Alonso, increzator ca Ferrari poate castiga titlul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.04.2011
Fernando Alonso este optimist in privinta sanselor la cucerirea titlului mondial, in ciuda unui debut modest de sezon.

Fernando Alonso a inceput sezonul 2011 al Formulei 1 cu un loc patru in Marele Premiu al Australiei, iar monopostul Ferrari nu a fost suficient de rapid pentru a emite pretentii la victorie.

Cu toate acestea, pilotul Scuderiei Ferrari ramane increzator in sansele sale la cucerirea celui de-al treilea titlu mondial, intrucat sezonul este abia la inceput, iar echipele vor introduce treptat noi update-uri.

"Cred ca da, asta speram si acesta este obiectivul nostru", a declarat spaniolul cand a fost intrebat daca poate castiga titlul. "In Australia nu am fost atat de rapizi pe cat ne-am asteptat, dar mai avem 18 curse in fata. Suntem Ferrari, oamenii asteapta multe de la noi, este o buna motivatie, dar si o presiune suplimentara. Cand termini pe trei sau patru pare un dezastru, dar nu prea sunt de acord. Nu este un rezultat rau dupa ce am vazut in Australia. Trebuie sa fim calmi si sa ne facem treaba - suntem suficient de puternici pentru a lupta pentru campionat. Competitorii nostri sunt puternici - ii respectam foarte mult - si nu este usor sa luptam cu McLaren si Red Bull, dar este o provocare frumoasa pentru toata lumea".

Alonso a admis insa ca Ferrari are nevoie de un rezultat bun in Malaezia pentru a putea ramane in plasa rivalilor de la Red Bull si Mclaren.

Via | BBC Sport

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (14)

  • A mai zis asta anul trecut si toti au ras de el. Dar ghinionul nu-l poti anticipa.
    16 7
  • Sa fie...
    ...am incredere in el! Si-n ceilalti, deopotriva. Ma surprinde McLaren, ce sa va spun, contrar tuturor declaratiilor. Mercedes, deasemeni-(re)vine puternic din urma. O surpriza mai buna ca alta. Spectacol sa fie!!!
    12 1
  • vrea 3 titluri
    ....iar ma apuca rasul ( mai mare RASUL decat LEUL ), acum hai cu voturi negative... daca se crede la ferrari asta inseamna si titluri mondiale......
    9 19
  • TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
    Este tare omul asta, asa a zis si anul trecut si cu o trompeta de masina a fost foarte apropae sa castige. Este unul dintre cei mai buni soferi de F1, se bate de la egal la egal cu R&B si McLAren, pacat ca nu are cu ce.
    15 11
  • ghinion?
    Cand alti sunt mai rapizi ca tine,se cheama ghinion?trompeta zilei
    8 14
  • Simțul umorului la Mercedes!
    http://www.youtube.com/watch?v=HRpXqbaSDzE&feature=player_embedded

    Merită văzut!
    11 2
  • @marius_kji
    Mi-e greu sa inteleg cum un fan adevarat al F1 poate fi sustinatorul infocat al unei echipe fara traditie. Probabil pana acum 1 an s-a uitat la fotbal si cum nu stie foarte multe despre F1 tine cu cei mai tari..
    10 3
  • Zillya
    adevarul neumflat de prea mult entuzuasm
    "Alonso s-a batut la titlu cu o jale de masina .."

    - a avut la Monza cea mai rapida masina pe acel tip de circuit
    - in Corea a abandonat Webber
    - la Hockenheim ...... inca o "victorie"

    Cu atatea ghinioane ale celorlalti care chiar s-au luptat coechipieri fiind, Alonso a fost aproape de titlu, chiar a avut prima sansa in ultima cursa, dar a esuat lamentabil pentru ca:

    - s-a calificat prea in spate, mult in spate fata de potentialul masinii care pe final de campionat s-a apropiat de RBR. N-ar fi fost asta de ajuns, dar:
    - nu s-a descurcat nici in cursa desi s-ar fi putut, pentru ca desi Ferrari era usor mai slaba decat RBR nu erau doar RBR in fata, era doar unul .... si nu avea nevoie de victorie ci doar de un loc 5 parca, deloc de neobtinut.

    Deci, cred ca Button, Hamilton, Kubica, Petrov ar face o treaba mai buna la Ferrari. Timpul va aduce aceasta certitudine si celor de la Ferrari.
    6 9
  • marius
    Pilot mare este acela care castiga o cursa in fata unei masini mai rapide care RAMANE in cursa pana la final si nu are ghinioane.

    Sa castigi un campionat pe o masina mai putin rapida cand ceilalti au mari probleme, ghinioane iar nu te face as in pilotaj.

    Oricum, de unde stiti ca masina Ferrari nu este buna si ca nu cumva pilotul e problema????
    5 10
  • unui fan iubitor..
    Alonso a castigat 5 curse in 2010. Evident le-a castigat pe toate din pura intamplare.Cand un pilot este desemnat de majoritatea echipelor cu care este in competitie ca fiind cel mai bun stiu ca doare, doar aia nu au cum sa se priceapa la F1 asa ca cum te pricepi tu, fan nelogat, asa ca, nu-ti mai ramane decat mistorcareala si provocarea lejera, dupa posibilitati.Mult succes in continuare.
    8 2
  • marius
    Daca Alonso este cel mai bun atunci Hamilton care l-a invins pe campion din postura de debutant ce o mai fii?
    Si de unde stii ca majoritatea echipelor l-au "desemnat" pe Alonso ca fiind cel mai bun?
    0 7
  • "PROBABIL"
    Obiectiv vorbind Alonso a castigat cel putin doua curse in 2010 pe baza ghinionului altora,ma refer la Bahrein si Corea de Sud ca sa nu mai vorbesc de Hockenheim!!!Deci nu a avut ghinion ,a avut noroc ca s-a batut pana in ultima etapa si a pierdut.Eu nu tin cu o echipa ci cu un pilot(Senna,Hakkinen,Montoya si acum cu Vettel).Daca Vettel ar ajunge la Ferrari in viitor ar fi foarte bine pt. F1 si sunt sigur ca va ajunge la cea mai frumoasa echipa din F1.Si ca sa inchei Alonso nu va castiga nici un campionat cu Ferrari,asa ca o sa fie DURERE mare.Ciao
    1 8
  • marius
    @diesel
    unde vezi tu mistocareala? Si de ce interpretezi ce nu iti convine drept provocare lejera?
    Am prezentat un punct de vedere obiectiv. Asa A FOST! - indiferent daca tie iti este pe plac fanule mai legitim in pareri prin simpla logare. Ai sesizat ironia cred.
    0 7
  • Altadata se inghesuiau fanii cu explicatia ca Tata Ron, favorizat Ham, ca daca si ca parca .... ca daca nu era favorizat Ham ce treaba buna facea Alonso.
    Dar gata, niciunul. A picat treaba. Pentru ca se pare ca era invers. Alonso tot ducea munca de sabotare a lui Hamilton (sau cel putin incerca) surprins fiind de valoarea acestuia si negasind rezolvare acolo pe pista asa cum ar face un pilot mare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru