Alonso explica situatia motoarelor utilizate in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.04.2010
Fernando Alonso sustine ca nu este ingrijorat in privinta motoarelor utilizate in acest sezon, chiar daca a folosit deja trei dintre cele opt permise de regulament.

Ferrari este cea mai afectata echipa din punct de vedere al fiabilitatii motoarelor, atat Fernando Alonso cat si Felipe Massa utilizand deja cate trei unitati in primele trei curse ale anului.

 

In plus, Alonso este pe cale sa utilizeze un al patrulea motor in China, chiar daca teoretic poate utiliza unitatea de la Marele Premiu al Australiei si la alte curse.

 

"Un motor este distrus, altul il pot utiliza numai in antrenamente (n.r - cel schimbat in Bahrain), iar pe al treilea il mai pot utiliza si in alte curse (n.r - cel folosit in Australia). Dar nu sunt ingrijorat in mod deosebit, echipa mi-a spus ca problema din Malaezia este izolata, iar in teste nu am avut probleme", a declarat spaniolul pentru presa din tara sa natala.

 

Conform regulamentului sportiv, fiecare pilot poate folosi un numar maxim de 8 motoare pe an inainte de a fi penalizat cu 10 pozitii pe grila de start. Daca va utiliza o unitate noua in China, Alonso va mai avea numai patru motoare noi pentru ultimele 15 curse ale sezonului.

 

Via | GMM

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (30)

  • f1racing
    inca un motor
    Esti optimist, cum spuneam, astept sa te vad din nou explodat, pe margine:)..
    13 20
  • RouteAdonf
    nu-i motor, atunci panza de corabie
    @prietene_nou_f1racing. Doar un f1racing scrie cu stil. Se vede clar. Construieste-ti propria personalitate !

    Alonso o sa impinga masina pe circuit in a doua parte a campionatului. Fara motor. Acum sa-l vedem daca poate pune in practica ce spunea: sa gestioneze in mod inteligent resursele.
    17 9
  • Fernando stie ce spune ... big deal ca au folosit 3 motoare in 3 curse! Doar mai are cinci pentru bagatela de 16 curse ramase. Ceea ce ma linisteste pe mine cu adevarat e ca o sa il foloseasca pe cel din Australia. Da, acum chiar nu-mi mai fac probleme ...
    12 19
  • f1racing
    @michelle_b
    Mi-ai luat-o de pe limba:)..Ferrari e pe trendul potrivit sa-i duca susss...Ma bucur ca nu sunt singurul care poate s-o gandeasca atat de profund..
    5 16
  • alonso
    sa vedeti fratilor dupa cursa din Anglia alonso v-a primi la fiecare cursa penalizare 10 locuri. asa ca ferrari nu castiga campionatul. RED BULL SI VETTEL ies castigatori 100%
    16 13
  • F1_Alonso
    f1racing
    Nu mai avea tu grija de Alonso,stie ce trebuie sa faca un profesionist in plus de asta gandestete de doua ori inainte sa pui un coment pe acest site.Automarket este un site dedicat fanilor F1,nu a celor care au placerea de a insulta pe cineva,si tine-o pentru tine ca nu ne intereseaza parerea ta.Sunt de ceva vreme pe acest site,respect F1 si nu am insultat pe nimeni si nici nu am placerea .Iar tu ca nou user pe acest site invata sa-l respecti inainte sa spui ceva .Numai bine
    14 9
  • alonso-x
    alonso
    Stiu, doare sa vedeti Ferrari in fata, o sa va obisnuiti, o problema doar de timp. Urmeaza sa le mai puste si altora motoarele.
    12 12
  • Bierchoff
    @21bos
    Pe Massa l-ai uitat ? Tot motoare rasuflate are si el. Da, Vettel campion in 2010. Alonso nu e Schumacher sa scoata echipa din balarii.
    15 12
  • Alonso
    Alonso e iesit din cursa pentru titlu. E imposibil sa nu aiba cel putin 5 mari premii, in varianta cea mai extrem de optimista, fara penalizare 10 pozitii. In curse iti trebuie si noroc nu doar talent. Massa din nou are noroc in comparatie cu Alonso. Clasamentul o demonstreaza. Massa mai poate utiliza 2 motoare in 2 curse cel putin plus unul in antrenamente.
    Imi pare rau totusi de Alonso ca va ajunge umbra lui Massa spre sfarsitul campionatului, si vina va fi a lui mai putin, raportat la gestionarea materialului tehnic. Stiu ca sperantele fanilor Ferrari la titlu, se indreapta in special spre Alonso, insa recomand cu putere canalizarea lor si catre Massa care constituie o sclipire mult mai mare de speranta comparativ cu Alonso. Una e sa-ti doresti, alta e sa fii realist!
    15 9
  • Pt Bierchoff
    "Alonso nu e Schumacher sa scoata echipa din balarii." - sunt perfect de acord! Nici ca puteam s-o zic mai bine!
    16 11
  • JBreuer
    @schubydoo
    Ce de "spetzialisti" in prognoza F1 avem aici! Ai fost la cursurile lui Miki? Te ia gura pe dinainte, asteapta sa treaca macar jumatate din curse. Ce-o sa va mai dea inchida Alonso pliscurile, astept cu nerabdare "prognozele" din vara!
    11 13
  • JBreuer
    Calm JBreuer! Ca nu-ti da Ferrari de mancare sa te ataci asa rau.
    14 9
  • JBreuer
    ce expresie
    Nu ma "atac". E o expresie nefericita, eu te "atac" eventual pe tine. Pot sa recomand cu mare caldura fanilor mercedes sa se indrepte spre Rosberg, ca Schumacher a iesit din carti din momentul in care a intrat in F1.@schubler-chiar n-ai tu nicio treaba cu farfuria mea si cine mi-o umple. Ar fi mai util sa-ti vezi de ciorba ta.
    8 13
  • RouteAdonf
    off
    @schubler-Esti un user deosebit.
    7 9
  • NeoGalaxy
    Interesante opinii, sa vedem si cum vor evolua lucrurile in campionat, dupa aia putem sa dezbatem despre cine si ce echipa are sanse sa castige titlul. Pana acuma, Red Bull si Ferrari sunt campioanele problemelor tehnice, ambele echipe au pierdut multe puncte valoroase dar sezonul de abia a inceput.

    Nu pot sa nu observ cu tristete ca numarul "postarilor cancanistice" este in crestere masiva, dar... era de asteptat. Suntem romani pana la urma.
    8 5
  • mobius
    din nou pareri
    Mie nu imi este frica de ce poate sa faca Alonso indiferent de numarul de motoare pe care le va avea la dispozitie (a dovedit ca poate termina o cursa fara cutie de viteze), imi este frica de strategia echipei Ferrari (a lui Domenicali), de favorizare cu orice pret a lui Massa. Amintesc ca in prima cursa in care Alonso probabil nesocotind instructiunile, l-a depasit pe Massa, a obtinut un loc in fata sa, dupa care in urmatoarele doua curse, a fost impiedicat de echipa, nu de altcineva sa-si mai depaseasca coechipierul. In cursa din Malaesya, tehnicienii Ferrari stiind foarte bine ce se va intimpla daca va forta (in situatia in care se afla Alonso), l-au indemnat sa-l depaseasca pe Button, in felul aceste anulandu-i inca un motor. Conducerea Ferrari ar trebui sa deschida o ancheta daca nu cumva are de gand sa vanda firma. Asa cum merg lucrurile acum la echipa consider ca familia Massa conduce acolo si nu cei in drept.
    9 6
  • Schumi_reinvented
    Ferrari vs. Alonso- din ciclul - alte pareri
    Interesanta fraza "l-au indemnat sa-l depaseasca pe Button, in felul acesta anulandu-i inca un motor". Dar inteligenta monumentala a lui Alonso unde este ? Aceea cum ca este prudento-inteligento-campionato-castigato. Il putea obliga cu adevarat echipa ?
    Ce ginionist si Alonso asta ! McLaren il saboteaza, Ferrari il saboteaza. Ba chiar si ce a baut aseara mirosea suspect. E cazul sa angajeze un paharnic.
    Fantasmagorice scuze mai gasesc fanii astia ai lui Alonso.
    Dap', Alonso poate sa termine cursa si fara sa fie in masina. Ce mai vorbim de cutia de viteze.
    @neo-
    http://www.automarket.ro/stiri/video-noul-volvo-s60-debuteaza-si-pe-circuit-29615.html
    6 8
  • NeoGalaxy
    @Schumi_reinvented: Da, ce este cu link-ul ala de mai jos? Nu inteleg.
    1 3
  • Schumi_reinvented
    ;
    l-ai vizitat ? @neo.
    2 3
  • NeoGalaxy
    @Schumi_reinvented: Da evident, dar nu apare numele tau si de aia nu am stiut despre ce vorbesti :) Sa inteleg ca postezi sunt alt nume acuma? Nu ma deranjeaza dar nu cred ca ai nevoie sa-ti schimbi userul, doar de dragul de a posta aici. F1racing suna mai frumos oricum :)
    3 1
  • Schumi_raised
    alias
    deh, sunt nevoit sa-mi tot schimb numele, ca tot apar impostori ce sufera de lipsa de personalitate si posteaza sub acelasi nume. Stiu ca inregistrarea ar fi o solutie, dar nu multumesc. Oricum, voi fi aici.
    4 5
  • NeoGalaxy - Scuze tie si celorlati useri pt postarea asta
    JBreuer - Ti-e greu sa te calmezi, din cate vad! Foarte greu! Termina cu replicile acide ca nu te-a invitat nimeni! Cine trebuia sa-ti umple farfuria nu-si prea face treaba. Devii iritat si agresiv de la infometare periodica. Am impresia ca-ncepi sa te rogi de altii sa-ti umple frigiderul. Eu zic sa te calmezi, esti prea iritat pt varsta ta iti poate crea probleme cardiace. Esti cam irascibil, Cauta o femeie sa-ti petreci timpul, un hobby, cumpara-ti un caine, un iepure... unul dintre ei poate-ti scoate morcovelul care greu te-apasa!
    Urmeaza recomandarile de mai sus si nu te astepta la alte replici din partea mea cu alte recomandari atat de utile. Nu sunt psihiatrul. Nu meriti efortul pt ca nu vreau sa promovez nevoia de glorie si importanta a "postantilor cancanistici" (Mersi Neo- din respect pentru drepturile de autor)
    5 3
  • Schumi_raised
    imi place cum evoluezi:)
    schubler, f1racing, RouteAdonf, de ce nu incerc un control la neuron? Nu de alta dar chiar ai probleme. Prea multe id-uri pt un singur personaj. Dar asta e, aici poate posta oricine, nu-i asa:)
    3 5
  • Consultanta psihologica - Diagbostic: Paranoia acuta
    Esti beat? Ce treaba am eu cu ceilalti?
    Ba baiatule ... numai posta cu "r" si fara dupa "p" in stare de ebrietate. Ti-a expirat termenul de garantie la creier asa repede?
    Poarta-ti razboaiele cu restul ca eu nu-s acelasi cu ceilalti useri turnati de tine mai sus, desi nici restul n-au nici o vina pentru lipsurile tale... insa paranoia ta e boala grea, """""prietene""""!
    6 4
  • ctlnmihai
    Alonso explica situatia motoarelor utilizate in 2010
    Tipic ptr. fanii Alonso (unii dintre ei )..Daca in perioada Mclaren Alonso a fost impiedicat de catre Anthony Hamilton ,acum tatal lui Massa e eminenta cenusie care-l ameninta pe acesta..
    6 6
  • ctlnmihai
    mobius
    Nu e vorba de toata familia lui Massa .. E vorba numai de bunica lui Felipe care e de origine italiana..
    5 5
  • Alonso
    Ptr Alonso si Ferrari situatia este dificila.Daca forteaza ramine fara motoare si adio titlu.Daca nu forteaza adio titlu,iar echipa va alege pilot prioritar-melcu.Sa vedem ce va alege in continuare,el impreuna cu echipa.Nu cred in sabotajul echipei,dar este un mare ghinionist.
    5 3
  • Schubler
    de cand postezi ai tot soiul de propozitii care n-au legatura cu logica F1. Esti intr-o faza vegetativa si te pot intelege, foar e primavara. Daca vrei sa postezi si cineva sa te si ia in seama incearca literatura primara, lasa circumstantele. Stai prea mult langa taste, ai celulita si ar trebui sa mai faci miscare, altminteri ti se gripeaza neuronul ala ratacit in circumstanta site-ului.
    2 7
  • f1racing
    @ctlnmihai
    bine punctat. Alonso a aruncat un bolovan in lac pe vremea cand era la McLaren si astia (unii fani ai lui) se mai chinuie si acum sa il scoata.
    5 4
  • Off @Creier - Sony & J Breuer & Schumi Raised & cum te mai numesti
    Schimba-ti-l odata, gasesti la Carrefour, Billa sau macelarie. Nu vezi ca-i lash, defect si paranoic? Si p-asta nou hraneste-l, te rog. Sa n-ajunga frustrat ca asta vechi pe care-l folosesti acum! Si cu asta: LA REVEDERE!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru