Alonso: "Le datoram fanilor o explicaţie pentru depăşirea lui Vettel"

de Daniel Popescu
Luni, 03.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a justificat interesul Scuderiei Ferrari pentru depăşirea lui Sebastian Vettel asupra lui Jean-Eric Vergne de la Interlagos prin faptul că fanii echipei aveau nevoie de un răspuns oficial în această privinţă.

Fernando Alonso susţine că nu a fost deloc interesat de controversa apărută la câteva zile după Marele Premiu al Braziliei, potrivit căreia Sebastian Vettel l-ar fi depăşit neregulamentar pe Jean-Eric Vergne, câştigând astfel nemeritat titlul mondial.

Totuşi, spaniolul afirmă că Ferrari avea datoria morală de a explica fanilor ce s-a întâmplat, acesta fiind motivul pentru care echipa a cerut clarificări din partea forului mondial înainte de a considera cazul închis.

"Erau multe clipuri pe internet şi ştiam că fanii ne cer o explicaţie, aşa că a fost corect ca Ferrari să solicite o clarificare din partea FIA. Am primit un răspuns şi cred că totul s-a calmat acum. Nu am acordat prea multă atenţie zarvei care s-a creat în jurul acestui incident, dar am simţit că am datorat fanilor o explicaţie", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Alonso insistă că 2012 a fost unul dintre cele mai bune sezoane din cariera sa, în special pentru maniera dramatică în care a pierdut titlul mondial.

"A fost un an spectaculos, greu de uitat, cu moment care nu se vor mai repeta, precum victoriile de la Valencia sau din Malaysia.

Cred că am crescut foarte mult de când sunt la Ferrari, în special în ultimul an. Înainte, oamenii aveau mai mult sau mai puţin o opinie bună despre mine, dar acum remarc un nivel diferit de respect. Iar pentru a fi unul dintre marii piloţi ai Formulei 1 nu este suficient să câştigi titluri, trebuie să abordezi sezoanele la fel ca cel care tocmai s-a încheiat. Anul viitor? Sper să câştig trei sau patru puncte în plus", a adăugat el referindu-se la faptul că a pierdut titlul mondial pentru numai trei puncte.

Via ESPNF1

Comentarii (9)

  • la anu, 4 puncte, nici mai mult nici mai putin sunt ale tale.
    18 9
  • Domenicali - concediat.
    Nu stiu ce tot mai asteapta Montezemolo. Sa vina Briatore...
    13 3
  • zau ca nu se putea atasa in acest articol o fotografie mai frumoasa acestui tumefiat :))
    17 8
  • GrosJan
    @X_Zone
    fotografiile cu tumefiata de mata arata mai bine?
    8 19
  • GrosJAN
    adeseori imi fut mama in cur
    13 3
  • hasu cel adevarat
    frustrare mare la oamenii in rosu....
    7 6
  • Alonso e un mare pilot, singurul care l-a batut pe Schumacher, anul asta a concurat cu o masina net inferioara celorlalte echipe (Redbull, McLaren ) si a reusit sa tina pasul cu ei, toti cei care va bateti joc de el aratati ca sunteti niste analfabeti in ale formulei 1
    6 8
  • @sorin666 ... daca e asa mare pilot de ce pe sfarsitul campionatului a apelat la "alonso is faster then you" ... " cutie defecta" si alte manarii de genul ??? ... mare pilot a fost Kimi care a facut de 10 ori mai mult cu o masina de 10 ori mai slaba .
    2 1
  • Sepu asa sa intamplat si la Redbull , numai tin minte in ce cursa dar sa intamplat ca cei de la redbull sa il atentioneze pe webber , ordine de echipa sunt la toate echipele nu numai la ferrari , am mai spus-o intr-un comment al meu ferrari sunt fairplay recunosc lucrul acesta ei tot timpul fac asa. Kimi tot respectul e un pilot foarte bun, dar si el cand a fost la ferrari a beneficiat de aceste ordine de echipa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru