Alonso: "Newey şi Vettel sunt bineveniţi la Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.08.2011
Fernando Alonso i-a invitat pe Adrian Newey şi Sebastian Vettel să se alăture Scuderiei Ferrari datorită performanţelor majore obţinute de aceştia la Red Bull Racing.

Red Bull Racing a dominat Formula 1 în ultimii doi ani datorită monopostului competitiv dezvoltat de reputatul inginer Adrian Newey la începutul sezonului 2009, atunci când regulamentul tehnic a fost schimbat radical.

Performanţele au fost impulsionate şi de Sebastian Vettel, care şi-a câştigat o reputaţie de "roboţel" pentru prestaţiile sale, în ciuda unor greşeli comise recent. Văzându-se învins de rivalii de la Red Bull Racung, Fernando Alonso nu ezită să-i invite pe cei doi artizani ai succesului la Ferrari, considerând că aceasta este echipa pentru care ar trebui să concureze orice pilot sau inginer de top.

"Adrian Newey este cu siguranţă omul decisiv pentru succes. Visul meu este să câştig pentru Ferrari. Sunt sigur că mulţi ingineri vor să lucreze pentru Ferrari, aşa că Newey ar putea veni la Ferrari. Mulţi piloţi vor să concureze pentru Ferrari, iar Vettel este cu siguranţă binevenit. Dacă nu ai pilotat pentru Ferrari, cariera ta nu este completă", a declarat dublul campion mondial pentru publicaţia AutoBild.

Newey a dezvăluit anterior că exclude o plecare la Ferrari din cauza faptului că nu doreşte să se mute în Italia, întrucât acest lucru l-ar îndepărta de familie.

De cealaltă parte, Vettel este sub contract cu Red Bull cel puţin până în 2014, însă nu a exclus o eventuală plecare la Ferrari la un moment dat al carierei.

Via | YallaF1

Comentarii (7)

  • simona
    daca se va intampla acest lucru atunci va incepe o noua era gen Schumacher/Ferrari, nimeni nu le va mai putea sta in cale :)
    22 4
  • Ar putea incepe o astfel de era,insa nu cred ca Schumi ar fi Vettel,caci,in conditiile in care ar veni la Ferrari si ar concura cu o masina ca a lui Alonso,nu situ cine va mai iesi campion mondial atunci...e realitatea.
    13 4
  • Simpatic Alonso, orice numai sa vina Newey, chiar si la "pachet" cu Vettel:)
    16 0
  • barichelu
    daca nu reuseste sa-l aduca pe Newey la Ferrari poate se duce Alonso la Red Bull dupa ce isi termina contractul actual
    10 4
  • dute simona la cratita
    si Adrian Newey a avut ani grei in care nu a facut nimic bun, mai sunt si altii buni....
    5 10
  • cheelobary
    Schumacher nu a avut nevoie de Newey ca sa faca istorie. El cu talentul sau de odinioara i-a ridicat pe toti cei din echipa de atunci.
    Vettel e dependent de Newey. Se pare ca si Alonso a inteles ca este dependent de o masina buna, de un inginer bun sau macar norocos un an doi ....
    Unde este "faima" lui Alonso de dezvolator de monoposturi? Vrea Newey, ha?
    0 6
  • mavrick
    @cheelobary
    Incepi cu dreptul, apoi continui cu stangul! E adevarat: "Schumacher nu a avut nevoie de Newey ca sa faca istorie". Insa nu"el cu talentul sau de odinioara" la ridicat pe Ross Brawn ci R,Br. "i-a ridicat pe toti din echipa de atunci".
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru