Alonso şi Vettel, afectaţi de defecţiuni tehnice la Monaco

de Daniel Popescu
Luni, 26.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a fost depăşit la start de Kimi Raikkonen din cauza unei defecţiuni la sistemul ERS, în timp ce abandonul lui Sebastian Vettel a avut drept cauză o problemă la motor.

Esential 4 este locul obtinut de Fernando Alonso in Marele Premiu al statului Monaco
6 este pozitia ocupata de Sebastian Vettel in clasamentul general
Fernando Alonso a obţinut locul cinci pe grila de start a Marelui Premiu al statului Monaco, însă a fost depăşit la start de coechipierul său Kimi Raikkonen.

Pilotul Scuderiei Ferrari a dezvăluit la final că problemele sale au fost generate de o defecţiune la sistemul ERS al unităţii de propulsie, iar spre finalul cursei a înregistrat defecţiuni şi la frâne.

"Motorul electric nu a funcţionat, aşa că nu am avut putere până în virajul trei. Am avut un start bun, dar nu am mai avut putere să continui. Între primul şi al treilea viraj am fost foarte, foarte, lent şi am fost un pic îngrijorat că va trebui să abandonez. Dar apoi, dintr-o dată, motorul electric a început să funcţioneze. La final am avut ceva probleme cu frânele.

Monopostul frâna doar cu frânele de pe partea dreaptă şi a trebuit să ţin direcţia spre stânga", a declarat el.

Sebastian Vettel a avut un parcurs exact opus comparativ cu cel al lui Alonso: după un start în care l-a depăşit pe coechipierul Daniel Ricciardo, pilotul echipei Red Bull Racing a fost nevoit să abandoneze în urma unei defecţiuni la motor apărute chiar înainte de ieşirea Safety Car-ului de pe circuit.

"Problema a început când era în spatele maşinii de siguranţă. La start totul a fost bine. A avut în mod evident un start bun şi apoi, cu un tur înainte de restartul cursei, motorul a cedat. Am crezut că îl putem reseta, dar de fapt a fost o defecţiune mecanică", a precizat Christian Horner, şeful Red Bull Racing. 

Comentarii (18)

  • vrajeala. Am vazut clar ca Alonso a putut pleca rapid si usor dar a fost blocat si Kimi a profitat. La Vettel s-a vazut ca a avut probleme dar astea cu ERS-ul si cu musca in ochi ...
    21 24
  • mufasa96
    Alonso nu a facut mai nimic in aceasta cursa, la fel ca si anul trecut. Bun start a lui Kimi, pacat ca avut ghinion cu Chilton.
    Hamilton nu stie sa piarda, insa Rosber a fost peste el in aceasta cursa.
    16 10
  • Bei punctule de ce nu iti faci echipa de formula unu daca esti ATAT de capabil sa cetesti telemetria unei echipe de F1 in timp ce stai in fata unui televizor cu tub si spargi seminte scuipand cojile pe jos, prin casa! Sincer esti mai prost ca si prostia!
    13 16
  • Alonso a franat, era un RBR acolo si Kimi a trecut usor. Deh, nu s-a orientat bine

    https://www.youtube.com/watch?v=mTzgh__zCfo

    ps: la tine in tiganie va adunati toti la un meci cu alonso, nu? Bere, seminte si multa dragoste pentru talentos
    14 17
  • bernie
    @. lasa-i in pace pe alfonsisti.Pentru ei fabdositul este dumnezeul lor iar declaratuile lui sunt biblia lor.Tot ce spune mincinosul e sfant pentru ei.Nu mai incerca sa- i luminezi ca nu ai nici o sansa
    11 14
  • ceva teoria conspiratiei?

    un popandau monegasc a intrat in ERS-ul lui Alonso si l-a scurtcircuitat ... ?
    poate a fost popandau finlandez antrenat de Kimi ...? ... poate nu ... ?
    13 7
  • Stiti ca era mai demult emisiunea "De 3X (ori) femeie"? Eh,cam asa e si Alonso :))))
    16 14
  • @Alexandra1710
    dar bancul ala cu betivul si pilotatul il sti?
    3 8
  • asta e, am ratat toate emisiunile "De 3X femeie" asa ca nu prea stiu ce ar trebui sa inteleg. Dar poate vrea @Alexandra sa imi explice si mie
    4 8
  • "Monopostul frâna doar cu frânele de pe partea dreaptă şi a trebuit să ţin direcţia spre stânga"

    ia uite alta si mai si... Ma intreb cum de nu l-au depasit toti, sau nu a intrat in glisiere incercand sa fie si rapid nu doar sa tina masina pe pista. Adica pare o problema destul de grava, dar poate fanii lui chiar au dreptate si e un Zeu, chiar sfideaza fizica. Incredibil, Alonso poate fi la fel de rapid cu frane doar pe o parte compensand din directie... hmm, sau la fel de lent cu masina intreaga ca si cu masina fara frane o_O
    14 8
  • Pai daca suparaciosu care vrea le sa cistige tot poate conduce fara un ochi ,o mana chiar si fara creier cum ai tu ,Alonso , Kimi ,Viteelu ,la experienta lor chir nu poate sa se adapteze la o problema de genu si ai bunul simt si semneazate
    3 8
  • @Alexandra Cu siguranta ai gresit site-ul. Data viitoare incerca comentarii de-astea pe site-ul unica.ro, acolo ai mai multe sanse sa te inteleaga cineva.
    6 12
  • eu nu am fost ironic deloc in postul meu precedent. Chiar vreau sa stiu la ce s-a gandit Alexandra in postul ei. Poate ar fi trebuit sa fie evident si pentru mine dar in afara de titlu nu stiu nimic despre emisiunea aia
    4 5
  • pai tocmai ca suparaciosu era mai lent din cauza ochiului....
    4 1
  • bibicu
    mno, nici eu nu am urmarit emisiunea cu pricina, dar ce prinsei io e ca Alonso fuse in trei ocazii femeie
    5 9
  • A lonso de 2X campion mondial si de 3X femeie ...
    8 7
  • aa, ok, acu m-am prins si eu, mai tarziu ce-i drept, asta e. Ideea era deci ca Alonso mereu gaseste scuze si se vaita (ca o femeie). Mda, era suficient titlul
    8 5
  • mihnea_g
    nu prea inteleg de unde aversiunea asta fata de alonso..probabil ca sunteti din categoria stelisti care in loc sa-si sustina echipa striga m*&e dinamo.
    uitati-va la alonso si la toata evolutia lui de cand a intrat la minardi in urma cu multi ani. este un pilot foarte precis, talentat si nu in ultimul rand disciplinat (din pacate lui kimi ii lipseste asta).

    concluzie: terminati in plm cu toata tigania asta, sustineti-va favoritii si bucurati-va de spectacol
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru