Alonso îşi propune să termine pe podium în China şi Bahrain

de Daniel Popescu
Joi, 28.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso şi-a stabilit ca obiectiv să termine pe podium în următoarele două curse înainte de a începe în forma sezonul european al Formulei 1.

Fernando Alonso a abandonat în al doilea tur al Marelui Premiu al Malaysiei după ce a rămas fără aripa faţă în urma atingerii uşoare a monopostului lui Sebastian Vettel, însă spaniolul este în continuare optimist cu privire la şansele sale la titlul mondial.

Pilotul Scuderiei Ferrari mizează pe performanţe majore începând cu prima cursă europeană a sezonului de la Barcelona, însă până atunci speră să termine pe podium în China şi Bahrain.

"Dacă avem un weekend cu condiţii normale, să sperăm că avem rezultate bune în calificări şi câştigăm puncte bune. Obiectivul este să luăm mai multe puncte decât anul trecut. În China şi Bahrain am fost pe nouă şi şapte anul trecut, aşa că în acest an este relativ uşor să îmbunătăţim, iar dacă ajungem în Europa cu trei podiumuri va fi bine pentru moralul nostru", a declarat el.

Urmareste Automarket
Alonso este încurajat şi de faptul că, în opinia sa, Red Bull Racing nu a impresionat în primele două curse ale sezonului, în ciuda dublei obţinute dumunica la Sepang de Sebastian Vettel şi Mark Webber.

"Nu cred că cei de la Red Bull au fost chiar impresionanţi.

În Australia au dominat toate sesiunile şi au avut un ritm destul de spectaculos, în Malaysia ştiam că au probleme cu degradarea pneurilor, iar cei de la Mercedes au luptat cu ei până la final. Aşa că am fi putut fi pe podium. Primele două curse au fost instabile şi nu ştim încă cu adevărat poziţiile. Nu am văzut încă potenţialul în calificări şi nu ştim unde suntem", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (9)

  • In ultimul timp Alonso vorbeste prea mult si face prea putin, la fel si Button. In cazul lui Button are o scuza, masina de anul acesta este un dezastru. Imi plac in schimb Massa si Rosberg, pacat ca nu sunt lasati sa arate ce pot.
    17 20
  • @mikidutza
    Dar de Webber, postac sub acoperire, ce spui?El este lasat? I se spune s-o lase moale in schimb lui Vettel i se permite sa depaseasca desi aparent i se spune sa n-o faca! Teatru ieftin!
    21 8
  • @mikialexandrescu4ever

    Aberezi tata, de unde stii tu adevarul ca vorbeste mult si degeaba. Este un om care da tot ce poate din ceea ce stie. Lasa accidentul din cursa trecuta ca se mai intampla cand optezi pentru un risc mare. Daca nu era el , Ferrari era o echipa de mijlocu plutonului , ex Hamilton plecat de la Mclaren. Prefer sa tac si sa nu zic, si mai bine sa ma insel de fata cand va demonstra. Iar referitor la lipsa titlurilor la Ferrari, duce la un singur fapt ca, fara echipa nu poti fi invincibil. Numai bine
    5 2
  • Din aceste 2 curse, cel putin o sa castige una.
    In Australia a fost ceva trafic, iar la Malaysia a avut mare ghinion.. i se putea intampla oricui sa loveasca aripa fata mai ales in primele 3 viraje la start, unde de multe ori masinile sunt la o palma distanta...
    Acum vin 2 circuite de mare viteza unde Ferrari se simte bine cu masina de anul aceesta care este mult mai buna decat anul trecut, si sa nu uitam ca, cu o masina asemanatoare in 2010 au facut `dubla` la Bahrain.
    FORTA FERRARI
    18 5
  • Anul trecut sezonul a avut cu o cursa mai mult. Fernando a avut doua abandonuri si a terminat doar pe doi. Insa RBR aveau un monopost foarte bun. Acum dupa doua curse Alonso a bifat deja un abandon. Nu prea isi poate permite alte abandonuri. Imi place ca nu viseaza la clasarea pe prima pozitie, podium, adunam puncte si vedem ce mai e de facut. Politica pasilor marunti.
    Pacat pentru incidentul din primul tur din Malayesia. Cu el pe circuit si cu un monopost "intreg" spectacolul era altul. Nici Massa nu cadea atat de mult in spate. Puteam sa vedem o cursa cu sase pretendenti la primul loc. Cine ar fi castigat ? Nimeni nu poate prevedea :)
    7 5
  • Alonso isi propune (cu ajutorul lui Massa ) sa termine pe podium.

    Massa m-a impresionat placut in ultimul timp, incepind cu sfirsitul 2012
    6 2
  • Alonso
    Alonso nu are nevoie de ajutorul nimanui. La Sepang l-a depasit pe Massa in primul viraj si, cu putina sansa trecea si de Vettel. Daca masina va furniza performanta Alonso o va folosi la potential maxim.
    5 3
  • JugaruGabi
    @Alonso...

    maestre, Massa i-a cam facut loc lui Alonso sa treaca in primul viraj. Scoateti-va fanatismele astea din cap... si voi, si Vettelistii...
    0 3
  • Alexandru
    Alonso este un pilot de mana a doua la ca echipa pe care o reprezinta. Go Marusia!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru