Alonso: "Matematica demonstrează că pot câştiga titlul în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.05.2011
Fernando Alonso susţine că statisticile după primele patru etape ale sezonului demonstrează că poate câştiga titlul mondial în 2011.

Sebastian Vettel a obţinut în Marele Premiu al Turciei a treia victorie în primele patru curse ale acestui sezon, însă Fernando Alonso rămâne convins că poate cuceri titlul mondial.

Spaniolul este încurajat de primul podium pe care l-a obţinut pentru Ferrari în acest sezon şi a făcut deja câteva calcule matematice care, în opinia sa, arată că şansele sale la titlu sunt chiar mai mari decât anul trecut.

"Ştiţi că îmi place să mă joc cu cifrele şi, întrucât am călătorit înapoi şi înainte între casă, Maranello şi Turcia, am făcut o comparaţie între primele mele patru curse de anul trecut şi cele din acest an în respectivele Mari Premii. Rezultatul a fost că, în comparaţie cu 2010, am cu 8 puncte mai puţin (49 faţă de 41), dar, dacă luăm în calcul aceleaşi patru curse, în acest an am adus acasă cu 13 puncte mai mult comparativ cu anul trecut (41 faţă de 28). Este adevărat că actuala diferenţă de prima poziţie este mult mai mare (52 de puncte) fata de ce am avut după Shanghai 2010 (11 puncte), dar îmi amintesc că după Silverstorne eram la 47 de puncte distanta şi mai erau doar opt curse".

"Astăzi mai avem 15 curse în faţă. Asta arată că ne putem uita la acelaşi lucru în două moduri diferite, chiar complet opuse. Rezultatele sunt cele care contează şi am început să terminăm pe podium: trebuie să facem asta cu regularitate şi dacă vom reuşi sunt convins că vom fi din nou capabili să luptăm pentru titlu", a declarat dublul campion mondial pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Cu toate acestea, Alonso a admis că Ferrari trebuie să-şi îmbunătăţească semnificativ prestaţiile din calificări pentru a avea şanse reale la titlu, după ce Vettel a plecat de fiecare dată din pole position în acest sezon.

"Cu siguranţă nu putem fi mulţumiţi cu locul trei şi ceea ce contează cel mai mult este să fim mai competitivi în calificări. Dacă începem întotdeauna cel mult de pe a treia linie a grilei de start este dificil să luptăm pentru podiumuri. Sperăm ca săptămâna viitoare la Barcelona vom avea noi componente care să ne permită să facem un important pas în faţă în calificări", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (21)

  • Tot matematica il dadea pe Alonso cu cele mai mari sanse anul trecut in ultima cursa. Tot matematica ii spunea ca trebuie sa il depaseasca pe Petrov. Dar se pare ca nu se reduce totul la ce spune matematica, mai trebuie sa si pilotezi .... greu. Plus ca matematica - cel putin ce s-a descoperit pana acum in domeniu - nu ne poate spune daca Vettel va mai lasa o sansa si celorlalti, asa cum a facut anul trecut.
    14 15
  • Ritmul de cursa al celor de la Ferrari e bun, doar ca uneori tactica ii invinge. Pana la finalul sezonului vor aduce multe modificari monopostului, cum la fel vor face si celelalte echipe.
    Ramane de vazut daca RBR mai are ceva de aratat sau doar atat poate, daca e cea din urma, RBR risca sa piarda locul 1 pentru ca McLaren si Ferrari fac pasi mari, la fel si Mercedes.
    Deci urmeaza niste curse pline de suspans, iar Alonso cu siguranta va spera la titlu pana la finalul ultimei curse deoarece e un campion si stie sa lupte. Acum asteptam rezultatele...
    7 7
  • oareeeeeee
    ....oare cum poti fi multumit cu un loc 3, cand ferrari spuneau ca nu loc 2 nu reprezinta nimic ....etc
    5 9
  • @mario
    da, speranta moare ultima. Problema este ca moare si ea .....
    De unde cunosti ca Alonso va spera la titlu pana la finalul ultimei curse? Ok, am inteles, esti fan. Alonso spune de fapt ca va spera atat timp cat va avea sanse matematice. Se poate sa nu fie sanse matematice pana in ultima cursa.
    @iulianimi
    da, am remarcat si eu asta. Era o vreme cand un loc 2 era esec total. Era pentru Scumacher, in anii sai buni. Alonso se bucura insa si pentru locul 3 ....
    5 10
  • @prietene fernando alonso
    prietene fernando alonso, mai lasa-ne. du-te si mai regizeaza niste accidente pe la "reno" sau pe unde mai stii tu. oo daaaaa, alea nu mai functioneaza k s-au schimbat regulile. CE PACAAAAAT ... imi pare asa de raaauu. cred ca in urmatoarele 2 sezoane, cel putin, lui alonso o sa i se intipareasca pe retina acel "Infiniti" de pe aripa spate a red bull-ului
    FORZA ALONSOOOO
    6 7
  • fan cu multiple id-uri gen(kaiei, nkdw samdk...)
    Pana una alta mclaren incepe sa vada rosu in fata...ce va place sa vedeti paiu din "retina" altora, etern antifan alonso...
    6 3
  • E cam asa:
    In linkul original este: "What came out of this little game was that compared to 2010 I’m eight points short (49 versus 41)". In acest articol este : "Rezultatul a fost că, în comparaţie cu 2010, am cu 10 puncte mai puţin (49 faţă de 41)". Corectam?
    Oricum, baiatul da dovada de moral bun, insa realitatea nu stiu daca este chiar asa.
    3 1
  • Hamilton a castigat o cursa si nu face atata caragata cat face Alonso de un biet loc 3. Din partea mea sa tot spere. Prefer sa esueze atat de lamentabil pe cat a facut-o anul trecut in ultima cursa decat sa iasa neobservat din lupta pentru titlu. Asa as avea mai mult 'material' de discutie ...
    4 10
  • @Bishuc
    ori esti prost, ori te prefaci. Oricum ai da-o, bine nu are cum sa fie. Tot inainte!
    1 5
  • bula-motorshow
    Alonzo nu sta rau la matematici stie el ceva acolo, si anul trecut spunea cam la fel si nu-l credea nimeni. Ce nervosi sunt unii pe-aci
    4 2
  • Rgaminte
    Cine im da o idee cum sa ma sterg de pe acest site?
    2 1
  • @Bishuc
    nu-i nevoie sa te stergi. E suficient sa nu mai apari deloc. Iti multumim pentru intentie!
    1 3
  • @NGK
    Esti frustrat! Mergi si trateaza-te!
    sau mai bine ai grija doar de problemele tale si nu mai critica pe altii. Daca ai chef sa te certi cu cineva eu zic sa iti cauti alt site.
    3 1
  • @mario
    eu vad ca tu te certi. Eu doar am scris un punct de vedere, altfel decat al unui obisnuit fan Alonso. Este permis, nu-i asa? Observatia ca se poate ca Alonso sa nu prinda inca un an cu sanse la titlu pana in ultima cursa este pertinenta.
    Critic pe cine vreau atat timp cat am chef, indiferent de preferintele tale. Numai ca .... de prea multe ori descriu realitatea asa cum este. Pare critica doar in perceptia unui fan, caruia sa-i fie iertat, nu poate vedea realitatea.
    Nu vrei sa te certi, atunci abtine-te. Tu ai o problema daca iti pare ca incasezi ceea ce ii este adresat de fapt lui Alonso...
    2 4
  • daca i-ar place si lui Maldonado sa "se joace cu cifrele" poate ca ar descoperi si el ca momentan are sanse la titlu. Dap, Maldonado nu este la Ferrari ca Alonso. Inseamna ca ati prins ideea - nici Alonso nu este Vettel si nici Ferrari nu este RBR.
    A, si gata! De ajuns cu ce s-a intamplat anul trecut. Tocmai faptul ca s-a mai intamplat (Vettel a gresit mult deci - Alonso noroc chior) ar trebui sa va dea de gandit ca nu se va mai intampla. Da, este posibil, dar improbabil. Vettel s-a maturizat.
    ps: nu este o critica. Cam asa stau lucrurile. Dar cand adevarul doare in loc sa fericeasca, este perceput drept critica.
    2 3
  • NKG
    marele postac NKG =))
    tu chiar nu-ti dai seama cat esti de penibil?
    daca ai probleme pshice du-te si te trateaza nu mai fa pe maimutoiul pe aici, daca la inceput erai amuzant acum esti demn de toata mila :(
    3 2
  • Fiti isteti
    Nu va lasati provocati de NKVD! }n primul rand, NKVD incurajeaza mediocritatea, imbecilitatea, lipsa de umor si de imaginatie
    3 2
  • @un "istet"
    inca unul care "nu se cearta"... nici logat nici anonim ...
    2 5
  • Alonso e fara indoiala cel mai bun pilot din toate timpurile. A ghicit cineva in iaurt cu malai visat. Acum e multumita lumea? E un pilot de nota 10.
    (cu litere minuscule): pe o scara de la 1 la 100...
    2 5
  • e incredibil cum isi ies din fire unii pentru lucruri atat de marunte.... Viitorul suna bine pentru ei. Zilele lui Alonso la Ferrari sunt mai putine decat isi imagineaza. Si gata, scapati de chinuri....
    2 4
  • @Bishuc
    daca imaginatia era doar asa cum o intelegi tu, acum ti-ai fi postat "umorul" pe peretii unei pesteri...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru