Alonso: "Nu am avut suficiente pneuri soft în calificări"

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 29.08.2010
Fernando Alonso a dezvăluit că a avut un singur set de pneuri soft în ultima parte a calificărilor din Belgia, acesta fiind motivul pentru care a terminat doar pe locul 10.

Fernando Alonso a fost unul dintre favoriţii la victorie în Marele Premiu al Belgiei după rezultatele foarte bune obţinute în antrenamente, însă pilotul Scuderiei Ferrari a fost cel mai lent în ultima parte a calificărilor şi va lua startul doar de pe poziţia a 10-a a grilei.

Potrivit declaraţiilor făcute de spaniol la finalul calificărilor, motivul este legat de strategia greşită adoptată de Ferrari în privinţa pneurilor. Pentru ultima parte a calificărilor, Ferrari i-a oferit lui Alonso un singur set de pneuri soft proaspete, în condiţiile în care toţi ceilalţi piloţi au avut la dispoziţie câte două seturi.

Astfel, la prima ieşire pe traseu, spaniolul a utilizat un set de pneuri soft uzate, alegând să folosească singurul set de pneuri proaspete în ultimele minute, atunci când se obţin şi cei mai buni timpi. Strategia a eşuat însă din cauza unei scurte rafale de ploaie spre finalul sesiunii, iar Alonso s-a găsit în imposibilitatea de a-şi îmbunătăţi timpul din cauza pistei parţial umede.

"Toată lumea are nevoie de acelaşi lucru, un tur cronometrat şi apoi un alt tur cronometrat.

Toată lumea a avut două seturi de pneuri soft, pentru că ei nu le-au utilizat în Q2, în timp ce eu am avut un singur set. Am decis să-l folosim la sfârşit pentru că ne-am gândit că aşa era cel mai bine, dar a plouat. Nu sunt surprins, pentru că dacă plouă orice se poate întâmpla în calificări. Am fost aproape de eliminare în Q1", a precizat Alonso reporterilor prezenţi în paddock-ul de la Spa-Francorchamps.

Conform regulamentul sportiv, fiecare pilot are la dispoziţie pentru Marele Premiu al Belgiei 11 seturi de pneuri soft, cinci de tip soft şi şase de timp hard. Decizia Scuderiei Ferrari de a-i oferi lui Alonso un singur set de pneuri soft în Q3 este cu atât mai surprinzătoare cu cât antrenamentele şi calificările au fost bulversate de ploaie, astfel că piloţii au utilizat frecvent şi pneuri intermediare şi de ploaie extremă.

Via | BBC Sport

Comentarii (20)

  • Alonso
    ce l-a impiedicat sa foloseasca singurul set de pneuri in finalul Q3 (asa cum a hotarat echipa) si sa scoata timp mai bun decat Hamilton ? Hamilton care si-a imbunatatit considerabil timpul in ultimul tur ...
    11 2
  • Alonso
    ....plingaciosu nu e de vina niciodata....
    11 5
  • @hasu
    imposibil sa fie de vina. Doar e supervedeta ...
    nu ma asteptam sa dea vina pe ploaia din final tocmai din cauza ca Hamilton a reusit chiar si asa. Probabil ca Alonso nu se gandeste vreodata la ce face Ham. E mai confortabil asa ...
    9 4
  • Alonso
    Baieti,ce stim noi?:)) Astrele s-au aliat impotriva lui si uite ce dezastru.Nu va e mila?:)) Asa ii trebuie daca s-a vazut invingator inca de vineri :)
    7 6
  • alonso
    a venit repede cu scuza.urmeaza: pisica neagra, 3 ore rele (asta tine doar in calificari), luna plina...
    10 2
  • ajutor online cursa?
    ma poate ajuta cineva ca pe ce site se poate urmari cursa online de pe net?
    3 0
  • Alonso,
    in final acolo o sa ajunga - sa dea vina pe astre, sau pe flacara violet sau orice pe altceva.
    Inca viseaza la vremea cand Renault i-a oferit posibilitatea sa concureze doar cu Fisichella, ceilalti neavand masini si rapide si fiabile. Aceasta l-a condamnat sa joace rolul de campionas acum.
    4 2
  • miss Kimi
    Mi-e dor de Kimi, el in orice conditie merge pe la Spa-Francorchamps, asa cum trebuie pentru un campion mondial !
    4 3
  • salutare
    eplsite.com
    2 1
  • sunteti jalnici
    Cred ca aveti orgasm de fiecare data cand Alonso nu reuseste sa fie in frunte. De fapt nu cred ca va mai intereseaza ce pozitie ocupa ceilalti piloti...daca Alonso nu e printre primii asta e tot ce conteaza.
    Cu toate ca e abia pe locul 5 in clasament si nu ii recunoasteti valoare se vede ca va e frica sa nu devina campion.
    Cat despre cursa de azi....sper sa fie una frumoasa si sper ca Alonso sa va faca sa tremurati putin.
    5 12
  • @Icemanflavi
    Tuturor fanilor ne e dor de el,mai ales acum,cand cursa e pe Spa,circuitul ce i se potrivea ca o manusa,drept dovada cursa de anul trecut cand a castigat cu o masina mai lenta decat Force India ! Acum,Alonso are masina,dar bineinteles ca nu e el de vina pentru contra-performanta din calificari,niciodata nu e el vinovat :)
    5 4
  • diaconescu, dan diaconescu
    alonso
    este ceva suspect aici (cum sa i se intample asa ceva tocmai marelui campion alonso ), dezbat eu diseara cazul, 300 episoade
    7 4
  • d aici iti alegi:
    http://www.hqtv.com.pl/www/transmisje.php
    1 0
  • da alonso, ti le-au ciordit cu o seara inainte k sa nu ai pneuri. cred ca i le-au dat lu senna sa iti faca in ciuda. ce frustrat
    5 4
  • alonso
    penibil ....sa vii cu asemenea motive de copil prost......(de fapt recunoaste ca a fost strategia lor nu ca nu le-ar fi avut)...de fapt se vede total depasit de situatie de unde si desele greseli de pilotaj......e clar sub presiune si adevarul e ca dezamageste anul acesta......pur si simplu speram mai mult de la el si pe pista si in declaratii.....penibil
    4 1
  • Alonso
    La Ferrari pina nu va pleca Domenicali vor fi mereu varza....
    4 0
  • sunteti penibili
    Orice zice omul asta interpretati negativ. Credeti ca scoate ceva pe gurita fara sa-i dea voie echipa? Credeti ca acolo e sat fara caini?
    Mai iesiti din casa mai luati o gura de aer intre curse poate va mai vine mintea la cap, sau asteptati sa faceti macar 16 ani si apoi sa postati pe internet. Bafta multa.
    1 4
  • baronule
    e normal sa se formeze tabere si unii sa sustina ceva altii altceva s.a.m.d, toti atat de obiectiv cat ii este dat unui fan sa fie.
    Nu sunt fan Alonso cum nu esti tu probabil fan McLaren. Nu ii doresc raul, insa cand da in gard imi confirma ceea ce am crezut/socotit despre el. Imi da mie dreptate astfel.
    Nu ne judeca. Nu atat timp cat partea ta cea mai "luminata" nu se afla unde trebuie (vezi avatar).
    4 1
  • boieru_cacaniu
    catre cel din breasla
    sustii ca Alonso nu scoate ceva pe gura fara sa-i dea voie echipa ?
    Iesi putin din casa, trage o gura de aer si cand revii poate iti amintesti ce a declarat despre McLaren cand era la McLaren.
    4 1
  • @boieru_cacaniu
    Nu poti sa intri cu username-ul tau? Iti este jena de prostiile de care le debitezi?
    @F1_Zone
    Nu sunt fan Alonso sau McLaren. Imi plac ca piloti LH, Alonso si Webber, dar nu fan, tot ce am scris mai sus este ca unii exagereaza pe aici, le iau pe toate foarte personal de parca Alonso sau oricare altii dintre piloti i-ar jigni pe ei personal sau le-ar aduce lor prejudicii prin ceea ce fac. Merci pentru remarca referitoare la poza, am facut-o special pentru acest site.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru