Alonso: "Nu ma asteptam sa fiu lider atat de repede"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Fernando Alonso sustine ca este surprins sa fie liderul clasamentului general al Formulei 1 dupa numai doua curse din sezonul 2010.

Fernando Alonso a parasit pentru a doua oara Renault pentru a-si indeplini visul de a concura pentru Scuderia Ferrari, iar dublul campion mondial a inceput in forta campania, printr-o victorie obtinuta in Bahrain. Chiar daca in Australia a terminat doar de locul 4, spaniolul a ramas pe prima treapta a clasamentului si datorita problemelor tehnice ale lui Sebastian Vettel, iar acum afirma ca nu se astepta la o asemenea performanta.

"A fost un start incredibil de sezon. Cu siguranta nu m-am gandit ca voi conduce clasamentul dupa numai doua curse. Actuala situatie este mult mai buna decat ma asteptam", a declarat el.

Alonso admite insa ca un factor decisiv la aceasta ascensiune a avut monopostul F10, iar spaniolul lauda munca inginerilor si mecanicilor de la Maranello.

"Nu putem fi decat mandri de ceea ce am facut pana acum, nu numai pe circuit, ci si la fabrica pe parcursul iernii. F10 s-a dovedit a fi foarte bun, chiar si pe un circuit semi-stradal precum Albert Park. Este usor de pilotat si este destul de usor de gasit un setup bun pentru orice tip de circuit.

In plus, manevrabilitatea sa nu se schimba mult intre calificari si cursa".

"Acesta ar trebui sa fie un factor important pe parcursul sezonului, pentru ca este o diferenta foarte mare intre a incerca un tur rapid cu rezervorul gol in calificari si a incepe cursa cu rezervorul plin. Adaugati la asta ca monopostul nu este agresiv fata de pneuri si asta completeaza pachetul. Nu sunt foarte sigur unde suntem comparativ cu ceilalti, dar un lucru este sigur: am inceput cu dreptul", a mai precizat Alonso.

Via | Sporting Life

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (6)

  • Sa nu mai fie surprins
    O sa-si revina la finalul campionatului, atunci nu va mai fi el lider si nu mai trebuie sa ramana surprins......
    Bucura-te inca una-doua curse!
    9 11
  • lider
    N-ar trebui sa fie surprins, se afla exact acolo unde ii este locul.
    10 12
  • Alonso: "Nu ma asteptam sa fiu lider atat de repede"
    ... acum sincer, care pilot (nomal) se asteapta sa fie leader fara sa cunoasca competitivitatea masinii cat si a celorlalti concurenti. Era normal sa nu se astepte. Este normal sa vrei sa fii in frunte dar parca mi s-ar fi parut ciudat sa zica "DA"
    Inca o intrebare stupida (de jurnalist....)la care Alonso ofera un raspuns de bun-simt... si noi ii criticam pe Miki&CO...parerea mea...
    8 3
  • ctlnmihai
    Alonso: "Nu ma asteptam sa fiu lider atat de repede"
    Falsa modestie cred eu
    6 8
  • Omul potrivit la locul potrivit
    Este exact acolo unde merita sa fie si daca va avea sprijinul echipei va fi in continuare pentru ca este capabil (il consider ca fiind cel mai capabil pilot de pe grila) si se pare, cel putin deocamdata ca are la dispozitie un monopost performant. Succes Alonso.
    7 2
  • f1racing
    idem
    Falsa modestie zic si eu. Dar isi revin imediat. Si Alonso (din visare in cazul lui), si Vettel.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru