Alonso: "Ferrari trebuie să se adapteze pentru a domina din nou F1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.12.2011
Fernando Alonso consideră că Ferrari trebuie să se adapteze la noile performanţe ale celor de la Red Bull Racing pentru a putea domina din nou Formula 1 ca în deceniul trecut.

Ferrari nu a mai câştigat niciun titlu mondial la piloţi din 2007, perioadă după care McLaren, Brawn GP şi, în ultimii doi ani, Red Bull Racing au deţinut succesiv supremaţia în Formula 1.

Inevitabil, principalul obiectiv al Scuderiei este să revină în fruntea Formulei 1, însă Fernando Alonso consideră că acest lucru nu se poate întâmpla decât printr-o adaptare la situaţia actuală, în care Red Bull deţine cel mai rapid monopost.

"Problema este că am găsit un monopost Red Bull dominant în acest an, un Sebastian Vettel superb, iar combinaţia celor doi a făcut să fie imposibil să luptăm pentru titlu. Ferrari este o echipă născută pentru a învinge şi competiţia este în ADN-ul fiecărei persoane din cadrul echipei, este o pasiune pentru sporturile cu motor. Aşa că trebuie să-ţi adaptezi organizaţia dacă vrei să fii la fel de dominant precum a fost Ferrari în deceniul trecut. Evident, obiectivul pentru anul viitor este să fim din nou campioni mondiali.

Pentru echipa Ferrari şi pentru un pilot Ferrari, nu există alt obiectiv în afară de acesta înainte de începerea sezonului", a declarat spaniolul.

În schimb, coechipierul său Felipe Massa preferă să rămână precaut în declaraţii, considerând că performanţa de pe circuit este mai importantă decât orice declaraţie.

"Mulţi oameni preferă să spună atât de multe lucruri înainte de începerea sezonului şi cele mai multe se dovedesc a nu fi reale. Aşa că este mai bine să nu spui nimic şi să munceşti, iar când ajungem la prima cursă vom începe să spunem câte ceva. În cele mai multe teste înaintea noului sezon am fost foarte, foarte buni. Iar în prima cursă am văzut că nu suntem exact unde am fi vrut să fim", a precizat brazilianul.

Via | New York Times

Taguri: Alonso, Ferrari, Massa

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru