Alonso nu este implicat in scandalul Renault

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.09.2009
Surse din cadrul FIA sustin ca Fernando Alonso nu a stiut nimic despre planul echipei Renault de a castiga Marele Premiu al statului Singapore din 2008 in urma accidentului deliberat provocat de Nelson Piquet Jr.

Publicatia britanica Autosport a intrat in posesia unor noi amanunte importante legate de circumstantele in care a avut loc accidentului lui Piquet Jr. in prima cursa pe timp de noapte din istoria Formulei 1.

Sursa citata sustine ca Fernando Alonso nu a stiut nimic despre strategia de cursa a echipei Renault, in ciuda faptului ca spaniolul a fost principalul pilot avantajat de accidentul lui Piquet Jr, izbutind sa castige Marele Premiu al statului Singapore.

Alonso a fost interogat de reprezentatii FIA la Marele Premiu al Belgiei, iar dublul campion mondial a declarat cu acea ocazie ca nu a stiut ca Piquet Jr. urma sa provoace in mod intentionat un accident la inceputul cursei. Spaniolul sustine ca a acceptat strategia de a opri foarte devreme pentru prima realimentare pentru ca a vrut sa abordeze cursa intr-un mod agresiv. De asemenea, un amplu raport prezentat Consiliului Mondial inaintea sedintei extraordinare din 21 septembrie arata ca Alonso "nu a stiut nimic despre planul de a provoca un accident".

In plus, sursele citate sustin ca nii macar inginerii de cursa nu au fost la curent cu strategia echipei, iar acestia chiar au pus la indoiala evenimentele suspecte petrecute in acea zi de duminica. Unul dintre ingineri l-a intrebat pe Piquet Jr. la finalul cursei care au fost circumstantele accidentului, brazilianul replicand ca pur si simplu a pierdut controlul volanului.

Potrivit inregistrarilor audio obtinute de FIA, un alt inginer l-a confruntat pe Pat Symonds, directorul departamentului de inginerie, in legatura cu decizia de a-l aduce la boxe pe Alonso in turul 12, desi spaniolul mai avea suficienta benzina in rezervor pentru a efectua cateva tururi in plus pe pista. Replica lui Symonds a fost ca "totul este in regula".

Va reamintim ca publicatia Autosport a dezvaluit ca Nelson Piquet Jr. a declarat in fata reprezentatilor FIA ca Renault i-a cerut sa provoace un accident in Marele Premiu al statului Singapore pentru a ajuta echipa sa castige cursa si pentru a-si asigura prezenta in cadrul team-ului si pentru sezonul 2009.

De cealalta parte, Flavio Briatore si Pat Symonds sustin ca ideea de a provoca accidentului i-a apartinut chiar lui Piquet Jr.

Renault a refuzat sa comenteze oficial accidentul de la Singapore, insa FIA a convocat o adunare extraordinara a Consiliului Mondial pentru ziua de 21 septembrie. In cazul in care va fi gasita vinovata, Renault risca sa fie exclusa din Formula 1.

UPDATE: Comunicatul integral realizat de Nelson Piquet Jr in fata reprezentantilor FIA este disponibil in limba engleza aici.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru