Alonso: "Ferrari nu va neglija lupta pentru titlu pentru monopostul din 2014"

de Daniel Popescu
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că Ferrari va continua să dezvolte monopostul pe tot parcursul sezonului, chiar dacă regulamentul se va schimba radical anul viitor.

Anul 2013 se anunţă unul dificil pentru echipe din punct de vedere al dezvoltării monoposturilor, ca urmare a schimbării radicale a regulamentului tehnic în 2014, care prevede, printre altele, şi introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri.

Astfel, echipele vor fi nevoite să dezvolte din timp monoposturile pentru 2014, ceea ce ar putea afecta campania pentru titlu în cazul echipelor de top. Fernando Alonso este însă convins că Ferrari va dezvolta în continuare monopostul F138 până la finalul sezonului, cu excepţia cazului în care nu va mai avea nicio şansă la trofeu.

Urmareste Automarket
"Este important ca la jumătatea sezonului să avem un anumit avans decât în alte sezoane, pentru că monoposturile se vor schimba dramatic în 2014.
Va fi dificil să ne dăm bătuţi la jumătatea sezonului, asta se va întâmpla numai dacă suntem la 50-60 de puncte de lider. Dar nu cred că va fi cazul. Dacă eşti la 20-30 de puncte în faţă sau în spate eşti forţat să continui să lupţi pentru că vor mai fi şapte curse. Anul trecut, Sebastian Vettel era la 45 de puncte în spate şi a câştigat campionatul"
, a precizat spaniolul.

La rândul său, Felipe Massa a evidenţiat că titlul din 2013 trebuie să fie prioritatea celor de la Ferrari, după ce ultimele trei trofee au ajuns în vitrina rivalilor de la Red Bull.

"Este un nou sezon în care trebuie să facem totul pentru a fi în frunte. Singurul lucru care s-a întâmplat pentru anul viitor este că, dacă la jumătatea sezonului eşti foarte mult în spate, trebuie să lucrezi la monopostul de anul viitor. Dar dacă eşti competitiv trebuie să lupţi până la final. Ştim cât de important este să luptăm pentru campionat", a precizat brazilianul.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • ghita444
    Ma bucura mult intoarcerea lui Rory Byrne pt 2014 in cadrul scuderiei,chiar Tombazis era incantat de revenirea lui,pt ca el [n.r Tombazis] pur si simplu se chinuie ,de ceva vreme in a face un monopost competitiv.Eu cel putin il situez pe aceasi treapta cu Newey pe Rory, deoarece ma gandesc la ''ERA SCHUMACHER'' la Ferrari sau la Benetton , in care Rory a avut un rol determinant in succesele lui.
    16 2
  • tritafanita
    bei ghisa, Byrne si-a facut un nume pe carca lui Schumacher. O sa vezi tu ca fara un schumacher in forma din 2000 -2004 nu o sa iasa nimic calumea. Vei vedea!
    4 13
  • ghita444
    Vizavi de comentariul userului tritaculita,fanita....a spune ca Byrne si-a facut nume pe spatele lui Schumacher, este cea mai ridicula parere pe care o puteam aude.Din anul 1996 si pana in 1998 s-a chinuit Schumacher cu alde Villeneuve si Hakkinen,in 1998 Byrne a facut primul desen,Ferrari castigand cu Schumacher 6 curse,iar in 1999 Ferrari castigau titlul la constructori dupa vre-o 20 de ani.DESPRE CE VORBIM ?
    7 3
  • mierla
    Ferrari erau foarte jos in 1996 cand a venit Schumacher. De atunci au crescut constant. Si cu si fara Byrne. Dar Schumacher era mereu acolo iar Bari nu facea prea mare branza. Cu Byrne din 1998 pana in 2000 s-au chinuit ceva ceva.
    5 1
  • Fan F1
    S-or fi chinuit din 1998 pana in 2000 dar au pierdut titlul din 1997 si 1999 pe mana lui Schumacher lol si nu din vina masinii. Plus in 1999 n-au vrut ca Irvine sa castige titlul in fata unui Hakkinen slab, ceea ce era de asteptat. Pana la urma a venit 2000 in care Hakkinen a fost cam pe nicaieri (singura sclipire a fost depasirea celebra), iar Schumacher, renascut, se pregatea de cele 4 titluri consecutive. Daca nu gresea in 1997 cu acel stupid incident, iar in 1999 nu se oftica c-a fost depasit de Irvine la Silverstone, avea inca un titlul in buzunar. Dar deh... we're only human.
    2 1
  • Ferrari
    pentru Ferrari numele Schumacher va avea mereu mare valoare, mai ales dupa ce sa va trage linie si se va constata ca Alonso nu a fost nimic din ce sperau.
    Dar sunt unii fani ferrari care dupa ce i-a scos efectiv Schumacher din balarii echipa si s-au vazut cu sacii in caruta, au nesimtirea de sarlatan sa arunce in noroi in cel care le-a facut atata bine ...
    3 2
  • GrosJan
    "alonso se lupta cu newey" ...
    Exact asa a fost si in ultima cursa. Newey se uita la poze cu un monopost rupt, Alonso se lupta sa ramana pe pista, Massa daca ar fi putut sa-i dea un sut in fund lui Alonso sa mearga mai tare ar fi facut-o, iar Vettel dadea lectii de maiestrie pe ploaie.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru