Alonso: "Ferrari va îmbunătăţi monopostul de două ori mai mult decât Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.12.2011
Fernando Alonso crede că Ferrari va reuşi să îmbunătăţească monopostul de două ori mai mult decât vor reuşi rivalii de la Red Bull şi anticipează o echilibrare a forţelor în 2012.

Fernando Alonso priveşte cu încredere spre sezonul 2012 al Formulei 1 şi, la capătul unei vizite de patru zile efectuate la Maranello, a fost impresionat de determinarea inginerilor de a lăsa în urmă un an 2011 modest din punct de vedere al performanţelor.

În plus, dublul campion mondial estimează că Red Bull Racing nu poate îmbunătăţi substanţial monopostul, întrucât acesta este deja foarte rapid, motiv pentru care anticipează că Ferrari se va apropia foarte mult de performanţele campioanei mondiale.

"Cred că vom progresa. Red Bull are un monopost foarte bine dezvoltat, un monopost foarte bun. Este posibil să îmbunătăţească monopostul şi vor reuşi asta, dar nu au atât de mult spaţiu pentru îmbunătăţiri precum noi. Am avut probleme aerodinamice când tunelul de vânt nu a funcţionat bine. Am avut o filosofie diferită de a ne adapta la pneurile Pirelli, o filosofie diferită pentru suspensii şi multe alte lucruri. Aşa că avem o marjă mare pentru îmbunătăţiri.

Cred că ei vor reuşi să îmbunătăţească cu x%, iar noi vom îmbunătăţi cu 2x%, aşa că vom fi mult mai aproape", a declarat spaniolul în cadrul unei conferinţe de presă organizate de sponsorul Santander la Madrid.

De altfel, Alonso anticipează că anul viitor diferenţele dintre echipe vor fi mai mici decât în sezonul recent încheiat, de ordinul zecimilor de secundă.

"Ştim că rivalii noştri vor fi foarte puternici şi, indiferent cine va câştiga anul viitor, o va face pentru o zecime sau două de secundă. Nu vor fi diferenţe mari. Pentru monopost am luat anumite măsuri şi am folosit câteva inovaţii care probabil nu ar fi fost utilizate în anii trecuţi datorită poziţiei mai conservatoare a celor de la Ferrari. Iar toate astea ne fac să fim optimişti", a încheiat el.

Via | TheF1Times

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (5)

  • Wishful thinking.....
    4 1
  • alonso
    pai ce era sa zica???
    5 6
  • ovidiu150882
    alonso si ferrari
    sper ca alonso sa cucereasca 2 titluri cu cei de la ferrari. e un mare campion si merita acest lucru. sa nu uitam ca ar fi putut sa ia titlul si in 2007 cu mclaren daca nu ar fi fost problemele cu hamilton . la ferrari a avut sansa anul trecut, dar ferrari a dat-o in bara !!!! sunt un fan mclaren din 1997 dar apreciez marii piloti si alonso e unul din ei, pacat ca nu a avut o cariera lunga la mclaren... asta e !!! toate cele bune la ferrari !!!
    11 3
  • @OVIDIU150882
    ce probleme au fost prietene la mclaren ? ca-l batea hamilton de-l asculta cu urechea si ca se plangea milogu ca ii sunt furate setarile ?

    ce probleme au fost anu trecut la ferrari ? petrov e cumva la ferrari si nu stiu eu ?

    "În plus, dublul campion mondial estimează că Red Bull Racing nu poate îmbunătăţi substanţial monopostul, întrucât acesta este deja foarte rapid"
    da, deja merge cu viteza luminii, si nu se poate imbunatati mai mult de atat
    6 2
  • octav71
    Stie cumva Alonso cat de repede isi pot imbunatati cei de la RedBull monopostul?

    Sau poate are spioni?

    Prea mult marketing pentru sponsori.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru