Alonso, încântat că Massa rămâne la Ferari până în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.06.2010
Fernando Alonso este fericit că va fi coechipierul lui Felipe Massa la Ferrari până în 2012 şi admite dificultăţile echipei de a îmbunătăţi monopostul.

Ferrari a anunţat miercuri că Felipe Massa şi-a prelungit contractul până la finalul sezonului 2012, astfel că va miza pe aceeaşi pereche de piloţi pentru încă două sezoane.

Chiar dacă a avut câteva conflicte pe circuit cu pilotul brazilian, Fernando Alonso susţine că este entuziasmat de faptul că Massa şi-a prelungit contractul, întrucât  acest lucru va asigura stabilitatea echipei.

"Sunt foarte fericit pentru asta, pentru că putem fi siguri că acelaşi grup de oameni va lucra încă doi ani, iar stabilitatea este o parte foarte importantă a unei echipe de succes. Mă înţeleg foarte bine cu Massa şi există un respect reciproc între noi, iar asta a condus la armonia necesară pentru a lucra împreună pe termen lung", a declarat dublul campion mondial.

Alonso a adus în discuţie şi problemele pe care Ferrari le întâmpină în dezvoltarea monopostului F10. Chiar dacă admite ca inginerii nu au ţinut pasul cu cei de la Red Bull sau McLaren, spaniolul le-a luat apărarea, afirmând că aceştia au muncit din greu pentru a aduce update-uri la fiecare cursă.

"Nu este corect să spunem că dezvoltarea a încetat după Bahrain.

Este cert că în primele patru curse diferenţa faţă de Red Bull a fost întotdeauna de 3-4 zecimi de secundă. Însă este adevărat că, în Spania, noi nu am făcut pasul înainte pe care îl aşteptam, în timp ce ceilalalti au progresat mai mult decât noi. Asta explică dificultăţile pe care le-am întâmpinat la Barcelona şi, mai presus de orice, la Istanbul. Cât despre sistemul de ventilaţie, cred că a meritat să muncim la el, chiar dacă nu am scos încă totul de la el", a adăugat Alonso.

Cu toate acestea, spaniolul este încrezător în perspectiva Marelui Premiu al Canadei şi, la fel ca şi coechipierul sau, anticipează că circuitul de la Montreal se va potrivi mai bine caractersticilor monopostului Ferrari.

Via | Ferrari

Comentarii (8)

  • Alsonso incantat
    Felicitari pentru inspiratia dovedita in alegerea pozei lui Alonso. Cred ca aceasta privire arata cat de incantat este. Incantat pentru ca l-a dominat pe Felipe pana acum iar pe termen mediu are asigurat locul 1 la Ferrari.... parerea mea.
    12 1
  • @ccmax
    CORECT!!!!!!!!
    7 1
  • xiorel123
    Ferrari si pilotii sai
    Afirm spusele lui "ccmax", are perfecta dreptate...mai vreau doar sa spun ca sunt f curios daca Ferrari ar oferii monopostul lor si altor piloti care sa parcurga cateva tururi si apoi sa se faca o comparatie intre timpi...Daca Ferrari ar confirma aceasta alegere oare pilotii lor si-ar roade unghiile? :)))
    5 1
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    Era de asteptat ca baietii sa-si dea seama ca numai stabilitatea si lucrul in echipa duc la rezultate. Ceea ce au facut mai repede decat mai asteptam, bravo lor! Cat despre dominare si si de alte prostii, orgoliul nu duce la nimic bun. O cooperare intre piloti, echipa tehnica si management poate bate orice adversar la orice ora! "Pana la urma este foarte greu sa construiesti o fundatie dar foarte simplu sa o distrugi". Ma bucur ca baietii de la Ferrari au ales drumul corect si bun de urmat! Multa multa bafta!
    9 3
  • ctlnmihai
    Alonso, încântat că Massa rămâne la Ferari până în 2012
    Sa vedem daca Ferrari le va oferi celor 2 un monopost performant...eu sper ca nu
    0 4
  • ctlnmihai
    Alonso
    Oricum singurul motiv ptr. care se bucura Alonso e ca se gandeste ca are asigurat statut-ul de pilot numero uno..sau poate spera ca Massa poate fi convins la fel de usor ca Piquet sa provoace un accident deliberat ,dandu-i marelui alonso posibilitatea de a mai bifa o victorie in sezonul acesta ..ca deh tre sa fie multumiti si sponsorii..
    0 6
  • alonso
    E normal sa fie incantat si-a dovedit calitatile in fata lui Massaa
    1 0
  • Daca si echipa i-ar ajuta cu un monopst pe masura, sunt sigur ca atat Massa cat si Alonso s-ar afla pe primele locuri. Din pacate, se vede ca echipa cat si masina nu mai sunt la inaltimea asteptarilor. Se simte lipsa celor care au plecat in ultimii 4 ani de la aceasta echipa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru