Alonso minimalizeaza incidentul cu Massa din China

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.04.2010
Fernando Alonso sustine ca presa acorda o atentie prea mare incidentului cu Felipe Massa din China, cand l-a depasit pe coechipierul sau in drumul spre boxe.

Fernando Alonso a fost protagonistul startului in Marele Premiu al Chinei, dupa ce a plecat inainte de stingerea luminilor rosii.

Chiar daca a urcat pe prima pozitie in urma acestei manvre, spaniolul a fost penalizat cu o trecere pe la boxe pentru eroarea sa. Pilotul Scuderiei Ferrari si-a recunoscut greseala si admite ca este dezamagit de ceea ce s-a intamplat.

“Am comis o greseala importanta la start, intrucat reflexele m-au lasat balta si am plecat mai devreme. Nu mi s-a mai intamplat niciodata si sunt foarte dezamagit de mine insumi”, a declarat spaniolul in cadrul unui comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

Un alt moment in care Alonso a atras atentia a fost incidentul cu Felipe Massa din prima parte a cursei. Brazilianul concura chiar in fata sa, iar cei doi urmau sa intre simultan la boxe pentru un schimb de pneuri. Alonso a profitat de o mica eroare a coechipierului sau si l-a depasit pe Massa chiar inainte de intrarea in pitlane, determinand presa internationala sa speculeze ca episodul va marca inceputul unui razboi psihologic intre cei doi.

Cu toate acestea, Alonso sustine ca incidentul nu va avea nicio influenta asupra relatiei dintre cei doi.

“Daca nu ar fi fost coechipierul meu nu s-ar fi vorbit atat de mult despre asta. Pentru mine a fost o miscare normala si cu siguranta nu va afecta relatia noastra”, a declarat spaniolul.

La randul sau, Massa a admis ca incidentul a avut drept cauza o greseala personala in drumul spre boxe. “Am aterizat pe o “patura” de apa la iesirea din arcul de par si am pierdut putin contriolul monopostului. Alonso a reusit sa patrunda pe interior si m-a depasit in drumul spre pitlane. Am pierdut cateva pozitii din cauza asta”, a precizat el.

Depasirea lui Massa pe linia spre boxe a fost decisiva pentru locul 4 ocupat de Alonso la finalul cursei, intrucat spaniolul si-a schimbat primul pneurile, in timp ce Massa a trebuit sa astepte in spatele sau si a pierdut secunde pretioase.

Via | Ferrari | Foto: Ferrari

Comentarii (8)

  • Ce sa-i faci, se mai intampla. De vreo 3 curse incoace numai greseli face Alonso. Australia acrosaj cu Button, Malayesia avea impresia ca se aprestete ploaia in Q1 dar de fapt se intetea, China a furat startul. Deci 2 greseli care i se pot imputa personal. Asa se pierde campionatul daca nu se trezeste din somn.
    15 10
  • Fernando
    Alonso face afirmatii de bun simt. Este un sport in care sportivii sunt mereu in limita. Declaratiile lui sunt pline de tact si e firesc sa fie asa. Campionatul e lung.
    16 6
  • Alonso vs massa
    Eu cred ca Alonso a facut bine ce a facut. IN ultimele 2 curse a trebuit sa mearga in urma lui Massa numai pentru ca nu avea voie sa depaseasca. Si Ferrari a pierdut puncte si el. Cred ca din acest pdv Alonso era destul de suparat...
    15 8
  • circumstanta face ca daca
    Fernando a gresit de doua ori si din aceasta cauza a ajuns in spatele lui Massa. Ori in conditiile astea echipa nu trebuie sa intervina. In primul plan se afla securizarea punctelor pentru echipa. In momentul in care Fernando se va detasa la general cu sanse mari la castigarea titlului sunt convins ca echipa va recurge la "ordinele de echipa". Este logic, fiecare echipa face la fel.
    16 1
  • Exact cu o schimbare de pneuri la boxe a inceput scandalul lui Alonso la McLaren
    Alonso minte s-a vazut clar ca l-a atacat pe Masa. Astept scandalul masa-alonso
    2 10
  • Drako
    L-a atacat pe Massa cum l-ar fi atacat pe oricare alt pilot.
    Asta a spus si el. Hamilton nu ar fi facut aceiasi manevra cu Button daca avea ocazia?

    offtopic - in transmisia BBC (care te face sa crezi ca vezi alt show decat la Tvr) au specificat ca Button a ales sa mearga in calificari direct cu setarile de ploaie.
    7 0
  • Villeneuve51
    ham si F1
    asteapta c-o sa vezi scandalul dintre ham si button. La ce pusee de orgoliu are si talente de primadona. Il pune Button la punct. Deocamdata cel mai bun e Button. Ai gresit, mitomanul se numeste HAMILTON!
    8 1
  • massa
    Alonso a gresit si pana la urma chiar daca se da cel mai tare cu siguranta va pierde titlu
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru