Alonso insistă că va câştiga mai multe puncte decât Vettel la Austin

de Daniel Popescu
Duminica, 18.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso este convins că va câştiga mai multe puncte decât Sebastian Vettel în cursa de la Austin, deşi pleacă de pe locul 8 al grilei de start, în timp ce germanul este în pole position.

Esential 10 puncte este avansul lui Vettel in clasamentul general in fata lui Alonso
4 este locul pe care trebuie sa termine Alonso cursa de la Austin pentru a avea sanse matematice la titlu si in Brazilia, daca vettel va castiga cursa
38 este avantajul de puncte pe care trebuie sa-l obtina Ferrari in fata lui Red Bull la Austin pentru a ramane cu sanse la titlul constructorilor
Fernando Alonso şi-a exprimat încrederea înaintea Marelui Premiu al Statelor Unite că în cursa de la Austin va reduce diferenţa de 10 puncte care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general, însă speranţele sale păreau năruite după ce a obţinut doar locul opt pe grila de start.

La finalul calificărilor, pilotul Scuderiei Ferrari a continuat însă să mizeze pe aceeaşi declaraţie, chiar dacă nu a reuşit să-şi argumenteze opinia.

"Ştiam că va fi complicat.

Am început de pe şapte în Abu Dhabi şi voi începe de pe opt aici, aşa că poziţia este mai mult sau mai puţin aceeaşi. Ne luptăm să ne calificăm în Q3, aşa că am ajuns aici printr-un miracol şi mizăm totul pe speranţă. Încă mai cred că duminică vom reduce diferenţa faţă de Vettel. Pleacă din pole şi are un ritm bun de cursă, dar cursa este lungă şi vom vedea dacă vom profita de oportunităţi. Aşa cum am spus, dintr-un motiv oarecare, am un sentiment ciudat că duminică vom reduce diferenţa", a declarat spaniolul.

Vettel va deveni matematic campion mondial în cazul în care câştigă cursa şi Alonso termină cel mult pe locul cinci, însă pilotul echipei Red Bull susţine că se gândeşte doar la propria cursă şi mai puţin la poziţionarea rivalului său.

"Nu simt nimic special, trebuie să avem grijă de noi. Cea mai bună strategie este să lăsăm capul jos şi să dăm tot ce avem mai bun. Sunt foarte mulţumit de pole, dar până acum nimeni nu a câştigat niciun punct.

Am văzut în ultima cursă cât de repede se pot schimba lucrurile şi ai multe oportunităţi dacă pleci din spate. Ne vom concentra pe cursa noastră, iar obiectivul nostru este să asigurăm titlul constructorilor pentru echipa", a explicat el.

Red Bull va fi matematic campioana mondială la constructori dacă Ferrari nu câştigă la Austin cu 38 de puncte mai mult decât echipa austriacă, corespunzătoare unei clasări pe primul şi al treilea loc.

Comentarii (26)

  • sigur e bine tradus articolul?
    7 2
  • da hebb, e bine tradus articolul
    7 2
  • Cum e aia cu ... "speranta moare ultima?". Pare absolut incredibil cum mai poate spera sa fie in fata lui Vettel cand ei nu au fost pe nicaieri pana acum. Tare curis sint cum se va desfasura concursul. Vine un OZN si deodata cele doua Ferrari o sa fie avioane ?
    PS: ar fi frumos un 1-2 sau 1-3 pentru Ferrari. Dar la ce au aratat pana acum nu vad sa existe nici o sansa.
    PS2: de fapt ar exista o sansa dar e putin probabila ... sa iasa din concurs din cauze diferite (accident sau defectiuni diverse) primii 6-7 din fata lor. Ceea ce e prea putin probabil :)
    5 5
  • Circuitul e nou, aderenta scazuta, prima curba e grea, motoarele incep sa se uzeze...nu e totusi exclus sa vedem mai multe abandonuri decat de obicei.
    3 1
  • GrosJan
    mai putin cu vorbaria, sa insiste in cursa.
    4 4
  • GrosJan
    dar daca ma uit la fata lui din poza, ce nu spune omul la betie ...
    8 8
  • GrosJan
    "Ne luptăm să ne calificăm în Q3, aşa că am ajuns aici printr-un miracol"

    ignora ca Massa s-a calificat mai bine. El tine tot placa aia stricata ca numai megatalentul lui aduce Ferrari in Q3 ca altfeeel, era rau de tot pentru Ferrari.
    6 7
  • da. ar fi un miracol sa castige titlul in anul acesta. nimeni nu neaga talentul sau, dar pe langa talent mai trebuie sa ai si un monopost capabil macar de locurile 2-3 constant in calificari. totusi la ce monopost au avut ferrari anul acesta este un miracol ca este inca in lupta pentru titlu.
    10 0
  • Uite o parere pertinenta, venind din partea unui admirator Ferrari.

    MIracolul a venit si pe fondul lipsei de forma /consistenta aratate de contracandidati pe la inceputul sezonului...acuma insa, mai pe final, RedBull zbarnaie nu alta; cam toata lumea a inceput sa inteleaga pneurile, nu prea mai e loc de cadouri...decat poate o defectiune tehnica (oricand posibila, totusi).

    Cadoul, daca o sa fie, va veni din partea lui Massa, daca cumva reuseste sa-i ia fata lui Webber la start (la ce starturi ia Webber, e realizabil targetul asta) si apoi sa-l incetineasca, ajutandu-l pe Alonso sa-l depaseasca. Si apoi sa se lase el insusi depasit (moment in care o sa huidui din tot sufletul, pentru ca urasc astfel de faze).
    Alte cadouri, cam greu.
    3 2
  • Sunt eu fan Ferrari insa citind titlul articolului, ma intrebam daca Alonso nu a fumat ceva. :D
    6 1
  • GrosJan
    uite alt fan ferrari (blue), cu alta parere pertinenta.
    scuderio, te inseli, sunt multi care neaga talentul sau, fiind de parere ca a avut mare noroc cu alea doua titluri. Iar la Ferrari doar braveaza. De fapt nimeni nu poate baga mana in foc ca nu ar fi castigat altul macar un titlu cu ferrari in ultimii trei ani.
    3 5
  • Florin
    @daniel popescu
    Puteai sa pui si tu alta fotografie cu Alonso!
    Voi faceti misto de el?
    4 0
  • @GrosJan....or fi multi cei care neaga talentul sau dar te asigur ca sunt mult mai multi cei care spun ca e cel mai bun de pe grila. Oricum, nu are nimeni de unde sa stie cine e cel mai bun...numai in cazul in care am lua toti pilotii si le-am da la fiecare acelasi material de concurs(acelasi motor,cutie,sasiu....etc). Atunci vom sti cu siguranta cine e cel mai bun.
    6 1
  • @Florin: Nu. Este una dintre putinele fotografii cu Alonso (adica cu fizicul lui Alonso, nu cu Alonso in monopost) care apar pe site-ul de presa al Scuderiei pentru Marele Premiu din SUA...
    3 1
  • Daca vreti, va invit pe fiecare dintre voi sa faceti un tabel cu cei mai buni 10 piloti de pe grila de anul acesta intr-un document (text,word,pdf etc), sa mi-l trimiteti pe mail si daca administratorul site-ului o sa-mi permita, o sa postez in articolul de dupa cursa din Brazilia topul facut de voi.
    5 0
  • Pentru Fernando cred ca era mai bine daca termina pe 11 si nu pe 8.
    Ce poti spera la mai bine cand ai in fata ta pe Grosjean si Maldonado ? (glumesc desigur, nu am nimic cu cei doi si am impresia ca s-a exagerat foarte mult in pedepsele primte de ei).
    Prima curba va fi foarte interesanta. Toata lumea o sa vrea sa treaca, intrarea e larga incit incap 4 masini, dar la iesire doar 2.
    Poate castiga Alonso aici? Sigur ca poate. Doar a castigat in Valencia de pe locul 11. Doar ca diferentele nu se compara.
    Judecind dupa calificari cle doua titluri sint deja date. Daca nu e asa si mai avem ce vedea la Sao Paolo e si mai bine :)
    3 1
  • alonso
    Alonso, alaturi de Schumacher, este pilotul cu muschii gatului cel mai mult dezvoltati. Unii piloti(Vettel, Perez, Kobayashi, Grosjean s.a.) din F1 nu au muschi pe picioare cat are Alonso muschi la gat. Muschii gatului sunt unii dintre cei mai importanti si cei mai des supusi efortului in F1. Ceea ce ne demonstreaza pregatirea fizica a pilotilor. Alonso poate sustine cu gatul greutati pe care noi, barbatii obisnuiti, le putem sustine(poate greu) cu bratele.
    Cam asta e in mare si succint fizicul lui Alonso, pentru ca unii comentau despre acest lucru.
    Ce va fi in cursa... Nimeni nu stie. E normal sa-si pastreze optimismul pana in ultima secunda a cursei din Brazilia. E un mare pilot, a vazut destule si n-are de ce sa renunte. O diferenta de 10 puncte se poate pierde usor sau se poate mari usor.
    Ii urez succes lui Alonso. Sper sa fie rasplatit pentru tot efortul(fizic sau psihic) pe care-l depunde la fiecare cursa.
    2 0
  • GrosJan
    @modre, ca bine zici - acelasi material de concurs.
    Alonso a fast batut de Hamilton pe acelasi material de concurs, si in clasament si ca timpi in cursa. A avut abandonuri Hamilton ca altfel era jale pentru Alonso. Deci nu e cel mai bun. Sondajul de opinie nu-ti garanteaza ca e cel mai bun. E subiectiv. A zis unul ca TOŢI sunt de acord in legatura cu talentul lui Alonso iar eu am negat asta. Cel putin eu nu il consider talentat ci norocos (in ultimul timp a avut destul cu abandonurile lui Vettel altfel nu era nici macar in cursa pentru titlu).
    1 2
  • vettel va abandona
    0 1
  • GrosJan
    buna poza asta cu Alonso :)
    El zice ca doar nu-l doare gura, niciodata nu l-a durut, a dat gogosi la fani hat ...
    Deci zice, si daca pica norocul sa iasa cum a zis ar spune "v-am spus eu..." iar fanii vor pica precum mustele: "vai, vai cata vointa, cat talent, cata daruire. Stia el magnificul ce poate ...."
    1 1
  • dap, arata cam cherchelit Alonso in poza. Si se spune ca e de acum de la Austin poza ...
    0 0
  • Alonsa asta zici ca este Boneti in declaratii:))
    1 0
  • @GrosJan: Nu este nevoie sa minti, nu uita ca am mai avut odata o discutie despre cine a fost mai bun in 2007, cu acelasi material de concurs si a iesit pe baza rezultatelor oficiale de pe www.f1.com, ca cel mai bun dintre Alonso si Hamilton a fost Alonso. Daca tie nu-ti convine, poti sa minti nu-i bai dar sincer nu cred ca este nevoie. Am discutat pe baza faptelor din teren, si nu pe baza viselor erotice ale tale cu Alonso. Sincer nu inteleg nevoia de a minti, nu de alta dar daca tot il urasi pe Alonso cred ca nu este nevoie si sa minti. Si in loc de a fi subiectic as prefera sa fi obiectiv asta evident daca esti capabil de asa ceva. Daca nu esti capabil as fi obiectiv te rog frumos sa-ti tii parerile pentru tine, pentru ca nu esti capabil sa aduci argumente cu care sa le sustii si intr-o discutie conteaza si argumentele nu numai visele tale erotice cu Hamilton. Sper ca putem inchide subiectul "Cine a fost mai bun dintre Alonso si Hamilton in 2007", odata pentru totdeauna, pentru ca am adus argumente atat pentru a-mi sustine idea cat si pentru a le sustine pe ale tale, singura parere de rau este ca tu nu ai adus nici un argument nici pana in ziua de astazi ca dovada ca nu faci decat sa arunci cu noroi in Alonso fara nici un motiv evident.
    3 0
  • Alonso cred ca e nebun.
    1 0
  • GrosJan
    @Andrei, tu ai vise erotice cu Alonso. Nu eu sunt extraentuziasmat de el. Si da, la- batut Hamilton pe Alonso indiferent ce crezi tu ca ai mai discutat. Ham a venit pe 2 iar Alo pe 3 atunci. In plus, ia cursa de cursa sa vezi cum il batea ca timpi pe tur pe Alonso mai mereu.
    0 3
  • GrosJan
    pfaaai, ce comm mi-a scapat. Ala cu muschi gatului la Alonso ... (la 19:18)
    Se pare ca nu au altii pe picioare ce are Alonso la gat .... muschi nu altceva. Si ce sustine Alonso (greutati) cu gatul se pare ca noi muritorii de rand nici nu putem urni. Deja i-a facut de ras si pe cei mai versati halterofili. Pudzianowski a tot incercat sa afle secretul muschilor lui Alonso de la gat.
    Tu ai scris acolo Andrei, right? vise cu fizicul lui Alonso? Erotice sau nevrotice?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru