Alonso: "Ferrari nu va avea un monopost nou la Barcelona"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.03.2012
Fernando Alonso a dezvăluit că a avut defecţiuni la sistemul KERS în calificările de la Sepang şi a exclus posibilitatea ca Ferrari să aducă un monopost nou la Barcelona.

Fernando Alonso a ocupat locul nouă în calificările din Marele Premiu al Malaysiei, urmând să plece de pe opt datorită penalizării lui Kimi Raikkonen, însă aceasta rămâne o performanţă sub pretenţiile unei echipe precum Ferrari.

În plus, spaniolul a terminat la aproape o secundă în spatele lui Nico Rosberg, însă pilotul susţine că diferenţa mare a fost cauzată de o defecţiune la sistemul KERS.

"Am avut o problemă la singura mea ieşire în Q3 şi nu cred că asta m-a costat poziţii, dar ar fi făcut diferenţa faţă de pole position mai realistă. O cursă pe uscat va necesita multă concentrare pentru a maximiza performanţele monopostului şi pneurilor, care se degradează foarte mult. Trebuie să încercăm să câştigăm puncte, care ar putea fi importante pentru campionat", a declarat el.

Presa internaţională speculează că Ferrari va introduce un monopost complet nou în Bahrain sau cel mai târziu la Barcelona pentru a reveni în lupta pentru victorii, însă Alonso a negat această ipoteză.

"Un nou monopost la Barcelona? Nu, nu există niciun adevăr în asta.

Cu siguranţă forţăm dezvoltarea monopostului, aşa cum ar trebui, într-o manieră consistentă fără schimbări revoluţionare. În acest moment monopostul are multe probleme, dar în acelaşi timp există mult loc pentru îmbunatăţiri", a mai precizat el.

Coechipierul său Felipe Massa a ratat pentru a doua oară accesul în Q3 şi susţine că nu a putut obţine mai mult de la actualul monopost.

"Nu pot fi mulţumit cu locul 12, dar ştim că nu avem un monopost competitiv. Este foarte dificil să ajungem în Q3 şi astăzi doar m-am putut apropia de acest obiectiv. Dar cred că am început să înţelegem mai bine cum funcţionează F2012 şi acesta este un lucru pozitiv", a precizat brazilianul.

Via | Ferrari

Comentarii (7)

  • Ferrari
    Ce a fost si ce a ajuns echipa calutului cabrat! De la titlurile mondiale pe banda rulanta din "era Schumacher" au ajuns sa "forteze" intrarea in Q3. Daca nimic radical nu se va intampla la Maranello cred ca Ferrari o va lua pe drumul celor de la Williams, care de multi ani, dupa ce au dominat Formula 1 alaturi de motoristul Renault, se zbat intr-o mediocritate vecina cu anonimitatea.
    16 6
  • Victor T
    Ferrari
    Situatia celor de la Ferrari seamana foarte mult cu situatia celor de la McLaren din 2000, dupa cele 2 titluri ale lui Hakkinen, au urmat cativa ani de anonimat in care echipa nu a mai contat in lupta pentru victorii. Pana in acel an, fatidic, 2008 in care au reusit sa castige doar un titlul din cele 2 puse in joc. In rest atat McLaren cat si Ferrari, nu au contat prea mult in economia campionatului, nici in 2009 si nici in 2010. Cu mentiunea ca Alonso a ratat o sansa foarte buna in 2010. Sa vedem 2012, inca nu s-a terminat.
    12 4
  • concurs
    De ce nu apare punctajul in f1champ? Va rog astept un raspuns. Apare ca si cum nu nu am bifat toate grupele.Ieri a aparut dupa 5 ore. Multumesc.
    0 2
  • Victor S
    @Victor T
    acuma daca tot spui de titlul de vicecampion pentru Ferrari in 2010, aminteste si de titlurile de vicecampion ale lui Kimi la McLaren + cel al lui Hamilton din 2007. Plus Button (daca nu ma insel) anul trecut. Asa, lasi bietul McLaren cu un biet titlu in 2008 (de campion) pe cand ... merituasa Ferrari mai avea dom'le un titlu de vice in 2010 ....
    2 3
  • Victor T
    @Victor S
    Nu am amintit de nimic, am spus, citez: "a ratat o sansa foarte buna in 2010". Nu exista titluri de vice-campion. Un biet titlu in 2008 vs 2 titluri in 2007, da as zice cam biet. Iti simt frustrarile in fiecare cuvant.
    3 0
  • hahaha
    mikahakkinen
    Stii ce e ciudat? Chiar daca Mika Hakkinen are doua titluri mondiale, toata lumea stie ca tot Schumacher domina F1 in acea perioada si Hakkinen a avut noroc, bulan mai pe romaneste.
    Stii ce e ciudat? Chiar daca Ferrari n-a mai castigat din 2008 vreun titlu, in continuare e considerata cea mai buna echipa si e privita ca un adversar.
    Trage tu concluziile!
    1 2
  • ferrari
    ferrari is varza or ajuns de risu lumii ei vin cu ce avea minardi in 2001
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru