Alonso, in extaz dupa locul 2 obtinut in Spania

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.05.2010
Fernando Alonso este incantat ca a terminat pe locul 2 cursa din Spania, insa admite ca Ferrari nu se ridica la nivelul rivalilor de la Red Bull.

Fernando Alonso se indrepta spre un loc 4 in Marele Premiu al Spaniei, insa spaniolul a profitat la maxim de problemele de fiabilitate ale lui Sebastian Vettel si de abandonul lui Lewis Hamilton pentru a termina pe treapta a doua a podiumului.

Performanta a venit chiar in fata propriilor suporteri, motiv pentru care spaniolul a fost in extaz la finalul cursei.

“Ma simt foarte fericit pentru rezultat rezultat pentru ca am castigat doua pozitii la care nu ma asteptam in ultima parte a cursei. Weekendul a fost asa si asa pentru noi, dar in termeni de rezultate a fost fantastic. Locul 4 in calificari si locul 2 in cursa este ceva fantastic pentru echipa”, a declarat dublul campion mondial.

Cu toate acestea, Alonso a admis ca Ferrari trebuie sa recupereze diferenta care o separa de Red Bull Racing, echipa care nu a avut rival pe circuitul de la Catalunya.

“Stim ca trebuie sa imbunatatim, in special in calificari. Am invatat cateva lucruri in acest weekend si am lucrat pentru a maximiza potentialul.

Stim ca uneori vom fi pe locul 3, alteori pe 5, alterori speram sa fim pe primul loc. Atat timp cat facem tot posibilul putem fi satisfacuti”, a mai precizat el.

In urma rezultatelor din Spania, Alonso s-a apropiat la numai trei puncte de liderul clasamentului general, Jenson Button.

Via | Ferrari

Comentarii (27)

  • ...
    bravo lui. cu ceva noroc poate castiga si campionatul. masina red bull este rapida, dar nu este suficient ce fiabila. si culmea. 5 curse disputate pana cum: webber nici o problema de natura tehnica, iar vettel 3 deja. ciudat. forza ferrari
    27 5
  • rayn380
    alonso
    Noroc chior....noroc ca in tribune s-a aflat bunica-sa si s-a rugat la D-zeu sa-i pedepseasca pe "pacatosii" de Hamilton si Vettel, ca altfel nu pupa Nando podiumul, mai ales pozitia a 2-a. Cred ca la inceput nici nu visa un asa loc, dar deh, asta-i F1, cateodata mai ai noroc, alteori, ghinion, asta-i viata in fond :|
    9 20
  • Andrei
    Hamilton
    Si cand a iesit Ham inaintea lui Vettel profitand de ghinionul acestuia la boxe cum se cheama? A?Dac-ar fi iesit pe 2 se chema stiinta, talent, asa i-ati fi spui voi astia, impartialii de pe site!
    19 5
  • Noroc
    Intr-adevar Alonso a avut noroc . Pacat de Lewis ca a facut o cursa superba si a fost incredibil cum l-a tinut pe Vettel in spatele lui. Alonso a avut noroc nu numai cu Lewis dar cu cu probleme lui Vettel. Go Lewis!!!!
    11 19
  • alonso-x
    alonso
    Campionii intotdeauna au noroc! Forza Ferrari, forza Alonso! A castigat in 2007 va castiga si in 2010!
    20 7
  • NeoGalaxy
    Cursa a fost frumoasa, asta nu se poate nega de nimeni, dar "incidentul dintre Ham si Vettel, care probabil a dus atat la abandonul primului cat si la problemele ultimului, "incidentul" dintre pilot intarziat care i-a stricat aripa fata stanga lui Massa, au fost cele care au pigmentat cat de cat cursa. Iar incidente cu piloti intarziati care au dus la o penalizare a avut si Bueni, oricum la Manaco o sa fie interesant, mai ales ca si acolo vor exista piloti intarziati.
    21 3
  • rayn380
    ghinion/alonso campion in 2007
    Eu nu stiu de ce ghinion vorbesti tu la Vettel sau cel putin la TV nu a aratat nimic cum ca ar fi soft incomodat de iesirea/intrarea unui pilot de la ferrari la pit......asta a declarat vettel, dar eu n-am vazut nimic, cei care se ocupa cu transmisia tv au aratat doar momentul in care acesta a iesit pe lina boxelor si era sa se loveasca de acel intarziat, din cauza ca Lewis i-a luat fata. SI nu uita ca inainte de pit-uri, Lewis care era in spatele lui Vettel cu vreo 2s, a intrat la boxe si bulangii aia de mecanici de la McLaren s-au miscat ca melcii si l-au tinut 6.1s pt schimbarea pneurilor. Sincer sa fiu nu mi-a venit sa cred ca i-a luat fata lui Vettel si s-a plasat pe locul 2. Asa ca mr. andrei hai sa lasam la o parte norocul/ghinionul de partea cui a fost s-au n-a fost, n-are rost sa o mai lungim cu asta, ce-a fost a fost......astept monaco, unde McLaren a castigat de 15 ori acolo, mai mult de oricare echipa. O fi RBR pe val anul asta, dar la fel ca multe altele care s-au perindat pana acum in F1 se va stinge cat de curand, va fi istorie, de care nima nu-si va mai aminti. Titanii vor ramane tot Ferrari si McLaren, sunt echipe cu traditie si care vor ramane tot timpul in F1 si se vor lupta doar pt pos 1. Daca pleaca Newey, RBR o sa devina o echipa gen Toro Roso, anonima. Pentru Alonos-X.....eu nu-mi amintesc sa fi castigat campionatul in 2007, pe vremea aceea era la McLaren si din cauza faptului ca a fost un ofticat si un turnator, McLaren a ratat ambele titluri in acel an in defavoarea lui Kimi. Deci sa ne intelegem, in 2007, Kimi a luat camp pilotilor. Daca tot esti fan Alonso, ar trebui sa sti ca a iesit campion in sezoanele 2005 si 2006. Putea sa iasa campion si in 2007, daca se comporta normal si lasa la o parte "kestiile" alea critice de mai sus pe care le-am facut(cu scuzele de rigoare) la adresa idolului tau, Alonso.....
    7 21
  • rayn380
    "soft"
    *fost*
    7 8
  • alonso-x
    gandeste inainte sa tastezi
    Vad nu prea ai tinere de minte! In 2007 Alonso a castigat in Monaco! Asta spuneam eu, dar e grea aritmetica.
    19 5
  • @rayn380
    cred ca pui prea mult suflet...
    24 3
  • rayn380
    'Alonso-x' s-a referit la cursa urmatoare bai papagalule ... mai precis Monaco pe care a castigat-o atat in 2006 cat si in 2007.Cred ca ar fi cazul sa te abtii de la comentariile astea imbecile pt. ca ne-am saturat,sau eu unul cel putin m-am saturat sa-ti citesc aberatiile la fiecare articol postat.Daca il sustii pe negroteiul tau nu ai decat dar nu critica un pilot care a obtinut 2 titluri mondiale(si nu in fata oricui) doar cu informatii de 2 bani.Daca nu era Alonso in 2007 la Mclaren lEWIS al tau ar fi stat la boxe cu Nicolle si s-ar fi jucat pe PSP.
    22 6
  • rayn380
    @alonso-x
    Eu nu vad in postul tau initial sa fi facut referire la faptul cum ca Alonso ar fi castigat cursa de la Monaco in 2007........sooo.....daaannnnggg, ce vrei sa inteleg eu. Eu asta am inteles, cum ca tu ai zis ca va iesi campion si anul acesta la fel ca si in 2007, asta in lipsa informatiilor legate de Monaco sub nici o forma. Ce crezi ca-s eu, Nostradamus......wtf. Hai sa analizam mai bine ceea ce ai scris initial si cum am ajuns la prima ipoteza, ceea ce am presupus eu si ce ai vrut tu sa zici de fapt: "Campionii intotdeauna au noroc!.......A castigat in 2007 va castiga si in 2010!" , deci ai facut referire la a fi campion si la anul 2007. Tu ce ai fi inteles din asta, daca nu faci referire nicidecum la Monaco........

    @lore: m-am cam saturat sa fiu pus la zid de orice ciuri buri de fiecare data cand imi spun parerea pe acest site si de aceea pun suflet. Din pacate sunt multi fani rosii care au cam multe doage lipsa si nu pot accepta sa ma ia peste picior unu din asta. Pacat ca fanii McLaren nu sunt solidari si nu-si spun punctul de vedere mult mai bine, cu toate ca suntem inferiori numeric.
    5 18
  • rayn380
    @sughi bughi
    alt batut in cap, no comment - pt moment.......
    5 21
  • rayn380
    *inferiori*
    *inferior*
    4 14
  • alonso-x
    @rayn380
    Ok, data viitoare o sa-ti fac un istoric al F1 ca sa intelegi. Daca-mi permiti o sugestie, inainte sa dai cu pumnul in masa...vezi de cuie.
    15 5
  • rayn380
    ....
    Nu... data viitoare iti recomand sa fi mai concis in ceea ce vrei sa exprimi, daca tot vrei sa-ti dai cu parerea pe acilea. Eu cred ca la capitolul asta, la fel ca si altii de altfel, aveti mari lacune, adica a scrie cu inteles, in asa fel incat sa inteleaga toata lumea tot ceea ce vrei sa spui, iar in al doilea rand, la fel cum am mai zis si altora, gramatica limbii romane este o mare dilema pt foarte multi de pe internet, nu doar de pe Automarket. Eu cred ca acest al doilea punct este principalul motiv pentru care de cele mai multe ori apar confuzii in a te face cat mai bine inteles.
    6 15
  • alonso-x
    vad esti prea odihnit
    "acilea"..si mai vb de gramatica limbii romane! Gata cu off-topicul!
    16 6
  • Mama Matura
    Ceea ce incearca un user de mai sus, este sa va spuna "fair play" ca multi sunteti agramati. Evident trebuie sa existe un agramat care sa dea sfaturi celorlalti si probabil, asa se si intampla. Ce nu pot eu sa inteleg este sensul citatului de mai jos: "pt foarte multi de pe internet".
    14 6
  • Monaco-Fernando
    Nu va fi usor in Monaco insa sanse sunt. Daca reusesc sa mai faca ceva cu masina, mai ales la cea a lui Massa, Ferrari poate obtine puncte bune. Ramane de vazut. Un pronostic aproape imposibil de dat. O sa vedem de multe ori safety-car-ul pe pista..asa ca, orice se poate intampla. Fernando are o sansa buna. Bafta!
    14 7
  • Anu' asta ferari termina pe locul 3-4
    Pana si ilustrul alonzo recunoaste ca nu era de locul 2 iar "marii cunoscatori" il contrazic si spun ca a aratat ieri ca e mare sofer!
    6 15
  • @drako
    De ce nu incerci autoflagelarea
    14 5
  • rayn380
    Nu stiu cine este mai batut in cap dintre mine si tine dar raspunsurile pe care le-ai primit de la ceilalti useri la comentariile tale de baiat inteligent o sa te ajute sa-ti faci o idee.:)
    12 7
  • Alonso
    Un adevarat campion nu afirma niciodata ca este fericit cu locul 2. Si puteti sa-mi sariti toti fanii spaniolului in cap dar asa e. Sa nu uitam : "Being second means to be the first of the ones who lose" R.I.P. Ayrton !
    7 15
  • rayn380
    Alonso
    Pe langa celebra fraza a lui raposatul Senna, fraza pe care de altfel Alexandra a reprodus-o mai sus, sa spui ca esti extaziat ca ai obtinut un loc 2 pe seama ghinioanelor celor 2(Ham si Vettel)......no comment, mie unu mi-ar fi crapat obrazu de rusine sa fac astfel de afirmatii, cand stia foarte bine ca nu merita deloc acel loc doi. La fel cum am mai zis, ma repet, dar: This is life, with luck or bad luck.....Bafta McLaren la Monaco si indeosebi lui Lewis, ma rog sa fie weekendul lui de glorie, a demonstrat de n ori, "ciocolatiul" asta ca merita gloria.....
    6 15
  • in nota ta obisnuita-patetica
    Daca afirma ca nu e multumit cu locul 2 veneai si ii dadeai alta tifla, ca-i lipseste bunul simt, modestia samd, asa cum o are modestul tau "campion" din plin, ca pe ala nu l-a auzit nimeni facand afirmatia aia citata...dimpotriva, se multumea grozav si cu locul doi. Mda, asa se intampla, cand broasca din fantana vede doar decupajul de sus si spune ca atata-i tot cerul.
    12 5
  • Norul de cenusa
    Ce agitatie pe aici . E clar ca e din cauza norului de cenusa:))Hai Lewis !
    3 4
  • ctlnmihai
    Alonso, in extaz dupa locul 2 obtinut in Spania
    Daca dupa atatea interviuri in care a clamat faptul ca scuderia are cel mai bun monopost , Alonso e extaziat dupa un loc 2 obtinut totusi dupa abandonul unui pilot aflat inaintea lui ,atunci chiar inseamna ca Ferrari are intr-adevar probleme.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru