Alonso şi Raikkonen, dezamăgiţi de rezultatele din Malaysia

de Daniel Popescu
Luni, 31.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen sunt dezamăgiţi de evoluţiile din Marele Premiu al Malaysiei, în care au terminat pe locurile patru şi, respectiv, 12.

Esential 4 este locul ocupat de Fernando Alonso in cursa de la Sepang
12 este rezultatul obtinut de Kimi Raikkonen in Malaysia
Fernando Alonso a obţinut locul patru în Marele Premiu al Malaysiei, după ce a reuşit pe final să-l depăşească pe Nico Hulkenberg, care a abordat cursa cu o strategie cu numai două opriri la boxe.

Chiar dacă a fost învins numai de piloţii Mercedes şi Red Bull, spaniolulul admite că a fost mult prea lent, motiv pentru care este nemulţumit de prestaţia sa.

"M-am simţit lent pe tot parcursul cursei. Nu m-am simţit suficient de competitiv. În primul stint nu am fost suficient de rapid pentru a concura cu băieţii din frunte, iar după ce am trecut pe pneuri medium nu am fost mulţumit de stabilitate şi de frâne. A fost ca un coşmar. Diferenţa de performanţă dintre stinturi a fost reprezentată doar de cantitatea mai mică de carburant, dar nu suntem mulţumiţi de cursă", a declarat el.

Coechipierul său Kimi Raikkonen a terminat doar pe locul 12, în primul rând din cauza penei suferite la start după ce a fost lovit din spate de kevin Magnussen.

Coborât pe ultimul loc după o trecere pe la boxe, finlandezul nu a fost capabil să revină în zona punctelor.

"Nu am văzut ce s-a întâmplat, am auzit doar că aripa lui faţă l-a lovit şi mi-a deteriorat pneul spate. Nu am simţit nimic, dar ne-a distrus cursa şi nu a fost prea bine pentru noi. Pneul a deteriorat podeaua şi am pierdut din forţa de apăsare aerodinamică. Este greu de spus unde am fi putut fi, dar am început bine şi aş fi putut ajunge lângă Alonso", a precizat el.

Magnussen a primit două puncte de penalizare pe superlicenţa de pilot în urma incidentului cu Raikkonen.

Via Autosport

Comentarii (13)

  • di Monte ar trebui sa sare cu banul sau cu pumnul (in Domenicali in special cu pumnul)
    pana cand incep cursele din Europa sa castige Ferrari macar o etapa,
    dc reusesc at o prima de x sute de mii, daca nu atunci ciao bona notte, sa vina cine este mai capabil ...

    cat draq mai dureaza sa faca o masina competitiva ...
    alti piloti de genul Alonso si Kimi numai pupa ei impreuna ... daca ei 2 nu sunt capabili sa aduca trofeul atunci numai are rost ... nu stiu ce sa mai zic ...
    e absolut strigator la cer ce se intampla!!!!!!!!
    35 3
  • Bogdan
    Se mai intampla si din astea. Sa nu uitam ca Schumacher a tras patru ani dupa ce a venit la ei pana sa castige primul titlu.
    Si sa nu uitam ca la fel de arida a fost si perioada de trei ani de la Mercedes.
    18 2
  • Andrei
    Motor slab si sasiu mediocru. Asta e a acum Ferrari. Pilotii piloteaza un tractor.
    29 2
  • ciciolina
    mei Schumacher lupta pentru victorie in aia patru ani nu doar pentru locurile 4, 5, 6. Acum se dau mai multe puncte si e rasplatita constanta ca altfel ....
    10 4
  • pablo256r
    F1 e un concurs de viteza.
    Cand pe linia dreapta nu poti sa depasesti nici cu DRS un monopost dotat cu un motor Mercedes ... despre ce mai vorbim?
    Ce au facut inginerii de la Ferrari nu prea are plusuri. Stabil nu e (ce patinau in toate directiile ambii piloti Ferrari in prima tura in cursa de ieri), frane peste concurenta nu are, viteza de varf pe linia dreapta nu are. Ce are? Aaaaa .... culoarea rosie! Mda ... dar nu e de ajuns!

    PS: si inca echipa Ferrari se descurca bine. Uitati-va la celelalte doua echipe motorizate de ei. Mai ales la Sauber. Dublu abandon in cursa de duminica.
    Ceva trebuie schimbat si asta cat mai urgent pana inca se poate salva situatia. Domenicalli se aude?
    30 1
  • Nu va mai agitati. N-a fost Domenicali concediat dupa marele dezastru din 2009(2014 se anunta iarasi un dezastru), dupa dezastrul de la Abu Dhabi din 2010, dupa dezastrul din 2011, dezastrul din 2012 cand Ferrari n-a mai dezvoltat monopostul si i-a permis lui Vettel sa recupereze, la fel in 2013...
    Cred ca nea Luca a trecut la baieti si ii plac astia cu ochelari. Altfel nu vad care ar fi motivele pentru care l-ar tine pe Domenicali. Asta e bun ca PR, de fapt Domenicali chiar e PR, nu inteleg cum a ajuns sa conduca o echipa de Formula 1. La ce resurse are Ferrari an de an, ar trebui sa castige titlul cel putin o data la doi-trei ani.
    22 0
  • pif666
    macar stau bine cu fiabilitatea. si este extrem de importanta. avand in vedere ca au la dispozitie numai 5 unitati pe an,pe la jumatatea sezonului va fi crucial. dar in acelasi timp ......ferrari este cu mult in urma concurentei. ani trecuti red bull si acum colac peste pupaza..merecedes. si ce mercedes!!! nu stiu ce fac ingineri,dar sa nu uitam ca ferrari a produs in toata istoria marci doar o singura masina echipata cu motor turbo. nu au experienta in motoare turbo si asta se vede. la normal aspirate sunt geniali. va fi foarte greu sa ajunga rivali anul acesta,dar sper sa o faca. au ingineri,si cel mai important buget urias. mai putin lider. domenicali nu imi pot explica ce il recomanda in continuare sa ramana. poate doar legaturile cu cosa nostra. ( si acum fiat este detinuta de familia agnelli)
    spre binele fanilor ferrari sper sa il aduca pe ross brawn. este doar o parerea. !!!!
    5 0
  • rusine pentru ferrari ,sa distrus echipa ,bravo mercedes..
    4 2
  • pacat de acesti 2 piloti,ambii campioni mondiali.sa nu uitam ca in 2007 kimi a iesit campion la un punct diferenta,cu vreo 7 curse castigate.celelalte fiind castigate de alonso ,hamilton.hamilton la fel in 2008 .ala era pilotaj,acolo se vedea talentul.ACUM......CAND PLECI SI NU MAI VEZI PE NIMENI IN SPATE TOATA CURSA.....
    9 0
  • Asa ma tigoare comenteaza la subiect nu mai bate campii cu alonso si vodca lu finlandezu!
    Hai ca te descurci,te ai saturat sa rada lumea de tine si vad ca perseverezi,meriti un deget in sus !
    2 9
  • SFERRARI DIN PACATE DEOARECE SUNT FAN NU VA MAI FI IN FRUNTE IN URMATORI 3 ANI, ASTA ESTE PAREREA MEA. AU AVUT GENI LA ECHIPA CUM AR FI JT, RB, MS, PE CARE I-AU INLATURAT FORTAT IAR ASTA SE VEDE SI SE VA VEDEA IN CONTINUARE.
    ACUMA DE PAPAGALU DE DOMENICALI CE SA ZICI ITALIENI SUNT CA SI ROMANI II IUBESC PE ASTIA CARE VORBESC MULT ASTIA CU VRAJEALA MINCIUNI SI NU FAC NIMICA.
    SUNT FAN FERRARI DAR SOARTA SIO MERITA ROATA SE INVARTE TOT TIMPUL.
    BAFTA DAR ANUL ESTE TERMINAT PENTRU EI AR PUTEA OPTA DIN NOU CA SI IN ANI TRECUTI SA RENUNTE LA DEZVOLTAREA ACESTUI ESEC DE MONOPOST SI SA INCEAPA LA ALT ESEC.
    0 7
  • Joker tata, ma dor ochii si ma doare si mintea dupa ce m-am chinuit sa citesc si sa inteleg comentariul tau.
    4 1
  • Senna Fan
    JOCKER baiatule
    Esti praf. Pune mana pe un Abecedar.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru