Alonso, încrezător că poate termina pe podium cursa din Belgia

de Daniel Popescu
Duminica, 24.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este optimist că are posibilitatea să obţină un podium la Spa-Francorchamps, însă admite că lupta cu Red Bull şi Williams va fi dificilă.

Esential 4 este locul obtinut de Fernando Alonso in calificarile din Belgia
2 este numarul podiumurilor obtinute de Fernando Alonso in acest sezon (China, Ungaria)
Fernando Alonso a obţinut locul patru în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei, în spatele celor doi piloţi Mercedes şi a lui Sebastian Vettel de la Red Bull Racing.

În contextul în care cei de la Williams erau consideraţi principalii rivali pentru Mercedes, Alonso este surprins de performanţa obţinută, mai ales că l-a învins categoric şi pe coechipierul său Kimi Raikkonen, care va lua startul de pe opt.

"A fost o surpriză plăcută. Ne aşteptam ca Williams să fie puternici aici, dar cred că circuitul umed a mascat adevăratul lor ritm, aşa că duminică ne putem aştepta să fie foarte competitivi pe uscat. Sunt în faţa celor de la Williams şi la o secundă în faţa coechipierului meu, care a câştigat aici de patru ori, aşa că până acum a fost un weekend perfect", a declarat el.

Alonso priveşte cu încredere spre cursa de duminică şi consideră că are şanse reale la podium, însă admite că va fi dificil să-i ţină în spate pe cei de la Williams şi pe Daniel Ricciardo, care pleacă din spatele său.

"Vom vedea, dar cred că există posibilitatea (n.r - unui podium).

Cred că prin locul patru suntem într-o poziţie bună. Avem oameni cu un ritm bun în jurul nostru, cum ar fi Ricciardo şi piloţii Williams, aşa că va trebui să muncim din greu pentru a fi pe podium. Dar ştim că Mercedes a avut unele probleme mecanice în ultimele curse, aşa că trebuie să profităm de orice oportunitate", a adăugat el. 

Comentarii (2)

  • Ai profitat de I-ai umplut de singe.
    2 0
  • pe podium, dar in a doua grupa valorica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru