Alonso minimalizeaza importanta timpilor de la Valencia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 04.02.2010
Fernando Alonso sustine ca timpii realizati la Valencia nu sunt relevanti in termeni de performanta, desi spaniolul a stabilit cel mai bun timp al saptamanii.

Ferrari a dominat autoritar prima sesiune de teste din aceasta iarna, iar rezultatele au fost si mai convingatoare in ultima zi, cand Fernando Alonso a debutat la echipa Calutului Cabrat in fata a peste 40.000 de spectatori si a stabilit cel mai bun timp al saptamanii.

Desi Ferrari a dat semne clare ca a depasit perioada nefasta de anul trecut, Alonso sustine ca este prea devreme pentru a judeca performanta reala a monoposturilor, intrucat testele au fost pur orientative. Intrebat daca Ferrari a devenit favorita la titlul mondial in urma primei sesiuni de teste, dublul campion mondial a replicat:

"Nu cred. Este doar prima zi si prioritatea a fost sa ma simt perfect confortabil. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le descopar, multe lucruri pe care trebuie sa le invat. Poate ca prima pozitie in clasament este legata de cantitatea de combustibil sau poate este adevarat ca suntem competitivi. Dar inainte de a fi competitivi trebuie sa ne asiguram ca parcurgem multe tururi si ca monopostul poate termina toate cursele.

Trebuie sa realizam un monopost foarte puternic si cred ca pana la Barcelona sau pana la ultimul test de la Jerez nu ne vom uita la performanta", a declarat el reporterilor prezenti pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia.

Desi a pilotat pentru prima oara un monopost Ferrari, Alonso s-a impus cu usurinta si a doborat rapid recordul stabilit miercuri de Felipe Massa. Spaniolul spune insa ca aceasta performanta se datoreaza si coechipierului sau, care a stabilit cele mai bune setari in primele doua zile de teste.

"Am multe lucruri de ajustat la monopost, scaunul, pedalele, volanul sau casca. Nu am concurat niciodata cu frane Brembo si am avut multe lucruri de verificat. Dar am avut o baza buna de plecare datorita muncii depuse de Massa in primele doua zile. Am gasit un monopost foarte usor de pilotat pentru ca am beneficiat de informatii de la Massa, iar acest lucru m-a ajutat", a mai precizat el.

Urmatoarea sesiune de teste va avea loc in perioada 10-13 februarie pe circuitul de la Jerez.

Via | Reuters

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (5)

  • de admirat
    modestia lui alonso
    0 0
  • alonso
    E o tactica. A invatat sa taca si sa faca. In sinea lui isi freaca mainile de bucurie. Prima zi cu Ferrari si cel mai bun timp. Nu este o intamplare e cel mai bun pilot de pe grila de start.
    0 0
  • mda
    As vrea sa revad un duel Alonso Shumi, oricum ei sunt cei mai buni piloti din F1
    0 0
  • A lonso,este omul si......
    ........este impresionant.Chiar daca sint primele teste ,se vede ca are toate sansele sa cistige titlul anul acesta.Massa este un excelent nr. 2 cu toate ca se forteaza.Masina este excelenta de la primele teste sau s-a vrut o demonstratie de forta.Interesant ce o sa ne arate Red Bull ptr ca McLaren nu m-a dat pe spate,sau nu a vrut sa-si arate potentialul.Insa cea mai tare aparitie a avut-o BMW-Sauber care are cea mai frumoasa masina dupa mine-si buna printre altele.Renault este in nota obisnuita,se vede ca nu mai este Briatore acolo.Ma asteptam mai mult de la MERCEDES dar cred ca vulpoiul de Brawn cloceste ceva .Il are si pe tataie Schumi cu el asa ca o sa progreseze rapid.In ideea ca se va mai schimba ceva pina la urmatoarele testari sau Red Bull va rupe gura tirgului asteptam cu interes si emotie deschiderea sezonului.Prevad un an fulminant daca Ferrari si Alonso nu omoara campionatul.
    0 0
  • hasu
    mare specialist...la nivelul lui miki alexandrescu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru