Alonso: "În Bahrain va fi o cursă dificilă, la fel ca în Malaysia"

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso anticipează că în Bahrain va avea parte de o cursă asemănătoare cu cea din Malaysia, acolo unde a terminat pe patru fără să se implice în lupta pentru victorie.

Esential 24 de puncte a obtinut Fernando Alonso in primele doua curse ale sezonului
6 este numarul punctelor castigate de Kimi Raikkonen in debutul sezonului
30 de puncte a acumulat Ferrari in total in primele doua curse
Fernando Alonso nu are aşteptări majore de la Marele Premiu al Bahrain de la sfârşitul acestei săptămâni.

În condiţiile în care echipa nu va introduce îmbunatăţiri pentru monopost, pilotul Scuderiei Ferrari consideră că va avea o prestaţie asemănătoare cu cea de la Sepang, acolo unde a ocupat locul patru fără să aibă posibilitatea de a lupta pentru victorie cu rivalii de la Mercedes.

"Pentru Bahrain, nu cred că se vor schimba multe. Sunt doar cinci zile între curse şi nu vor exista schimbări magice la echipe. Caracteristicile circuitului sunt un pic diferite, aşa că dacă suntem lenţi pe liniile drepte probabil că vom avea o slăbiciune, iar monoposturile cu o viteză de top bună probabil că vor fi competitive în Bahrain, aşa cum a fost Williams în teste.

Va fi din nou dificil, dar reuşim să fim în primii cinci şi până acum am câştigat puncte bune", a declarat spaniolul.

Alonso a admis că nu poate fi mulţumit cu astfel de performanţe în contextul în care vrea să lupte pentru titlul mondial, însă evidenţiază faptul că a obţinut rezultate mai bune decât coechipierul său, Kimi Raikkonen.

"Nu este un start ideal, am fi vrut să câştigăm primele două curse. Echipa depune eforturi majore pentru a ajunge rivalii din urmă. Personal, aş vrea să lupt pentru victorii, dar atât timp cât sunt în fata coechipierului înseamnă că fac ceva în plus comparativ cu aşteptările oamenilor. Sunt sigur că vom îmbunătăţi. Am parcurs doar două curse şi analizăm zonele în care putem îmbunătăţi. Este foarte clar", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (20)

  • jigodie...
    13 44
  • inteligenta remarca....
    10 0
  • Tot ce o zis e adevarat....nici io nu.l simpatizez..dar spre deosebire de mult care zic despre pilotul pe care nu.l inghite ca e slab...eu zic ca e chiar f bun alonso....si chiar ar merita o masina macar un picmai buna
    ...si io in locul lui poate as fi transmis cumva echipei sa stie ca nu.s chiar slab...comparativ cu colegul de breasla;)...
    ....succes ferrari ..la dezvoltarea monopostului....
    32 6
  • @mosu
    jigodie proasta...

    Tu nu realizezi ca Alonso e cel mai bun pilot din generatia actuala de piloti, asta o spune 80 la suta din Paddok-ul Formulei 1, restul de 20 la suta nu vor sa recunoasca pentru ca sunt motivati politic de echipele la care activeaza, nici Horner nu e foarte convingator cand spune ca Vettel e ce mai bun. Alonso se bate si pentru titlu cu o martoaga de Ferrari an de an, si din pacate e cea mai mare pierdere de talent din ultimi 5 ani...
    Iar tu esti un manelo-cocalar care arunca cu rahat... pentru ca ca ai de unde...
    E clar ai probleme de perceptie cand vorbsesti asa la adresa cuiva...
    Gandestete de doua ori inainte de a scrie comenturi.
    22 6
  • pe mine unul ma-ngrijoreaza pesimismul lui,caci are asa o satisfactie,sa demonstreze ca are dreptate,incit ajunge sa nu mai forteze imposibilul,si sa faca acele curse spectaculoase de acum...citi ani sa fie???
    14 3
  • FERRARI
    Mircea la cite secunde suntem de voi? stiu ca ,citesti stirile despre FERRARI si pilotii FERRARI...din cauza asta te intreb :)
    8 1
  • suna la 112 :))))
    0 8
  • Pare preocupat de lupta cu Kimi, nu este importanta asta. Important este sa castige curse, sa demonstreze ca este acel dublu campion mondial. Poate si varsta, poate si lipsa rezultatelor, l-au adus pe Alonso aici.
    Dupa jumatatea sezonului si rezolvarea problemelor, poate Ferrari vor avea un cuvant de spus. pana atunci vor avea curse dificile.
    4 3
  • "dar reuşim să fim în primii cinci şi până acum am câştigat puncte bune"

    Bravo maestre, la mai mare, locul 4 adica. Si cand te gandesti ca Dome cand l-a adus pe Alonso a vrut sa rupa gura targului cu asta ...
    1 6
  • GrosJan
    "dar atât timp cât sunt în fata coechipierului înseamnă că fac ceva în plus comparativ cu aşteptările oamenilor"

    fals. Ai un singur coechipier. Cu o singura exceptie (si nu e cazul acum) mereu se poate gasi un coechipier mai bun. Deci sa nu cadem iar in suficienta data de ideea aia idioata ca depaseste posibilitatile materialului de concurs
    4 8
  • eu cred k e foarte linistit Alonso
    sau stie ceva, ce ink Ferrari nu a dezvaluit, si incepand cu MP al Chinei il vom vedea mai in fata (pe el si pe Kimi)
    sau e impacat si isi cauta deja alta echipa ...

    cat despre analogia cu coechipierul ... nu va rata nici o ocazie sa transmita echipei ca el se considera tot no 1 in echipa ... k pe Kimi acest lucru il lasa rece ... e alta poveste
    7 1
  • nu-l lasa rece. Asa au inteles oamenii din atitudinea lui dar au inteles gresit. Lui Kimi ii pasa, vrea sa fie (cel) mai bun. Dar spre deosebire de altii pentru el valoroasa e esenta si nu aparenta. Nu cauta aparente.
    Daca nu e, nici nu ii trebuie sa para ce nu e. La ce bun? Oricum el stie ca nu e, la ce i-ar folosi sa para doar.

    Pentru altii insa, precum Alonso, conteaza aparenta. Daca il bate cineva evita lupta, cauta explicatii pompoase in loc sa admita fair ca altul e mai bun. Asa a facut la McLaren. La Ferrari a facut tot ce a putut sa nu fie inlocuit Massa, iar acum va vrea sa il pastreze pe Kimi si sa nu vina un Vettel sau Hamilton.

    Pentru unul ca Alonso, daca nu e cel mai bun, trebuie pastrata aparenta, e satisfacut cu ideea ca lumea il crede cel mai bun chiar daca el stie ca nu e (si stie, altfel nu fugea de la McLaren). Ori asta, doar aparenta, pentru Kimi e doar un shit, nu-i trebuie. Aici e diferenta .... Deci adevarul e ca ii pasa, ii pasa chiar mai mult, pentru ca nu se multumeste doar cu aparente
    5 6
  • ayrton4ever
    @@soxy... Ce psiholog bun esti tu...:D ce analize faci, cat de sigur esti pe ceea ce spui... poate ar trebui sa scrii tu articole la BBC in locul lui Coulthard sau Benson... :D :))
    9 2
  • @@Soxy

    si eu il simpatizez pe Kimi ... dar adevarul este ca exista o probabilitate foarte mare ca Alonso sa fie intradevar mai bun (chiar cel mai bun din generatia actuala)
    10 1
  • tu te prefaci? Decat Kimi da, pana acum DA. Dar decat Hamilton (cel putin) BA. Ba, indiferent ce gogorite de motive gasesti. Asa pot sa caut si eu motive ca Kimi e mai bun decat Alonso dar eu nu sunt fanboy, sunt doar fan obiectiv.
    1 11
  • @@Soxy

    eu sunt fan Ferrari
    imi pare rau daca am dat de inteles altceva ...
    8 0
  • eu personal astept ca kimi sa fie in aceeasi echipa cu alonso din 2006.IDEEA E CA NE HAZARDAM IN TEORII ,SI DUPA DUPA DOAR 2 CURSE IL FACEM PE ALONSO MAI BUN, SAU IN ALT CAZ DACA ERA PE KIMI.AU TRECUT DOAR 2 CURSE IAR INTR UNA KIMI, A AVUT SI GHINION FIIND ACROSAT.ARE USOARE PROBLEME CU MASINA ,DE ADAPTARE ASA CUM SI LA LOTUS SPUNEAU CEI DE ACOLO CA DIRECTIA PE CARE EL O DORESTE E MULT PREA FINA.CINE A FOST MAI BUN ,VOM VEDEA ,LA FINAL CAND SE VA TRAGE LINIE.ORICUM DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ,CEI MAI RAPIZI SI TALENTATI SUNT CEI 3 KIMI ,HAMILTON,ALONSO ,SAU IN CE ORDINE VRETI VOI.
    3 1
  • Webber
    Haterii lui Alonso scuipa ca altceva..ce sa faca, daca vetel se chinuie sa treaca de Rici, trebuie sa refuleze si ei cumva...Alonso ca orice alt pilot trebuie sa-si invinga coechipierul, asa cum trebuie s-o faca si vetel, doar ca pe vet il ajuta echipa cu cate-un pitstop poznas, sau un senzor ilegal....sau daca totul merge bine atunci avem nelipsitul "...21" sau "save fuel". Webber poate dormi linistit.
    5 0
  • @@Soxy Nu cred ca lumea il considera pe Alonso cel mai bun, doar asa... pentru ca e Alonso si e la Ferrari. De ce nu l-ar considera si pe Massa? Apoi nu cred ca cineva de aici te considera vreun Freud doar pentru ca vorbesti tu despre ceea ce gandeste Alonso. Intelegi? Trebuie sa demonstrezi ceva ca societatea sa-ti puna o eticheta. Mai repede societatea iti pune o eticheta negativa decat una pozitiva de "cel mai bun".
    3 3
  • iar tu? Ia hai trezirea! Tu crezi ca exista doar Ferrari si Alonso. Multi care isi permit un Ferrari prefera alte masini. Asta 1 la mana. Si in legatura cu Alonso e fix 0 ce crezi tu ca crede lumea, sai mai bine zis ce iti place sa crezi. Nu esti un fan al sportului adevarat caci atunci ai fi fost fair si ai fi recunoscut atunci cand Alonso a pierdut. Esti fanboy si atat.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru