Alonso: "Ferrari are cel mai lent monopost dintre candidatele la titlu"

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că Ferrari deţine cel mai lent monopost dintre cele care aspiră la titlul mondial, însă Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel consideră că spaniolul face doar un joc psihologic.

Esential 40 de puncte este avansul lui Alonso in fruntea clasamentului general
Fernando Alonso este lider autoritar în clasamentul general cu un avans de 40 de puncte înaintea Marelui Premiu al Belgiei, la capătul celor două victorii şi a locului doi obţinute în trei dintre ultimele patru curse. Spaniolul continuă însă să afirme că Ferrari nu şi-a revenit complet după debutul ratat de sezon şi afirmă că F2012 este cel mai lent din grupul format de Ferrari, McLaren, Red Bull şi Lotus, grupul care aspiră la titlul mondial.

"În termeni de performanţă, dintre concurenţii care luptă în frunte, cu siguranţă suntem cei mai lenţi. Avem un avantaj de puncte, dar avem un dezavantaj de performanţă, aşa că nu cred că suntem favoriţi", a declarat el reporterilor prezenţi pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

Rivalii săi în lupta pentru titlul mondial nu au căzut însă în capcana întinsă de Alonso.

Lewis Hamilton exclude ipotreza potrivit căreia Ferrari are cel mai lent monopost şi consideră că, în realitate, Alonso este unul dintre cei mai constanţi piloţi.

"Nu ştiu de ce ar spune că monopostul său nu este atât de rapid, cu excepţia cazului în care simte că a făcut paşi înapoi, dar nu cred că este cazul. Alonso este probabil cel mai bun pilot în acest moment care termină constant în puncte. Termină fiecare cursă în puncte, aşa că face o treabă bună şi a câştigat câteva curse, aşa că aş spune că nu are cea mai proastă maşină", a precizat pilotul echipei McLaren.

Nici Sebastian Vettel nu crede în afirmaţiile lui Alonso, în special datorită progreselor constante realizate de Ferrari în ultima perioadă.

"Alonso nu este lider pentru că cineva i-a scris un cec cu numărul de puncte. Cred că merită să fie lider. Dacă ne uităm la începutul sezonului şi la testele din iarnă, Ferrari a părut să aibă multe probleme şi apoi au construit un monopost competitiv.

Şi au fost competitivi în orice circumstanţe şi condiţii. Cred că merită să fie în acea poziţie şi, dacă ne uităm la ultimele curse, întotdeauna au fost suficient de rapizi pentru a termina pe podium şi uneori pentru a câştiga", a explicat pilotul celor de la Red Bull Racing.

Comentarii (13)

  • "Termină fiecare cursă în puncte, aşa că face o treabă bună şi a câştigat câteva curse, aşa că aş spune că nu are cea mai proastă maşină"-una e sa faci o treaba buna si sa lupti pan'in ruptul capului si alta e sa ai un monopost bun!
    10 8
  • Tracto
    alonso are dreptate. Ferrari nu are nici pe departe cel mai bun monopost. Fernando ne place sau nu, fan sau nu, ferrarist sau nu a facut o treaba excelenta anul asta.
    16 6
  • Alonso e cel mai tare din parcare.Daca nu ar fi asa ,vezi doamne s-ar prapadi Ferrari.Fara alte comentarii....
    11 0
  • adevarulsimplu
    Ce mai stie alonsou sa va livreze gogosi ....
    Adevarul e doar ca nu s-a desprins niciun monopost ca fiind mai bun in acest sezon. Au fost insa curse in care un monopost a fost mai bun ca altul, nicidecum in toate cursele. Si Ferrari a avut cursele sale in care a beneficiat de cel mai bun monopost. Din cauza acestui fapt, inca nu putem spune cine are prima sansa la campionat anul acesta. Cine va veni cu cele mai bune solutii la monopost si va sta departe de ghinioane va castiga. Atat de simplu, fara sa mergem cu ideile la extreme cum ca "Ferrari are cel mai lent monopost dintre candidate" si sa facem din asta o regula generala aplicabila atat campionatului deja derulat cat si pentru ceea ce urmeaza.
    4 2
  • Jos palaria pentru comentariile celor doi rivali,chiar daca nu gandesc chiar asa cum au declarat,asta arata respectul impus de Alonso rivalilor...e ceva sa impui respect in fata unor rivali atat de puternici !
    5 1
  • MIMOZO ar fi trebuit sa-l cheme p-asta la ce figuri are in el. Actor la teatru.
    2 3
  • Ferrari
    http://www.facebook.com/pages/Ferrari-F1-Fans-Romania/473557032673303

    Pagina dedicata fanilor din Romania ai echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari!
    0 0
  • Nu este nici un secret caAlonso nu are o masina tocmai rapida.Datorita calitatilor lui este primul si ar merita sa iasa campion anul acesta.
    7 4
  • Alonso nu a avut cursa trecuta cea mai buna masina. Dar la Hockenheim a avut. In plus Hamilton are chiar un plus de calitati fata de alonso si tot nu e primul in clasament. Sunt mai multi factori in joc, nu intotdeauna cel mai bun castiga.
    3 6
  • petrutz
    Fie ca va place fie ca nu,dar Alonso e cel mai bun pilot de pe actuala grila de start si faptul ca e lider in clasamentul general nu e deloc intimplator.Si da are o masina mai lenta decit a rivalilor,dar datorita profesionalismului sau reuseste sa obtina rezultate bune.Oricare alt pilot (Vettel,Hamilton,Raikonnen) daca ar fi la volanul F2012 nu ar obtine asa rezultate ca Alonso,nici pe departe!!!
    5 2
  • Atunci cand nu castiga au cea mai lenta masina si atunci cand castiga ce mare pilot este , simplu ...
    2 4
  • petrutz
    esti sigur de ceea ce spui? Garantiile fiind ..?
    Nu-i bai, stai linistit. E doar o declaratie de fan infocat si atat.
    2 1
  • Alonso are de partea lui constanta, asta e cea mai mare calitate a lui, nu rapiditate sau altceva. Eu sunt cam la fel (nu ca ma laud, chiar imi pare rau). Joc online curse pe site-uri precum race2play si ma pozitionez la finalul campionatului prea bine. Prea bine deoarece nu asta arata adevarata valoare a mea. In urma mea in campionat sunt deseori tipi care imi dau clasa si cu care as vrea sa seman. Sunt mai rapizi, seteaza mai bine, experienta mai mare - de toate. Insa ei mai si abandoneaza, eu fac curse prudente si atat. Sunt mai valoros decat ei? Eu cred ca nu....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru