Alonso: "Hamilton rămâne cel mai mare rival al meu"

de Daniel Popescu
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso insistă că Lewis Hamilton va fi şi în acest sezon cel mai puternic rival al său, chiar dacă britanicul va concura pentru Mercedes.

Fernando Alonso şi Lewis Hamilton au avut parte de o relaţie dificilă atunci când au fost coechipieri la McLaren în 2007, însă pilotul Scuderiei Ferrari nu a ezitat să laude abilităţile rivalului sau în ultimul an.

Înaintea noului sezon, el afirma încă o dată ca Hamilton va fi cel mai important rival al său în termen de talent, chiar dacă şansele britanicului la victorie sunt semnificative mai mici după plecarea la Mercedes.

"Nu ştiu cine va fi cel mai important oponent al meu în acest sezon. Dar dacă mă întrebaţi cine este cel mai puternic pilot răspunsul meu este Hamilton. A fost adevărat anul trecut, este adevărat şi în acest an. Este o opinie personală, nu una politica, nu pentru a determina oamenii să se gândească la ceva", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Alonso este convins că Hamilton va fi capabil să transforme Mercedes într-o echipă care să lupte cu regularitate pentru victorii chiar din sezonul viitor.

"Sunt sigur că va fi apt să câştige.

Este un pilot foarte bun pentru că a câştigat curse în fiecare an. A câştigat în 2007, în 2008, iar în 2009 McLaren a început cu un monopost cu două secunde mai lent, dar Hamilton a fost capabil să câştige curse, iar în 2010 a fost la fel. Anul trecut, Nico Rosberg a câştigat în China cu Mercedes. Aşa că împreună cu Hamilton vor fi capabili să câştige mai mult de o cursă", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (20)

  • Acestia doi sunt pilotii care ma fac sa ma tot uit la Formula 1

    imi pare rau dar campionul nu ma atrage
    35 15
  • bbrunes
    Nu stiu pe cati mai atrage campionul, din moment ca acestia doi sunt cei care fac spectacolul...si toata cursa uneori, chiar daca nu o castiga plecand de pe prima pozitie si fiind aproape inexistenti, ca Vettel..
    21 11
  • andrey_1293
    Se simte frustrarea lui Alonso la faptul ca a pierdut 2 titluri la mustata in fata lui Vettel. Acum vrea sa il subaprecieze si sa zica ca Vettel nu e important pentru el. Este opinia lui, dar pare lipsa de respect. Cu atat mai mult cu cat nici nu l-a felicitat pe acesta cand a luat titlul cu nr.3 Nici eu nu sunt cel mai mare fan al lui Vettel, dar a reusit niste performante notabile. Alonso si Hamilton sunt sarea si piperul in F1 intr-adevar, dar ei sant sarea si piperul in timp ce Vettel ramane in istorie.
    24 21
  • huuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    La culcare cu Alonso/Hamilton
    Asteptam un Mclaren stralucitor
    9 29
  • andrey_1293 daca tu te uiti la cursele F1 doar pana se termina cursa e problema ta. Alonso dupa cursa din Brazilia l-a felicitat atat pe Newey cat si pe Vettel (cand dadea declaratii pentru presa ... asta ca sa gasesti mai usor momentul).
    Alonso il cunoaste foarte bine pe Lewis de pe vremea cand au fost colegi. A vazut ca poate fi la fel de bun ca si el. Pe vremea cand au fost la McLAren in aceeasi barca relatia dintre cei doi s-a deteriorat datorita echipei si nu lor. Ia vedeti ce spune Lewis despre cine considera a fi cel mai bun pilot (raspunsul este Alonso). Mai mult cei doi sint foarte buni prieteni. De ce ? Pentru ca se respecta reciproc pentru ceea ce sint cei doi.
    Cei de la McLAren nu pot decit sa-si reproseze ca nu au fost in stare sa-i tina in aceeasi echipa pe Lewis si Alonso. Nu ar mai fi existat in F1 "episodul" RBR. McLaren ar fi luat lejer cele 3 campionate pe care le-a suflat RBR in ultimii trei ani.
    18 12
  • Newey(se citeste NIUEI),asta e cel mai mare rival a lui Aliosa.Oricum nu va castiga cu Ferrari nici un titlu la piloti asa ca vorbeste si el degeaba ca si cativa dupa acest forum(apropo,vedeti ca anul asta mai primiti o lovitura,de la NIUEI ,normal).CIAUU
    10 19
  • Marian
    Pt. Alonso Hamilton e rivalul numarul unu. Punct. Vettel e in alta liga. Cand or face astia de la McFerarri un monopost cu doua locuri ham ham + fernando = love o sa il ajunga pe Vettel la nr. de titluri. Titlurile lui Vettel conteaza pentru el si echipa. Calultul cocosat si sageata rupta se uita cu invidie la el. Ofticati-va baieti! De 3 ani fanii lui Vettel sunt fericiti.
    14 20
  • Nu e vorba de spectacol. E vorba ca oamenii astia doi au reusit sa-si faca o echipa in jurul lor, sa construiasca frumos o echipa, sa sudeze legaturi, si pe circuit sa dea totul. Hamilton uneori a exagerat, dar Alonso a stiut sa-si pastreze capul pe umeri. Insa simtul de atac al lui Hamilton este cel mai bun din F1. In F1 nimeni nu-si vaneaza adversarul mai bine decat Hamilton, si cand l-a prins il depaseste cu orice risc, cu prima ocazie. Alonso prefera sa-si tachineze adversarul. Vettel se increde in masina lui foarte rapida.
    Un Schumacher competitiv impotriva lui Hamilton ar fi facut spectacol maxim pe circuit. Am fi vazut depasiri acolo unde nu credeam vreodata ca o sa aiba loc din partea celor doi. S-ar fi scos de pe circuit. S-ar fi certat, dar ar fi oferit un mare spectacol care reusea sa ridice tribunele in picioare pe fiecare viraj.
    Of, pacat de Hamilton ca nu va fi in lupta directa in 2013 :(
    12 6
  • A, si sunt sigur ca nici un fan Alonso sau Hamilton nu se oftica vazandu-l pe Vettel tripul campion mondial. Din pacate cursele au aratat cine sunt cei mai buni piloti...
    Nu intotdeauna marele trofeu ii este oferit celui mai bun. La fel se intampla in toate sporturile...
    Daca e cineva care poate spune ca in 2012 Alonso n-a fost cel mai bun pilot de pe circuit, urmat de Hamilton si pe 3 Vettel, atunci tind sa cred ca s-a uitat la fotbal.
    9 13
  • @hami....as vrea unpic sa te corectez: 1 Alonso, 2 Hamilton, 3 Raikkonen si pe 4 Vettel
    16 12
  • ....si in legatura cu Vettel, ce spunea el in timpul unei curse cand nu avea masina perfecta? Va amintiti? Cand se chinuia sa fie inca in carti pentru titlu? Pe Hungaroring daca imi amintesc bine: "I can't pass him, so do somenthing!!" Asa ar trebui sa vorbeasca un campion mondial cu inginerul sau?
    18 10
  • Alex90
    @Marian, Ai dreptate. Unii dau interviuri si altii pun titluri in vitrina.. Alonso a uitat de cand nu a mai luat un titlu. Hamilton e rapid si cand nu trebuie, nu degeaba i se spune Hamilton-abandon risca aiurea de multe ori. Vettel tace si face.
    13 7
  • Cel mai tare adversar pentru Alonso,este Petrov si Massuta.Sint adversari pe masura.
    14 5
  • Vettel a reusit sa faca un mic spectacol cu Alonso la Monza cand l-a scos in decor in timp ce Alonso il depasea pe exterior, ghinionul lui a fost ca Alonso a revenit pe circuit si tot l-a depasit. Astfel n-a scapat de un drive-through pe motiv ca a incalcat regula de aparare a pozitiei care dupa spusele lui Daniel suna cam asa: “Orice pilot care îşi apără poziţia [...] poate utiliza întreaga lăţime a pistei în timpul primei sale mişcări, cu condiţia ca nicio porţiune semnificativă a monopostului care încearcă să depăşească să nu fie alături de monopostul său”.
    5 7
  • hami
    Nu sint chiar atat de convins ca Hamilton nu va avea nici un cuvant de spus in 2013. Ati uitat pe unde se situau monoposturile Mercedes AMG la inceputul sezonului 2012 ? La echipa s-au schimbat destul de multe. Nu uitati ca Lewis vine de la o echipa la care avea un nmonopost tot cu motor Merci. Nu as paria a Lewis va avea un an 2013 de cosmar. Din contra !
    5 3
  • bernie
    Vorbiti prostii multi dintre voi mai baieti.Daca ar fi sa calculati dupa valoarea masinii ,a pilotului si a ceea ce au facut pilotii pe pista anul trecut Kimi este de departe adevaratul campion.Si nu uitati ca dintre toti campionii astia adevarati sau fabricati este singurul care a acceptat intotdeauna concurenta in orice echipa a evoluat.Lasati ciocul mai mic si acceptati realitatea.
    13 2
  • bernie
    Si nu uitati ca a revenit dupa 2 ani in f1 si in orice forma ar fi [obosit ,odihnit,treaz sau beat ] le da clasa la toti favoritii vostri.Ascultati-l pe mosu ce va spune ca stie el mai bine cum sta treaba cu campionii vostri favoriti.
    10 1
  • Kimi este nr. 1 ca spectacol si talent.Daca avea masina lui Hami sau Alonso nu mai misca Vettel in front.
    9 2
  • Hamilton e cel mai motivat rival pentru Alonso,Hamilton dovedind dorinta de a se plasa macar mai bine ca Alonso,atunci cind nu poate cistiga.
    De ce nu Vettel?Pentru ca obiectivul lui Alonso e detronarea lui Vettel,deci Alonso a fos(la finalul 2012) si ramine deocamdata principalul rival pentru Vettel,si nu invers
    1 1
  • ce se mai pupa astia in cur de vreo 2 ani incoace
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru