Alonso nu crede în valoarea canditaţilor la înlocuirea lui Massa

de Daniel Popescu
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că niciunul dintre piloţii creditaţi cu şanse să-l înlocuiască pe Felipe Massa nu este suficient de bun pentru a concura pentru Ferrari.

Dacă vom compara ce a făcut Massa în Formula 1 şi ce au făcut toate acele nume în Formula 1...

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a oferit la sfârşitul acestei săptămâni cel mai clar indiciu că doreşte ca Felipe Massa să rămână coechipierul său şi în sezonul următor.

În ciuda sezonului modest de care are parte, brazilianul se bucură de sprijinul dublului campion mondial, care afirmă că niciunul dintre piloţii care au fost incluşi pe lista posibililor înlocuitori nu au demonstrat că merită să facă parte dintr-o echipă de top precum Ferrari.

"Lucrez cu Massa de trei ani şi avem o relaţie foarte bună. Dacă echipa decide să îl schimbe pe Massa, oricine va sosi în locul său trebuie să fie mai bun decât Massa. Am văzut multe nume pe hârtie şi nu ştiu dacă ele au fost scrise cu capul său cu inima. Dacă vom compara ce a făcut Massa în Formula 1 şi ce au făcut toate acele nume în Formula 1... În opinia mea, avem nevoie de un pilot care respectă Ferrari, care respectă tradiţia că aici lucrăm pentru echipă, pentru maşinile roşii.

Aceasta este prioritatea", a declarat spaniolul.

Alonso a sugerat astfel că doreşte ca un eventual viitor coechipier să accepte statutul de pilot numărul doi în echipă. De altfel, se speculează că acesta este şi motivul pentru care Alonso vrea să continue parteneriatul cu Massa, întrucât un alt coechipier ar putea emite pretenţii la un tratament egal.

Printre cei mai vehiculaţi potenţiali înlocuitori pentru Massa se numără Sergio Perez de la Sauber, care a fost respins de Luca di Montezemolo pe motiv că este lipsit de experienţă, Nico Hulkenberg sau Paul di Resta, ultimii doi de la Force India.

Via Sporting Life

Comentarii (10)

  • massa = barrichello
    12 5
  • GrosJan
    "oricine va sosi în locul său trebuie să fie mai bun decât Massa"
    Atunci de ce nu Perez dupa ce dovedeste ca merge bine? De ce Kovalainen? E mai bun decat Massa? De ce nu Hamilton? E mai slab decat Massa?
    nota: Alonso este impotriva aducerii lui Perez sau Hamilton dar e de acord cu venirea lui Kova.

    "Dacă vom compara ce a făcut Massa în Formula 1 şi ce au făcut toate acele nume în Formula 1.."
    Asa face Alonso cand discuta despre valoarea MOMENTANA a unui pilot. Aduce in discutie trecutul foarte indepartat al acestuia. Argument = 0.

    "În opinia mea, avem nevoie de un pilot care respectă Ferrari, care respectă tradiţia că aici lucrăm pentru echipă, pentru maşinile roşii. Aceasta este prioritatea"
    Aka, trebuie unu care sa execute ordine de echipa.

    In concluzie, trebuie sa fie foarte slab (ca sa nu existe niciun risc sa fie mai bun decat Alonso) si sa execute ordine. Asta au deja.
    Ideea este de fapt de a aplica strategia de pe vremea lui Schumacher. Pilotul nr. 2 trebuia s afie mai slab decat pilotul nr. 1, dar suficient de bun sa vina pe locul 2 in cursa a.î sa limiteze cat mai mult nr. de puncte ale rivalilor de la alte echipe. DAR cu Schumacher era o strategie usor aplicabila, el neavand un contracandidat real care sa-i poata pune probleme in F1. Puteau aduce unul bun si gata. Alonso insa ar avea probleme cu Vettel, Hamilton, Raikkonen, Button, Perez si lista poate continua.
    9 7
  • @GrosJean, dami voie sa rescriu niste cuvinte absolut fenomenale scrise de Victor T! Citez:"@Fani, mi-am dat seama ca baiatul asta GrosJan este cel mai bun idol in viata, mai ales ca-i un roman tipic, plin de frustrari, cu o viata fara nici un sens, caruia ii place doar sa jigneasca si sa minta doar doar il baga lumea in seama. Ah si ce simplu este, nu-i nevoie nici de gandire, nu-i nevoie nici de integritate, tot ce conteaza este cat de mult isi varsa frustrarile. Bravo lui, ce conteaza ca suntem fani ai unui sport, ce conteaza daca incercam sa spunem adevarul, ce conteaza sa fim intregi si sa incercam sa purtam discutii interesante si placute. Nu, astea sunt pentru prosti, barbatii adevarati sunt cei care mint si jignesc, bravo lol. Haide sa mintim, haide sa ne spunem frustrarile pentru ca atata putem. Haide sa scoatem tot veninul din noi pentru ca ne este rusine de ceea ce am devenit. Haide sa nu fim fair play, numai tampitii sunt fani ai unui sport. Bravo baieti, este o onoare pentru mine sa citeste comentariile voastre, sunteti prea buni pentru lumea astea, sunteti mai presut de un Mozart, sunteti mai presus de un Eminescu, cu atata ura si frustrare o sa ajungeti departe, bravo voua. Sunteti niste iinte umane prea bune, sunteti prea integrii si prea corecti, bravo voua, ma plec in fata voastra."
    6 6
  • *da-mi
    0 4
  • GrosJan
    Ferrari a avut succes atunci cand au fost obiectivi. De exemplu, nostalgici si traditionalisti au evitat sa renunte la motorul v12 (cu ceva ani in urma) cu toate ca exeprientele cu contracandidatul v10 aratau plusul de eficienta al acestuia. La fel nu vroiau sa auda de un plilot german. Si au stat ani buni pe bara din cauza asta. In sfarsit, cand au judecat cu capul, nu cu inima, rezultatele au venit.

    De ceva timp au revenit la a fi subiectivi si visatori la anii de glorie. L-au imbracat pe Alonso intr-o haina care era a lui Schumacher, si ignora faptul tot mai tipator ca nu i se potriveste. Campionatul nu este jucat, garantii nu exista. Vor privi in urma la un moment dat si se vor intreba daca nu cumva au dat orzul pe gaste. Nu spune nimeni sa plece Alonso, dar a satisface pretentiile acestuia si a nu incerca piloti buni in locul lui Massa este o decizie luata cu ochii inchisi, posibil principala cauza a esecului din ultimii doi ani. Dar nu vor sa verifice asta.
    7 4
  • @Speed Ce te plangi ba ca o domnisoara
    5 0
  • GrosJan
    Alonso e un fricos. Nu e vorba in primul rand de sansele la titlu. In primul rand este SA NU SE FACA DE RAS. Daca nu ar fi fost cum spun eu, ar fi ramas la Mclaren cu Hamilton (echipa cu masina, deci sanse mai bune la titlu) decat sa aleaga sa fuga la Renault. Alonso e un pilot bun. Dar fricos. Nu imi plac pilotii fricosi. Imi plac cei care nu se feresc sa-si arate adevarata valoare, nu le este rusine cu ea, nu se dau inapoi de la lupta pe masini egale.
    4 0
  • @Vitea si GrosJan, rogu-va a argumenta tot ce-ati scris pana acum. Dar argumente, sau mai bine zis dovezi, venite nu din pipota voastra ci din diverse surse de informatii venite de pe diverse site-uri sau filmulete care mi-ar dezvalui absolut tot ce-ati precizat voi pan' in prezent. Cam greu, nu-i asa? ;)) Mie nu mi-a fost greu sa-ti fac asta, GrosJan: http://formula1.automarket.ro/stiri/presa-hamilton-socat-de-salariul-prea-mic-oferit-de-mclaren-46709.html
    3 1
  • Si inca un sfat pentru voi asa, ca de la prieten la prieten: interesati-va cine e Aurelia Marinescu, studiati-i principiile si respectatile pentru ca integrarea voastra in societate sa fie facuta cu o imagine morala ca de gentleman cu pic de sarm, nu ca a unui "nu-spun-ce". ;)
    2 1
  • GrosJan
    "aici lucrăm pentru echipă, pentru maşinile roşii."
    Ma intreb daca Alonso ar mai fi de acord sa lucreze pentru echipa, pentru masinile rosii, din postura de pilot nr. 2.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru