Alonso, încântat de modul în care l-a dominat pe Massa

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
Fernando Alonso susţine că pilotează mai bine ca niciodată şi este încântat de modul în care l-a dominat pe Felipe Massa în sezonul 2010.

Fernando Alonso a terminat sezonul pe locul 2 cu 252 de puncte, la numai 4 puncte în urma campionului Sebastian Vettel, şi a fost singurul pilot al Scuderiei Ferrari cu şanse reale la titlul mondial.

De altfel, spaniolul l-a surclasat pe coechipierul său Felipe Massa cu 108 puncte, însă dominarea a fost şi mai vizibilă în calificări, acolo unde brazilianul a fost învins cu scorul de 4-15. Alonso a admis că este entuziasmat de rezultatele pe care le-a obţinut în primul sezon la Ferrari comparativ cu cele ale lui Massa şi speră să continue în acelaşi mod şi în sezoanele următoare.

"Este probabil cea mai mare diferenţă pe care am avut-o vreodată împotriva unui coechipier şi asta mă face fericit, datorită rezultatelor pe care le-am avut în anii trecuţi. Pilotez mai bine ca niciodată şi sper să mă menţin la acelaşi nivel anul viitor", a declarat dublul campion mondial pentru postul de radio Onda Sera.

Alonso insistă că a trecut peste dezamăgirea ratării titlului mondial şi că primul sezon la Ferrari a fost unul foarte bun, în special pentru că a devenit pilot al Scuderiei Ferrari.

"Pe parcursul primelor zile te gândeşti întotdeauna la cursă, dar apoi începi să te concentrezi pe următorul obiectiv.

În orice caz, stabilitatea primului meu an la Ferrari este invincibilă. În 2009 am fost pe podium o dată, iar Ferrari era în medie cu o maşină nu prea competitivă. În 2010 am început puternic în prima cursă, am câştigat 5 curse şi am câştigat multe puncte. Totul a decurs mai bine decât ne aşteptam în această grozavă familie care este Ferrari. A fost un an minunat pentru mine", a precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Alonso, Ferrari, Massa

Comentarii (13)

  • toreador023
    Fernando Alonso
    Fernando il domina pe Massa din "reflex",...ce sa mai...Massa inca mai "vetuieste" la Ferrari datorita prieteniei care o are cu acestia.
    16 3
  • Alonso
    Sì, sono i migliori .. sono riuscito a battere Massa, Piquet e Fisichella, solo Hamilton mi ha stracciato ... io l'ho battuto anche e Senna ma lui è morto
    5 13
  • Alonso
    Grande
    A cam sters pe jos cu Mas, si asa va fi si la anu.Pacat ca nu-l are pe Ham coechipier la Ferrari, sa vedem cum se descurca fara fara carca lui Ron. Pentru un pilot care aterizeaza la cea mai galonata echipa, intr-un an in care testele au fost interzise cu un monopost care ii era strain(doar testele din februarie) eu zic ca s-a integrat perfect.La anul monopostul va beneficia din plin de feedback-ul spaniolului, asa ca ciripitorii de la mecliars pot sa fie ingrijorati:)-deci, cu masina de pe locul 3 a terminat pe 2.Pe cat a terminat Ham?
    17 8
  • toreador023
    Fisichella&Massa
    va mai aduceti aminte de duo asta?..cind ambii erau la Suaber...chiar si atunci, Massa era dominat net de coechipier!...
    Massa era considerat un pilot mai talentat si valoros...in ciuda faptului ca, mai mereu distrugea masinele Sauber...
    p.s. tre sa recunosc ca Massa, doar odata a dominat un coechipier...si acela a fos Kimi!!..
    18 2
  • toreador023
    Pe Kimi vodca l-a dominat, nu Massa:))
    18 3
  • toreador023
    Kimi
    posibil:)
    8 2
  • marianel
    kimi
    ai dreptate!
    Kimi
    7 1
  • e frumos ,da nu prea....
    La dominat prin ordinul radio : "Let him pass" :)))
    5 7
  • useri...si nu prea
    Ce distractiv trebuie sa fie sa postezi sub mai multe nume :)))) Bravo ! Cu din astia ca voi o sa ramana numele lui Kimi in permanenta in discutii :))))
    3 14
  • "A fost un an minunat pentru mine"
    Si ai pierdut.Tine-o tot asa.Saracu dupa cursa de la Abu Dhabi nu mai avea aer,asa de minunat a fost.Ha,ha,ha.
    6 8
  • massa
    Ii urez lui Massa sa castige campionatul in 2011.Sa vezi ce an minunat va fi pt. alonso.
    10 8
  • Alonso
    Alonso
    Mi sentivo davvero male dopo sono riuscito a vincere il trofeo nell'ultima gara di Abu Dhabi .. mi sentivo ancora molto male, ma ho voluto godere i miei avversari.
    Vi prometto che il prossimo anno non mi soffocare come lo zingaro da riva
    3 7
  • Hamilton lewis
    to moldoveannu-lonely soul whit love..
    I learn italian but only in 4 place this year. But yeah, DNF is still my speciality, I promise my self next year I do it again!
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru