Alonso, încrezător că va câştiga mai multe puncte decât Vettel în ultimele două curse

de Daniel Popescu
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso crede că va fi capabil să câştige mai multe puncte decât Sebastian Vettel în ultimele două curse ale sezonului. Va fi însă suficient pentru a recupera decalajul de 10 puncte?

Cu două curse înainte de finalul sezonului, Fernando Alonso are de recuperat 10 puncte în faţa lui Sebastian Vettel pentru a-şi asigura al treilea titlu mondial.

Deşi admite că nu are la dispoziţie cel mai rapid monopost, pilotul Scuderiei Ferrari şi-a exprimat încrederea că va reuşit să câştige mai multe puncte decât Vettel la Austin şi Interlagos, fără însă să precizeze dacă anticipează şi surclasarea germanului în clasamentul general.

"Am încredere în echipa mea, în mine însumi şi suntem sinceri cu noi înşine. Ştim că nu avem cel mai rapid pachet şi că în medie am fost pe şase sau şapte în calificări, aşa că sesiunile de calificări nu sunt punctul nostru forte. Punctul nostru forte este să câştigăm mai multe puncte duminica decât ceilalţi şi sunt sigur că vom face asta în următoarele două curse", a declarat spaniolul în paddock-ul circuitului de la Austin.

Urmareste Automarket
Între timp, Vettel se gândeşte deja la perspectiva de a deveni cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie şi doar al treilea pilot care câştigă trei titluri consecutive, după performanţele similare realizate de Juan Manuel Fangio şi Michael Schumacher.

"Cred că ar fi incredibil.

A fost un an lung, un sezon dificil. A fost foarte provocator şi diferit în multe feluri de sezoanele precedente. Cred că am învăţat mult şi am făcut mai puţine greşeli în acest an. Avem un monopost foarte competitiv şi am avut unul de la începutul sezonului. Poate că uneori nu a fost suficiet de bun pentru a câştiga titlul, dar suficient de bun pentru a câştiga puncte care ne pun într-o poziţie bună pentru a lupta pentru titlu", a precizat el.

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (2)

  • GrosJan
    Rbr nu au avut la inceput de campionat un monopost cu care sa lupte pentru titlu. Concurenta trebuia sa profite mai mult atunci. Alonso are inca sansa lui, dar, ca intotdeauna, depinde de aparitia evenimentelor neasteptate.
    8 3
  • Pai, concurenta (Ferrari) a profitat din plin. Sa nu uitam ca in cursa numarul 2, Malaezia, Alonso a castigat desi nici macar el nu se astepta la asta...la ce tigaie de masina era atunci Ferrari, nici nu ma mir ca victoria aia l-a luat si pe Alonso pe nepregatite.

    N-au profitat in schimb McLaren, care, daca n-aveau atatea probleme cu echipa de mecanici si cu fiabilitatea, puteau fi un contracandidat foarte puternic pentru RBR. Sa nu uitam ca Hamilton a pierdut (fara nici o greseala din partea lui) cateva curse in care efectiv zburda pe circuit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru