Alonso: "Inginerii vor crea un sunet sexy pentru motoarele turbo"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.01.2011
Fernando Alonso este convins că inginerii vor găsi soluţii tehnice pentru că sunetul motoarelor turbo care vor fi introduse în 2013 să rămână la fel de puternice.

Formula 1 va adopta motoare turbo în patru cilindri începând din sezonul 2013, în încercarea de a se apropia de cerinţele tot mai ecologice ale industriei auto.

Unul dintre potenţialele dezavantaje ale acestei schimbări este reducerea drastică a sunetului produs de motoare, o caracteristică definitorie pentru Formula 1. Totuşi, Fernando Alonso, unul dintre piloţii de referinţă ai Formulei 1, este încrezător că inginerii vor găsi soluţii pentru a remedia problema şi pentru ca sunetul unităţilor să fie cât mai atrăgător pentru fani.

"Schimbarea nu va fi una majoră pentru pilot. Din cockpit noi auzim oricum doar 5-10% din zgomotul ambiental. Pentru fani sigur că este important, dar sunt sigur că inginerii vor lucra, de exemplu, la evacuări pentru a se asigura că sunetul este suficient de sexy", a declarat spaniolul în cadrul unei intalnitri cu jurnaliştii la evenimentul Wrooom găzduit de Ferrari.

Via | GMM

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (23)

  • Adevarat, nu poti sta fara doape in urechi mai aproape de 70-80 m de circuit in timpul unei curse oricat de fan F1 esti. Iti bubuie timpanul.
    28 28
  • Ehe .. ce vremuri! Îmi aduc aminte cum că odată inginerii lucrau ca motorul să fie doar mai puternic, mai uşor, mai compact şi mai fiabil. Acum trebuie să lucreze cumva şi să rămână sunetul "suficient de sexy".
    23 21
  • ctlnmihai
    Dap de un sunet sexy mai avea Alonso că gesturi sexy ştie să arate ..a se vedea finalul cursei de la Abu Dhabi
    32 33
  • Sexi..
    Pe vremuri nu prea conta ce faci cu petrolul, lucrurile s-au schimbat, poluam prea mult iar constructorii, fara exceptie sunt preocupati de tehnologia verde, asa ca F1 nu are cum sa "scape". Sunetul va fi acolo, la fel de intens, sper ca "hibrizii" din 2013 sa se ridice la performanta monoposturilor actuale.Ferrari fac eforturi sa amane inevitabilul, insa singuri, eventual cu Mercedes, au o misiune dificila.Deocamdata astept cu nerabdare sa-l vad si sa-l aud pe Fernando in monopostul F11, unul care se prefigureaza al naibii de sexi:)
    25 28
  • ctlnmihai
    Iar motorul din 2013 poate se fie asta nu doar Alonso..
    27 23
  • ctlnmihai
    Motoarele ferari sunt ideale la explozie..
    27 28
  • @diesel08
    bine grăieşti însă am aşa o presimţire sora cu realitatea cum că fiind mari interese financiare în joc, cu sau fară calea aleasă de F1, nu se vor opri oamenii noştrii până nu vor arde şi ultima picătură de petrol de pe Pământ.
    23 17
  • @F1_Zone
    Da, acel moment nu e chiar atat de departe, cei din F1 vor trebui sa invete sa faca si altfel de motoare, sa foloseasca alti combustibili.Problema e, daca tot vorbim de sunete sexi, ca un posibil viitor monopost electric ne va rapi in totalitate muzica:)
    11 22
  • @Alonso
    Si se va schimba regulamentul pt a puncta si sexualitatea motorului intr-un mare premiu :D

    Alonso spune povesti de adormit copii - inginerii sunt interesati sa scoata si ullima picatura de performanta din motor si monopost si nu vor face nici un compromis de la aceasta doar de dragul "sexualitatii"
    27 19
  • @Cyrus
    bine că Alonso nu citeşte pe automarket.ro (cred) altfel i-ai distruge fantezia ... se vede că munceşte din greu în ultimul timp, nu a mai plecat de la uzină .... şi a început sa vadă sexualitate într-un eşapament de Ferrari ... nu săriţi, mare parte din timbrul motorului depinde de eşapament .... ba săriţi, nu la timbru m-am referit ...
    24 16
  • GPL
    Sa le treaca pe gaz
    22 13
  • @F1_Zone
    F1_Zone, se pare ca Alonso a intrat totusi pe automarket.ro, dupa numarul de manute rosii :)
    A votat atat de pe comp, cat si de pe smartphone :D
    14 12
  • bunica
    lui Cyrus
    sa vezi deseara...
    2 12
  • bunicu
    @Cyrus
    asa votezi tu?:)))
    10 13
  • moldovene, iti dai voturi?:))
    9 13
  • @bunicu
    Eu n-am votat deloc.
    Se pare ca Alonso si-a indemnat si prietenii sa voteze
    13 3
  • @cyrus
    Alonso indeamna pe toata lumea sa voteze el este peste tot inclusiv in mintea ta:)
    4 11
  • @Cyrus
    vrei să le vezi pe cele verzi mai multe? Doar spune Da şi se rezolvă. Chit că pun tot cartieru' să voteze.
    Ce-i drept nu are importanta decat in sensul ca ne indica in ce masura are efect ce scriem, dar nici vorba sa poată avea acesti votanti rosii un efect hotarator asupra scorului.
    45 2
  • bunica
    lui bunicu
    Alonso avotat,si-a turnat si niste Red Bull in laptic de-a avut atata frenezie!
    2 0
  • @bunico
    stai că n-ai văzut nimic ...
    3 1
  • bunica
    Alonso
    sa explic:n-am nimic cu pilotii Ferrari, dar aceasta pare rostita de cineva care vrea sa se impopotoneze cu charisma lui Eddie Irvine!Scuzati-ma copii si mamici,dar conotatia devine atit de libidinoasa incit pare opera unuia care se ma...(BIP!)in cokpit cu motorul turat la maximum!
    0 0
  • să explic: n-am nimic cu oamenii respectabili, doar cu cei care se pretind aşa. Adică, "sunt o bunică respectabilă, vă rog să mă scuzaţi acum, o să am un moment în care mă exprim ca la uşa cortului, după care .... revin la a fi o doamnă, bineânţeles ..."

    acum, tanti de la Cluj, chiar Alonso ne vorbeşte despre evacuări sexy de Ferrari, sau mă rog, evacuări cu sunet sexy. Vestea proastă este că ăsta este singurul mod în care îşi poate arăta ataşamentul faţă de Ferrari, că de titluri nici vorbă în era Alonso la Ferrari ...

    şi dacă te chinuie aşa tare felul in care este luat Alonso peste picior pe un site (aşa ca să de mai dezmorţim şi eventual mai ridicăm tensiunea celor care nu reuşesc să privească F1 mai detaşat), ai şi tu suficient curaj să-l recunoşti pe Alonso de favorit din postura de user logat. Trebuie doar sa-ţi aminteşti parola. User-ul ţi-l spun eu ....
    0 3
  • bunica
    ce tot spui?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru