Alonso: "Ferrari va reacţiona rapid la Valencia"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Fernando Alonso este convins că Ferrari va îmbunătăţi semnificativ performanţele monopostului în perspectiva Marelui Premiu al Europei.

După un debut bun de sezon prin prisma victoriei obţinute în Marele Premiu al statului Bahrain, Ferrari nu a reuşit să ţină pasul cu echipele rivale în ceea ce priveşte gradul de dezvoltare a monopostului.

Punctul culminant a fost prestaţia modestă din Turcia, unde Ferrari a terminat doar pe locurile 7 şi 8 la aniversarea a 800 de Mari Premii în Formula 1.

Fernando Alonso a admis că echipa sa traversează o perioadă dificilă, însă susţine că Ferrari este capabilă să reacţioneze rapid în privinţa dezvoltării monopostului F10.

"Este clar că avem nevoie de un salt în faţă în ceea ce priveşte dezvoltarea monopostului. Pe parcursul primelor patru curse am ţinut pasul cu principalii rivali, însă acest lucru nu a mai fost valabil când am revenit în Europa. Când pilotam împotriva Ferrari am admirat abilitatea lor de a reacţiona şi de a produce probabil cel mai bun program de dezvoltare pe parcursul unui sezon. Oamenii sunt la fel acum, aşa că nu exista niciun motiv pentru care să nu se întâmple acelaşi lucru şi în acest an.

Am încredere în echipă şi, mai mult decât atât, am încredere în dorinţa de victorie a fiecăruia", a declarat spaniolul.

Ferrari pregăteşte un update major pentru pentru Marele Premiu al Europei de la sfârşitul lunii iunie, însă Alonso este încrezător că echipa îşi va îmbunătăţi prezultatele chiar de la cursa de la Montreal.

"Pentru Valencia vom avea un update major prin care ar trebui să facem un pas înainte, dar cred că încă din Canada vom vedea o situaţie diferită. Circuitul de la Montreal se va potrivi mai bine caracteristicilor lui F10 şi, prin urmare, cred că vom fi mai competitivi", a mai precizat spaniolul pe blogul Scuderiei Ferrari.

Via | Ferrari

Comentarii (13)

  • iulian
    Prosti
    omul ista de cand a venit la Ferrari nu a facut mai nimic.Pacat de Ferrari trage in jos toata echipa
    5 27
  • rayn380
    Ferrari
    Eu cred ca noul nume atribuit monoposturilor Ferrari inca de anul trecut, prin F60(celebrand 60 de ani de la prima participarea echipei in F1), iar anul asta F10, nu le prea poarta noroc. Cred ca ar trebui sa revina la denumirea de acum 2 ani, denumire cu care isi botezau pana atunci monoposturile(probabil fanii Ferrari stiu mai bine, intrucat eu nu-mi aduc aminte :P). Sunt ironic, stiu, dar este doar o parere >:) Posibil ca si dupa Valencia, daca nu le iasa spilul si sunt tot in spate la RBR si la McLaren, vor anula dezvoltarea lui F10 si se vor concentra pe monopostul de anul viitor, la fel ca si anul trecut, doar ca nu chiar asa devreme(ma refer la anuntul cu privire la anularea dezvoltarii monopostului). Sa curga voturile rosii!! >:)
    4 27
  • Ironia te omoara...
    Auzi tu rayn380 tu crezi ca dupa o cursa in care McLaren a avut noroc si a terminat ( nu din propria putere ) cu 1-2 , va domina de acum incolo 12 curse :))) Nici dupa 3x 1-2 n-as zice asemenea tampenii !
    14 4
  • rayn380
    frustrare
    Jolerto, nu stiu unde vezi tu ca am scris eu asa ceva, cum ca McLaren va domnina de acum inainte campionatul si alta chestie, daca erai baiat istet, ai fi observat faptul ca am pus RBR inaintea McLaren. Si sa fim realisti, pana acum, inclusiv cursa din Turcia, overall, McLaren au fost cel mai aproape de RBR dintrei cei 4 care lupta la varf. Nu inteleg frustrarea fanilor ferrari, care speculeaza orice "insulta" la adresa echipei lor favorite, in fiecare comentariu, de fiecare data cand un fan McLaren isi expune parerea intr-un mod pertinent legat de un articol in care este vorba sau nu despre Ferrari.
    3 14
  • fan rosu
    @rayn380
    N-ai casa, masa, job ba baiatule, cum iti dai tu cu parerea mereu, iti place sa te vezi ia-ti oglinda!
    12 3
  • @iulian
    Lucrezi cumva la Ferrari de stii ce a facut si ce nu a facut Alonso?
    9 4
  • ctlnmihai
    Jolerto
    Norocu si-l mai face si echipa..Cei de la Ferrari au lucrat 10 luni la F10 ca sa fie depasiti la inceput de Red Bull si pe urma de catre Mclaren..Cam putine rezultate ptr. o echipa care a abandonnat lupta anul trecut ca sa faca un monopost competitiv anul asta..
    4 8
  • rayn380
    ....
    pentru cei care se simt frustrati si deranjati de parerile mele si pentru cei care aveti grija de viata mea personala, tin sa va zic ca din fericire, ma bucur si de casa si de job. Pe de alta parte, traim intr-o tara democratica si pot sa-mi exprim parerea in felul meu, clar, de altfel care oricare de pe aici, are parerea lui personala si trebe luata ca atare, in cazul automarket cu voturi verzi/rosii, depinde de-al cui fan esti, chit ca esti fair-play sau nu si zic asta, din pacate......
    2 8
  • ctlnmihai
    rayn380
    Si cand te gandesti ca ei au mai cerut si permisiunea FIA ptr. a-si rezolva problema cu motoarele Ferrari....dar probabil daca ar fi avut posibilitatea de a mai concura cu un al-3-lea monopost atunci clasamentul ar fi aratat diferit (la constructori)
    2 10
  • fani mclaren
    Pic si Poc, nu jubilati inainte de termen!
    7 2
  • ctlnmihai
    mihai
    1.Lolek si Bolek..2.Eu nu jubilez..doar ma amuz pe seama unora ca tine:)
    1 8
  • ctlnmihai
    fan rosu
    Eu sunt in concediu.. sa te scutesc de efortul de a mai tasta intrebarea pusa lui rayn :D
    2 4
  • mobius
    perspective
    Mi se pare ca Ferrari ar fi trebuit sa reactioneze deja. Peste inca trei MP, va fi prea tarziu. Inca o data spun, imi pare rau de Alonso care a tras din nou un loz necastigator. Nu stiu unde l-a gasit Ferrari pe domnul Domenicali. Din pacate pentru Alonso, Renault merge bine si asta nu neaparat datorita lui Kubica (nu spun ca nu ar fi un pilot bun si talentat, ba din contra), spun doar ca Renault a gasit calea catre succes, reusind o masina foarte buna si o gestionare foarte buna a resurselor.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru