Alonso: "În cursă vom fi mai buni decât în calificări"

de Daniel Popescu
Sambata, 20.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso spune că a renunţat la ultimul tur rapid din calificări pentru că pierduse timp şi anticipează că va lupta cel puţin pentru un podium în cursa de duminică.

Alături de Sebastian Vettel, Fernando Alonso era considerat unul dintre principalii favoriţi la pole position în Marele Premiu al statului Bahrain, însă spaniolul a comis o greşeală în ultimul tur rapid de circuit şi a preferat să intre la boxe, mulţumindu-se cu locul trei pe grila de start.

Pilotul Scuderiei Ferrari spune că nu avea sens să mai finalizeze turul întrucât pierduse deja o zecime de secundă comparativ cu Nico Rosberg.

"În ultimul viraj am văzut că eram cu o jumătate de zecime sau cu o zecime de secundă mai lent, aşa că am decis să intru la boxe şi să salvăm un tur cu acele pneuri. Niciodată nu se ştie dacă trebuie să-l foloseşti în cursă. De obicei în calificări avem probleme, dar astăzi am fost mulţumiţi şi asta ne pune într-o poziţie bună să luptăm pentru podium", a declarat el.

Urmareste Automarket
Alonso îşi bazează optimismul pe faptul că monopostul Ferrari se comportă în mod tradiţional mai bine în regim de cursă decât pe un singur tur rapid de circuit.

"Este adevărat că de obicei duminica ne îmbunătăţim performanţa şi suntem mai competitivi decât sâmbăta.

Vineri, simularea de cursa a decurs mai mult sau mai puţin bine şi nu am avut mari probleme cu pneurile. Mâine vom avea o bună oportunitate să fim consecvenţi şi putem lupta pentru podium, dar ar fi şi mai bine să luptăm pentru victorie", a adăugat el.

Coechipierul său Felipe Massa va pleca de pe locul patru în urma penalizărilor suferite de Mark Webber şi Lewis Hamilton, însă va începe cursa cu pneuri hard, pe când ceilalţi piloţi din faţa să sunt echipaţi în primul stint cu cauciucuri medium.

Comentarii (9)

  • Alonso a comis doua greseli in ultimul tur rapdi, nu doar una (si cu toate astea era la 0,1 de timpul lui Rosberg). E optimist insa acum se bazaza si pe rezultate: uitati-va la timpii din Q1 unde primii piloti au mers pe pneuri hard - Alonso 1:32.878/ Vettel 1:33.327/Rosberg 1:33.364/ Hamilton 1:33.498/Massa 1:33.780. La asta puneti ca Ferrari nu scoate timp maxim pe un singur tur. Daca rezultatele nu sint inselatoare maine se pregateste un macel ...
    30 8
  • RED BULL nu au folosit deloc pneuri hard in calificari!
    1 1
  • @pablo E posibil si ca Alonso sa fi schimbat setarea dupa Q1. E greu de crezut ca obtii 1:32.8 cu hard, iar cu mediu obtii mai mult. Probabil daca pastrau setarea din Q1 Ferrari avea primele doua locuri pe grila de maine. Oricum Alonso are sanse mari la victorie, iar Mertanu pierde in cursa. Probabil vom avea un duel frumos intre Alonso si Vettel :D Iar unul intre Rosberg si Massa.
    17 1
  • si altadata
    si altadata
    ca-n sepang
    ba chiar putin mai lata
    1 1
  • da ferr da pablo
    exista o explicatie cum spunea si leana
    nu se poate ca massa sa fie asa bun pe harduri si alonso asa slab pe pneuri mai moi

    probabil daca pastrau setarea

    bai tu te auzi ce spui?
    Faci o presupunere (ca au schimbat setarea) si apoi continui sa varbesti despre asta ca si cum ar fi o certitudine (probabil daca pastreau setarea)

    dar poti dormi linistit, daca massa se va afla in situatia sa treaca in fata lui alonso va face echipa ceva ca sa "repare" asta
    1 4
  • BALATESCU
    EU IL VAD PE ALONSO CISTIGATOR , CU TOATE CA MI-AS DORI SA CISTIGE HAMILTON , DAR ESTE DEPARTE !!!
    12 4
  • la felul cum ia startul,am curaj sa pariez ca in primele 3 tururi,fernando este lider....ce ziceti?
    11 4
  • probabil nenea ala mic de conduce automobilismul e de vina?
    3 0
  • Haller
    sa speram ca face treaba buna Alonso .....sa nu-l mai vad pe Vitzel.... dar tot ( Hamilton e cel mai bun ) pilot..:)) :)) :)) :)) ..baieti sa urmarim cursa.....toate cele bune see you later...
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru