanui spre deosebire de alonso.
    24 11
  • raspunsul va sosi maine odata cu sfarsitul cursei, sper ca va fi strategia castigatoare, pentru a mai arde focul campionatului in continuare si pentru a sproii frumusetea competitiei, eu personal prefer sa vad un campionat ca cel de anul trecut cand totul a fost decis la ultima cursa
    10 28
  • mareanalx si eu imi doresc la fel e mult mai palpitant
    0 0
  • Singaporezul
    In primul rand nici in ziua de azi nu s-a stabilit cu exactitate ce si cum s-a intimplat la acel celebru abandon al lui Pique. Din cate stiu Briatore a fost exonerat de orice raspundere.
    Ceea ce insinuezi pe aici nu are nici o logica. In nici un caz in stadiul actual al campionatului.
    Pentru a avea sanse la titlul pe echipe Ferrari trebuie sa castige puncte cu ambii piloti nu doar cu unul. Nu este in interesul nimanui ca Felipe sa abandoneze si sa castige Alonso. Daca Vettel e in puncte nu ajuta cu nimic.
    In alta oride de idei, Massa a "macelarit" deja cateva monoposturi in acest sezon. Cred ca a depasit deja demult bugetul de reparatii al Ferrari :)
    13 28
  • cand esti si mai prost deranjeaza si mai mult
    7 2
  • strategia ferrari o sa fie de tot rasul, dupa primul viraj daca alonso nu il percuteaza pe massa care nu cred ca o sa-i cedeze pozitia deoarece button o sa vina ca un tavalug peste el pe softuri presat la randul de rosberg, alonso si massa o sa piarda loc dupa loc in primele 10 tururi, dupa viteza pilotilor care sunt pe locurile 10-14 pilotii ferrari vor ocupa pana la intrarea celor din fata la boxe locurile 14-15 ...asta daca se vor mai afla pe pista, e cursa lui hamilton cu sanse mari sa fie batut de vettel, webber e acolo, raikkonen va fi ca de obicei un simplu spectator plictisitor.
    11 8
  • boris_the_animal
    @ferrari_ff
    bai, tu esti adevaratul vecin al mamei omida?
    6 1
  • Florin77
    Fernando Alonso este un pilot foarte bun si de multe ori face eforturi mari sa aduca aceasta masina ultraputuroasa in primii cinci la final de cursa. Cei de la Ferrari trebuie sa faca ceva cu aceasta masina astfel incat in calificari sa fie in primii trei. Numai asa Alonso mai poate castiga curse si are sanse la titlul mondial. Daca nu, adio titlu. Poate la Ferrari mai trebui facute si schimbari majore in staful tehnic in frunte cu Domenicali. Omul e departe de performanta.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru