Alonso, încântat să se dueleze cu Webber în Eau Rouge

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.08.2011
Fernando Alonso spune că a fost încântat să aibă un duel roată la roată cu Mark Webber în virajul Eau Rouge de la Spa-Francorchamps, chiar dacă a fost depăşit de australian.

Marele Premiu al Belgiei a oferit numeroase depăşiri în cursa de duminică, însă cea care a impresionat cel mai mult fanii Formulei 1 a fost cea realizată de Mark Webber în faţa lui Fernando Alonso în celebrul viraj Eau Rouge.

Chiar dacă a fost învins, pilotul Scuderiei Ferrari spune că s-a bucurat la fel de mult de această luptă, întrucât agreează duelurile într-unul dintre cele mai apreciate viraje din calendarul competiţional.

"A fost o luptă bună, cu Webber este întotdeauna bine să te lupţi, pentru că are mult respect pentru toată lumea, joacă corect şi nu există probleme. Aşa că a fost bine. Este întotdeauna foarte special să te lupţi în virajul Eau Rouge", a precizat el.

Declaraţiile sale vin după ce Webber afirmase la conferinţa de presă de după cursă că a reuşit aceasta depăşire spectaculoasă datorită experienţei pe care o are Alonso în Formula 1, întrucât orice greşeală în acel moment ar fi rezultat într-un accident grav petrecut la viteze de peste 300 km/h.

"A fost o luptă bună.

A fost o recompensă că totul a mers bine, dar ai nevoie de doi băieţi pentru ca lucrurile să iasă bine. Poţi să faci asta cu Alonso, este un băiat de clasa mondială care ştie când suficient este suficient", a explicat australianul duminică.

După ce a fost depăşit de Webber, Alonso a retrogradat pe locul patru după ce a fost surclasat şi de Jenson Button, iar spaniolul admite că şansele la titlul mondial scad cu fiecare cursă.

"Cu fiecare cursă este mai greu. O cursă mai puţin înseamnă 25 de puncte mai puţin disponibile şi diferenţa mai mare, pentru că ei (n.r - Red Bulll) continuă să câştige. Este posibil din punct de vedere matematic, trebuie să continuăm să luptăm,dar în acest moment ei fac o treabă fantastică. Monza este cursa de casă pentru Ferrari, toţi vrem să ne descurcăm bine acolo şi vom încerca să facem un efort suplimentar pentru a lupta pentru victorie", a mai precizat el.

Via | Adam Cooper | FIA

Comentarii (8)

  • alonso & webber
    Jos palaria. 2 "gents" in adevaratul sens al cuvantului!
    19 0
  • Alo si Web
    Sunt prieteni in padoc iar pe pista se respecta indiferent cine ataca. Nu cred ca daca in locul lui Alonso era Vettel australianul ar mai fi atacat:)
    13 3
  • Sunt suta la suta de acord cu antevorbitorii mei, cu mentiunea ca Webber l-ar fi atacat si pe Vettel.Din pacate nu este lasat de echipa.
    9 2
  • Inca ceva
    Depasirea lui Webber a fost una dintre cele mai tari depasiri care s-au vazut vreodata in F1.
    5 2
  • superdepasire
    Webber este mai bun decat Vettel si Massa decat Alonso! (asta in vise,bineinteles)
    3 1
  • mi-a stat inima un moment cand am vazut manevra lui Webber .
    3 1
  • mobius
    o problema de bun simt
    Manevra a fost posibila pentru ca a fost vorba de Alonso, care este un pilot rational si cu mult bun simt ( el nu a provocat niciodata un accident). Daca ar fi fost Hamilton, ori Webber nu ar fi incercat, ori aveam acum in cel mai bun caz doi fosti piloti de F1. Trebuie sa ai bunul simt sa vezi pana unde poti sa fortezi. Alonso are acest bun simt si asta printre altele il deosebeste de multi altii cu mari pretentii. Am toata stima pentru Webber care a apreciat ce a facut Alonso in situatia pe care el (Webber) a provocat-o.
    6 0
  • Mobius are dreptate..cred ca Webber ar fi atacat si in cazul lui Vettel,nu se stie niciodata,insa nu cred ca ar fi fost lasat sa treaca,fara sa provoace vreun accident asa cum sa intamplat in cazul lui Alonso si nu a fost singura depasire de acest gen in care Fernando sa nu fi dat dovada de maturitate,presupun,preferand sa termine cursa,decat sa faca vreun accident.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru